Kontroluje vám pokaždé čípek???

09.02.2011

Holky, kontroluje Vám :*8*: při každé kontrole čípek???
Já tam dneska přišla, 10 min na monitoru, pak jsem hupsla do sukně, jdu k dr... blablablabla... "tak se pojďte položit" tak si to mířím na kozu a ona že tam ne, jako že na ultrazvuk... že kontrolu čípku budem dělat až ve 38.tt :jawdrop: tak jsem si říkala, že jako co když se třeba otvírám... no... nechala jsem to být.... ale zajímá mě, jak je to u vás??? Díky za odpověď :-)

Mě ultrazvuk dělala naposledy ve 32.tt a do té doby mě vždycky prohlížela buď tak nebo vnitřně rukou.... ale proč teď ke konci, kdy by se to mělo sledovat mi řekne, že až v 38.tt... no...je to doktorka, tak doufám, že ví co dělá, ale poslední týden mě tam ve vnitř u čípku pěkně popíchává :-( Děkuju všem za odpovědi.... :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No, tak uvidíme, pokud je vše v pořádku, tak mě to nějak netrápí...doktorka je ona, ne já, tak snad ví co a jak :-) ale zarazilo mě to, že na mě pokaždé koukla a ted najednou neeeeee :-)

Ahojky, tak já jsem dnes 38.tt a zatím mě prohlížel dvakrát. Poprvé jsem si o to řekla sama nebo spíš naznačila, hodně tvrdlo břicho, tak jsem byla zvědavá a minulý pátek mě prohlížel jen rukou. Do průkajdy napsal stejnou hodnotu jako poprvé...Teď jdu zítra, tak jsem zvědavá... jinak v průkajdě mám CS 4

No já byla na monitoru dvakrát, budu chodit každý týden do porodu asi 20 minut, 10 určitě nee....no a na koze taky pokaždé....každou kontrolu už od začátku...

Ahoj Evi .. :)
Tak já musim taky napsat.
Teď už chodím do rizikové poradny, ale před tím než jsem byla v nemocnici jsem byla u svého Dr a tam mi sestřička udělala poradnu a říká, tak ještě dneska uděláme kultivaci a pak už nic ... Pak už mě prý Dr prohlížet nebude, že už se to nedělá. Přesně vím že jsem odcházela s tím jak jako pozná že už se třeba neotvírám, že už se nechystám rodit .. Koukala jsem jako blázen a vím jak ti je.
Ale co jsem byla v nemocnici a pak v té rizikovce tak mě kontoroluje doktorka pokaždé. A tentokrát mi zajela vážně až do krku ... prý no vy se nám vážně ještě nechystáte rodit. A když ruku vyndala, řekla to je v pořádku trošku špinit můžete. Já jsem byla vykoukaná ... To bylo v úterý. A ještě včera jsem dost špinila. Kdyby mi to ale neřekla, mazala bych do nemocnice. Jinak CS mám 3.
Tak snad tě pak prohlídne abys měla taky klid !!!
Posíláme pusinky ... já jedu do Ústí na kontrolu toho našeho zlobivého srdíčka ... papa

In reply to by Sarah.Saphi

Díky za příspěvek Šáry, no já teda nevím, asi každej doktor má svoji vyšetřovací metodu...Hlavně, jestli si je jistá, že je vše v pořádku....Ale jsem z té včerejší poradny nějaká nesvá, k monitoru mi prd řekla, jen vyvalila oči, že sebou malá pěkně házela, pak se mě ptala, jestli jsem u toho ležela na zádech (jak jinak asi) a ona mi řekla, že musím na boku ... no tak jsem jí řekla, že mi sestřička k tomu nic neřekla, pak mi teda s klidem řekla o nálezu toho streptokoka a já jako co to pro mě znamená a ona, že niiiiiic, jenom že porod bude veden pod antibiotikama...hm....super říkám si, pak se jí ptám jestli mám teď neschopenku vedenou jako v souvislosti s porodem, na což mi řekla, že vůbec neví... :? no tak jsem pak obvolávala OSSZ a ve finále zjistila, že nárok na MD mám, tak příští týden jí budu prosit, jestli mi to napíše zpětně...No je to blázinec, všechno zamotaný... :00: Už abychom měli drobečky u sebe :-) :/;x: :cc): Ať vám kontrola dobře dopadne holky :-) Držímě pěstičky a pusinky také posíláme :-) :kiss: :kiss: :kiss: :k: :k: :k: :h: :h: :h:

In reply to by evelin16

:heart: Tý jo .. tak to se nedivím že jsi z toho vyjukaná, jestli byla fakt taková. Jak máš tyhle věci asi vědět ... ách jo s nima !!! ://:
Jinak s tím monitorem .. hodně se dělá v leže, ale tím mačkáš pupečníkovou šňůru. Spíš takový polosed je lepší. A hlavně nemůžeš se sama hejbat. U mě třeba vždycky musely naspat že mě polohovaly. Třebas že mě přendaly na bok nebo do sedu .. Všechno je tam vidět, a pak by se taky mohli třeba leknuot, jinak v rizikovce dokonce sedíme v křesle na monitoru .. Tý jo ale to přeci musí vědět oni .. to snad není možný.A s tou mateřskou je to taky dobrý. Člověk si fakt musí hlídat úplně všechno, nic nedostne zadarmo !!! :€[€: ...
PS: srdíčko nám dnes vyšlo na výbornou !! Mám radost !!! Pusinky pomohly holky !!! :€s€: :kiss:

In reply to by Sarah.Saphi

Tak to máme velikou radost, že :h: je v pořádku :-) to je dobře, konečně můžeš být klidnější :-)
No vidíš, to mi neřekla vubec nic o tom monitoru, já sem se tam vrtěla, dávala si ruce pod hlavu protože se mi hrozně blbě dýchalo jak se mi malá tlačila na žebra.... No tak pro příště vím... :-) Mějte krásný den a užívejte poslední chvilky s :€O: papaaaaaaa :k:

čípek mi doktor nekontroloval vůbec, jen vlastně jednou, když jsem měla silné a časté tvrdnutí. Vyšetřování pohmatem v těhotenství není vůbec nutné.

ahojky, mně tedy kontroluje pokaždé, jak na koze manuálně pohmatem, tak pak měří čípek ultrazvukem a zapíše CS

Díky za odpovědi holky,
já jsem v 36.tt a tak jsem si myslela, že by mě teda jako pohmatem zkontrolovat mohla, kde bere tu jistotu, že je vše ok.. ? Asi to pozná pohledem :-D No snad bude vše ok... :-)

Ahoj,
mně teda pokaždý kontroluje čípek pohmatem a na základě toho určí CS. Přijde mi, že co návštěva to jeden bod nahoru... Přitom nejpřesnější je to změření uktrazvukem - cervikometrií a na to, že by mě měla sledovat, když se mi pořád čípek zkracuje, tak to taky nedělá :€\€: Asi by jsme toho holt chtěly moc :|€|: Já jen doufám, že vydržím do konce 36.tt a pak už mi bude všechno jedno :C]]: :a:

Ahojky, ja teda kdyz prijdu k Dr. Tak prvni dela ultrazvuk a pak prohlidku. Dela to pokazde. Ted v patek budu 37 tt. a mam poradnu tak treba bude zmena.

Ahojky, mě můj dr. před koncem už ani neprohlížel, jen změřil tlak, zvážil a poslech ozvy. Taky byl potom za blbce. CS mi psal tak, jak by melo být v tom daném stupni těhotenství, když mě pak od 38 tt přebírala nemocnice, kam jsem chodila na KTG a rovnou mi dělali prohlídku, tak dr. koukala, kde můj dr. vzal CS 3, když mám 0 ;-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky