Velká rýma a zvracení jídla - poraďte, prosím

10.02.2011

Maminky, potřebuji radu. Mareček má od víkendu kašel a taky hroznou rýmu. Z úterý na středu jsem odsávala rýmu celou noc každou hodinu. Kašel začal mít dávivý, tak jsem na radu dr. začala dávat hedelix sirup, ráno a večer.
Dnes mi ještě hezky spapal oběd. To bylo 12 hod. Odpo v 16.30 jsem mu udělala mlíčko se sušenkama, jak je zvyklý. Vypil 110ml, aspoň něco. Já si pak dala activii a koukal na mě hladově, tak jsem mu taky dala. No a pak jsem ho měla na sobě. Začal hrozně kašlat a vše vyzvracel :-( V 18.30 jsem mu udělala kaši. Ne, že by se tvářil nadšeně, ale jedl. Když už jsem si řekla, že má dost, tak začal opět ten dávivý kašel a vše letělo ven.
Už ani nechce čaj. Jsem zoufalá. Co mám dělat? Nemáte nějaký recept na něco, co vaše mimčo papalo aniž by se poblinkalo? Nebo ho mám nechat být a snažit se jen, aby pil čaj?
Díky za každou odpověď.
Jinak po každém vyblinkání vypadá strašně spokojeně a chce si hrát.

11.2.
Dnes jsme šli k dr. Naše tam nebyla, tak jsme šli k zástupu. Marečkovi to trochu sedlo na průdušky, takže máme antibiotický sirup Klacid a taky nám napsala Spiropent. Jenže holky, já si pak doma přečetla, že Spiropent má v nežádoucích účincích bušení srdce, arytmie :jawdrop: :00: a náš malej se léčí na tachykardii ://: Četla jsem to snad 5x za sebou, protože jsem samozřejmě přiběhla domů a vše jsem mu rychle dala, aby se mu ulevilo. Pak jsem tý dr. volala a ona, že si všimla, že je malý nedonošený, že se narodil ve 31tt, ale dalšího si nevšimla a prý a Marek na to něco bere? Říkám samozřejmě. Jé, tak to neberte. Umíte si představit, co se mohlo stát, kdybych si to nepřečetla? Já ani manžel na to radši ani nemyslíme :|€|: Fuj, tak to byl jeden z hnusných zážitků. Brrr, musím se z toho oklepat.

Hrůza - rýma u malého dítěte i u toho odrostlého je prostě katastrofa. Ne jen, že se nevyspí nikdo - ani manžel ani já, ale toho kňourání, sípání, kašlání. Ach jo. A přitom víte, že pomůže odsávačka? Ale proč byste ji měli používat výjimečně taky? Že si můžete doma vyrobit zadarmo vlastní inhalátor a po čem se vašemu dítěti alespoň na půlku noci uleví? Přečtěte si o tom tady: www.erada.cz/?p=1259 . Anebo že naprostá bomba v boji s rýmou pro malé i velké jsou cibulové pytlíčky?

my kdyz mame skaredy kasel tak MUSIME nasadit bezmlecnou"dietku"mliko vaze hleny a na 90% zvraci z toho,
nam na kasel pomaha ACC-detske,a na noc tusin na uklidneni,a misto mlika bezmlecne kase
aspon tak to delame my,na piti mu dej co ti vypije-caj,vodu,redene stavy defakto cokoliv at se ti nedehydruje :a:

In reply to by martina2105

Ahoj, díky moc. Byla jsem v pondělí u dr. a ta mi řekla, že mu vlastně nic neni, že jen kašle z toho, jak mu hleny stýkají do bříška. Ale už mi neřekla, že bych neměla dávat mlíčko, prý jen, když ho vypije málo, tak dát čaj. Čaj dávám, ale stejně to podle mě nemůže pokrýt to, co vypil před tím. Mlíčko + čaj, když teď vypije jen ten čaj.
Ach jo, zítra k ní naběhnu a jsem zvědavá, co bude. Před půl hodinou mi zlatíčko usnulo, tak uvidíme. Ve 21 hod. mu musím dát prášek na arytmii, tak mi ho nespí vyzvracet. To by byl průser :-(

In reply to by Mija

detske zazivani nedokaze"stravit"hleny,but je vyzvraci-lepsi varianta a nebo projdou traktem a deti mivaj skaredy prujem a brichobol
vsak prave,hleny a mliko tvori takovou hmotu jak bilek vetsinou bilou a nebo belavou barvu,
a s tim praskem dr mi rikal ze aspon 1h nesmi zvracet aby se to "stravilo"
preji at uz je vam dobre :a:

Čauky,malá (1 rok) měla nedávno taky to samé,dostali jsme Klacid+Fenistil na zklidnění (je dobrý,malá po něm aspoň spinkala),Prospan a Mucosolvan-měla to 14 dní.Zvracela taky,vždycky začala chrčet,ale strašně a pak začala kašlat,udržela mi tak 3 jídla z 5.Takže jsem to dělala tak,že jsem jí všechno mixovala,ať jí to nedráždí,taky mléčné by se nemělo moc dávat-zahleňuje to a vždycky jídlo jsem jí dávala,když nechrčela a pak jsem si jí brala na klín a v klidu jsme se koukali chvilku na TV,aby se moc nehýbala-to pak vždycky začala kašlat.Jinak zvlhčovat vzduch,na spaní zvýšené pod hlavou,větrat a hlavně čaj,já ho malé dávám po lžičkách,pač jinak nechce.Jo a malá mi zvracela 2 x i ze spánku,to bylo strašný,ale to největší zvrac.trvalo asi 3 dny,pak to bylo méně.Hodně štěstí a ať jste co nejrychleji zdravoučcí.

In reply to by luciemili

Ahoj, díky moc za odpověď. To jste si taky užili. Ještě zvracení ze spánku :-( Chudinka. Zítra půjdu k dr. ať mi řekne, co mu mám dávat jíst. Jsme ještě z velké části na mlíku (bude mu 9 měsíců a zoubky ještě nemáme). Je pravda, že přesnídávku mi tak nějak sní, oběd taky, ale to mlíčko už mi moc nepije asi 2 dny a teď ho začal zvracet. Čaje do něj dostanu tak 200ml, možná trochu víc, ale jinak ne.
Ještě jednou díky.

Ahojky Mijo,
nevím, jak je malý starý :-) ale taky mám s tímto zkušenost. Sice z rýmy a zahlenění blinkal jen jednou, ale taky to nebylo vůbec nic příjemného. Na rýmu dáváme kapky Nasivin, Fenistil a Nurofen (pokud je fakt děsná) a protože Malý nesnáší odsávání od jisté doby, jen utírám a vytírám štětičkou. Naštětstí má vodovou rýmu. POsledně jsme takto poléčili bez doktorky a tři dny byli doma a rozhodně nekoupali (všimla jsme si, že je to taky dost účinné) a bylo po rýmě. Blinkal jen jednou a měla jsem strach, jestli nebyl dehydrovaný. Skoro pět hodin jen oddychoval a pil jen po troškách vodu...naštěstí se to spravilo a večer už byl fit. Ale posledně zvracel (asi alergie na rybu) a to jsme raději šli do nemocnice, byl dehydrovaný a dali mu kanylu. Možná tvému Malému nesedí Hedelix, nevím, ale rozhodně bych se nenechala od doktorky odbýt. Každému nemusí sedět léky, kt dostane. Necpala bych ho vším možným, jedině pít a pít a suchý rohlíček, piškotek....tak sme na tom byli v nemocnici. S kašlem zatím nemám zkušenost a pozor aby se to nedostalo k průduškám nebo k plicím. Zápal plic je zo toho cobydup. Jo a dávali nám slazený čaj. Takže kromě kojení dostával i čaj.
Pa a dej vědět :-)

In reply to by Radimka

Ahoj, Marečkovi bude za týden 9 měsíců. Na rýmu jsme nedostali nic. Mám doma Sterimar a to prý stačí. A nemůže mít taky podrážděný žaludek z toho odsávání? Odsávám hodně často, protože jinak nemůže dýchat a brečí. Také se snažím nekoupat. A chodili jste ven? Malej nemá teploty, tak prý můžeme, ale přijde mi, že pak má kašel ještě větší, takže jsme byli venku jen v úterý na půl hoďky.
Díky moc, zítra půjdu k dr. a pak dám vědět. Jsem z toho hotová. Manžel měl nejdřív noční a teď dospává a už je toho na mě fakt dost.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky