Jak poznám vůbec ty prdíky ???

06.02.2011

Jak poznám u 18-dní starého miminka jestli má nebo nemá prdíky ? Malý mi nikdy neřve ,ale dost často jak ve spaní , tak i když má usnout , tak kňourá a krčí nožičky. Vetšinou ,ale jak ho vemu na ruce tak přestane. Tak se mi to nezdá.
Ted v sobotu mi naši dovezli ten sirup INFACOL a tak sem mu jej dala před spaním a je fakt ,že po té první dávce opravdu spal v klidu a dokonce 5h !!! Jenže dávám jej i nadále a malý už se zase chová stejně jako před tím. A zkoušela jsem i ten pecičkový polštářek a vše jako před tím.
Co si o tom myslíte ?!

Naše dcerka je pohodářka...ale když přijdou na večer prdíky, tak to na 100% poznám - je to pronikavý pláč, rudá v obličeji a bříško jak šutr :( A čím víc plakala, tím to bylo horší :(

U nás hodně pomohlo pravidelné kapání Espumisanu, cvičení (nožky k bříšku) a chování v klubíčku.

Já piju fenyklový čaj a nejím kynuté a luštěniny.

No to je to co já taky nevim. Byl jeden den a noc co skoro vubec nespal, brečel a pořád se kroutil jak žížala. Zkoušela jsem tlačit nožičky k bříšku, hladit bříško po směru hodinových ručiček a stejně nic nepomáhalo. Nevim jestli ho bolelo bříško nebo byl jen přetažený, ale druhý den už byl zase v pohodě. Spal skoro celý den i noc a zase byl hodný. Já piju ten čaj pro kojící a ještě mám fenyklový čaj (mimochodem pěkný hnus :€[€: ) píšou tam, že ho může pít i mimi od 1týdne, ale já mám strach mu to dávat. Jetš mi dr napsala nějaké kapky, tak je asi zkusim koupit a když budeme mít zase den kdy budu mit pocit ze ho boli brisko, tak mu je zkusim dat a uvidime. :a:

In reply to by angeel

proč máš strach dat to mimi?ja mu davam čajik od druhýho týdne ze začatku jsem si dělala sama odvary pozdeji jsem koupila v DMku granulovany a je namichany s anizem a heřmánkem a bolení bříška nevím co to je:))

In reply to by angeel

čaj mu rozhodně nezachutná víc než mlíčko protože je to spíš na žízen a flašku a prso vzal normálně já když sem ho pila tak mě nepřišlo že byy něco z mýho prsa přes mlíko dostal,učinejší když to pije on..a to sem mu ho ale musela i přisladit no..jinak mi ho nevypije:))

In reply to by sharcza

No na tom čaji píšou 100ml pro mimi od 1týdne. Takže prostě když mu dám třeba 2krát denně lžičku toho čaje tak se nic nestane a pomuze to? Nebo radsí víckrát denně? Nebo víc lžiček? Malému je 18dní...

In reply to by sharcza

No a jaké měl ty koliky silné ? Malý je jen takový nevrlý , on mi ani nebrečí pořádně skoro vůbec. Jen se tak mrská a kroutí . A jak si ten čaj připravovala a kolik teda vypil za celý den ??? Protože na tom Hippu je napsáno od 4-6 měsíců , tak sem raději vzala ten od DM co píšou už od 2.týdne .

Filípek se vždy kroutí, je hrozně neklidnej vystřeluje a krčí nožičky , celej rudne a jakoby tlačí . Pokud začneme polohovat, tak se většinou rozprdíkuje a postupně uklidní ,ale někdy je to na dlouho a pláče i několik hodin. Ted nám pomohli LAKTOBACÍLKY, začali jsem je brát denně od věku 1 měsíce :-)
Dáša

In reply to by Tinkapletinka

celé to doprovází pláčem. Pomáhá poloha na bříšku nejlépe jen v plence , nebo nahatej ,aby mohl pořádně kopat nožkama. a nebo ještě účinnější je polohy tygřík, Je to vlastně ležící miminko na tvém předloktí, nedávno jsem tu někde viděla na obrázku , našla jsem na netu fotku ,tak snad to nevadí , že hodím odkaz na cizího tatínka :-) Ona ta tvoje ruka vlastně masíruje miminku bříšku u toho se uklidní a tolik nepláče :-) . A dál můžeš masírovat bříško ,vždy ale jen po směru hodinových ručiček!!!! Nikdy se nesmí opačně!! já si dál vždy na ruku trošku olejíčku a kroužím mu po bříšku :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka