tak nějak nijak

06.02.2011

Tak nevolnosti jsou už snad pryč, rýma přešla taky, takže jsem se po dvou týdnech vyspala a po dvou měsících najedla...
Jenomže jsme začli špinit, snad to nic zlého neznamená, jsem už z toho na nervy!

Jo to jsem tak taky měla, že jakmile mi přestaly nevolnosti a motáni hlavy, tak jsem začla špinit, asi abych se nenudila :s: Ale všechno je v pořádku a teď už mi není vůbec nic. Užívám si každý den a pomalu ale jistě se mi začíná objevovat bříško :c: ...to špinění je nejspíš způsobeno růstem placeny, něco podobnýho jako když se uhnízďuje vajíčko...já špinila asi 5-6dní, takže v klidu. Hezky odpočívej a ono se to spraví..pa :a:

In reply to by vanocka

Moc děkuju za tvůj příspěvek, ani nevíš, jak jsi mi pomohla a jak mi spadl kámen ze srdce... Snad bude všechno dobrý, taky bych si chtěla umět užívat těhotenství, ale když vím, co všechno se může stát, jsem z toho na nervy :€\€:

In reply to by Jancza.M

Jsem ráda, že jsem ti pomohla. Ale fakt se tím nestresuj. Jestli něco nebude v pořádku, tak si s tím tělo poradí tak, jak to bude nejlepší...kdyby se třeba miminko nějak špatně vyvíjelo, tak ho příroda sama zahubí. Je to krutý, ale přijde mi to lepší, než aby se těhotenství uměle udrželo a pak se narodilo postižené dítě. S tím se prostě musíme smířit, že to nastat může, i když to bude všechny bolet. Musíš věřit, že se nic nepokazí a všechno bude, jak má být. Vůbec si nepouštěj do hlavy ty myšlenky, že je něco špatně. Tím akorát ubližuješ sobě a miminku. Mám už léty prověřené, že čím víc se něčeho bojím, tím spíš se to stane!! Prostě se ty tvoje negativní myšlenky zhmotní a je z toho realita.
A obzvlášť špinění je v prvních 3 měsících naprosto normální. Neříkám, že já jsem z toho byla nadšená, ale naordinovala jsem si klidový režim a žádný stresy a všechno je dobrý :one: Jen poslouchej svoje tělo a věř mu, ono je mnohem chytřejší než "my"!! Vždyť si třeba vem, jak je vůbec možný, že se stane takovej zázrak a zrodí se novej človíček z jedný jediný buňky. Jak ty množící buňky vědí, jakou budou mít funkci, kde maj být, čeho budou součástí...?to nikdo dodnes neví, doktoři ti akorát přibližně popíšou, co se děje, ale vlastně nevědí proč. Važ si toho zázraku:€s€: Já vím, zní to asi trochu idylicky, ale to jsem prostě já :s:
Tak pa a opatrujte se :a:

In reply to by vanocka

Snažím se nestresovat, ale jsem hrozně úzkostlivá... když jsem byla těhotná poprvé, bylo mi 19 a o životě jsem věděla více-méně prd, tak jsem si to užívala mnohem víc, protože jsem nevědla, co všechno mi může hrozit. Teďka čtu ty články, co všechno mi může hrozit a pak si řeknu, že jestli se mi narodí zdravé miminko, bude se to rovnat zázraku.. A pak si zas řeknu, že je přece větší pravděpodobnost, že to dobře dopadne, no a tak se mi to v hlavě pořád šrotuje. Do práce od nového roku už nechodím, takže sedím doma a užírám se myšlenkama, co se všechno může přihodit... A manžel je už ze mě taky na nervy, až je mi ho líto :00:
Tak se držme holky a snad si všechny v září pogratulujem :c: (teda ty asi dříve že?)

In reply to by Jancza.M

No ono to tím věkem určitě bude, mě je teď 22 a asi to beru jinak, než maminy po 30. Ale zas na druhou stranu jsem já sama si prodělala nehezké zdravotní problémy a studovala speciální pedagogiku, takže věř, že si zdraví vážím opravdu moc a taky mi přijde téměř neuvěřitelné, že se může narodit zdravé miminko :00: .Ale když se na to budu dívat z tohodle úhlu pohledu, nikomu tím neprospěju, tak se na to dívám optimisticky a svět je hned růžovější. A obzvlášť dneska, je tam táááák krásně :c: , konečně sluníčko, potřebovala jsem už dobít baterky.
No já jsem sice tak o týden až dva napřed, ale to ještě neznamená, že budu mít mimíska dřív u sebe :///:
Pa a vyraž na sluníčko a nadýchat se vzdoušku, to ti dodá energii :€s€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky