tak co ovečky ?

03.02.2011

dámy ,paní ,slečny ,maminky
v prvé řadě je to sondáž nikoli která kterou jak urazí :€s€: ale já se tu kolikrát nestíhám divit co si která necháte líbit od tchýně ,manžela . Neříkám že člověk by měl vyhledávat konfliktiy a hádat se do krve ,ale přijde mi na hlavu postavené nechat si všechno líbit . Mě vychovávali babička s dědou a vždycky mi vštěpovali ,že má být člověk slušný a ochotný ,ale nikdy by si neměl nechat dělat na hlavu :-) Je fakt ,že jsem trochu ostřejší ,ale to už je v povaze ovšem nikdy nejsem na nikoho sprostá a nikoho neurážím ,ale pokud se mi něco nelíbí dám o tom vědět , je fakt že někdy to okolí musím říct víc než jednou a kolikrát i hodně nahlas . Nechápu proč bych si měla od manžela nechat líbit ,že se ke mně chová jako k domácímu spotřebiči a nevšimne si dokud má čisté prádlo a lžičku ke kafi ,nechápu proč bych si měla nechat líbit ,že tchýně je u nás denně a vše ví nejlíp ,jistě zkušenosti má ale všechnu moudrost světa nesbaštila takže proč jí neříc ,že děkuju ale já si to udělám po svém . Přijde mi ,že spousta mamin tak nějak vyměkkla a nechá si líbit kde co jen aby byl klid . Asi by to chtělo kurz asertivity , takový pěkný chytrý holky a vůbec si nevěří ,kdyby vám každou chvíli někdo v bude šlapal na nohu ,jak dlouho ho necháte :///: až bude placatá nebo se po třetí ozvete :#o:
a teď o če

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

víc než slova byli myšleny činy :-) pokud má někdo blbý kecy ,no budiž to člověk může vypustit já spíš myslím když přijde babi s dědou a pořád dětem cpou sladký ačkoli ty máš jinou představu a stravování , vidím to ve svém okolí spousta kamarádek drží zobák jen aby byl klid .Mají jistou představu jak by to mělo fungovat ,ale jakmile dojde na lámání chleba je konec a pak to rozebíráme u čaje :00: A to byl jen jeden z příkladů . Nebo třeba časté návštevy bez ohlášení a já vím všechno nejlíp a musíš . Sama za sebe musím říct ,že mám tchýni perfektní ,bydlí od nás kousek má od našeho bytu klíče ,ale nikde se nestalo že by se nám domu nakýblovala a dělala chytrou a je mi jasný ,že ona by spoustu věcí udělala úplně jinak než a na spoustu věcí má jiný názor ,ale každá si držíme svoje meze .Taky občas přijde s něčím ,že nestíhám valit oči ale pokud to není nic závažnýho udělám krok zpátky a je po jejím bo mi to nic neudělá . Ale co bych vyloženě nesnesla ,aby mi chodila domu permanentně a měla plnou pusu řečí jak nestíhám a pod ,jak ona si vždycky všechno zorganizovala a že místo látkovek bych měla používat jednorázovky nebo naopak , a že jsem děsná matka když dětem nedobřeju pitíčko ačkoli je nabouchaný vitamínama ,že je v něm vitamínů jako v hambáči ale cukru jak v koblize :? to jsou jen takové střípky co vidím a slyším z okolí ,tak tohle přesně mám na mysli

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

presne :one: Moji tchanovci si taky nejvic dovolujou, kdyz u toho manzel neni. Kdyz tam je i on, tak se haltujou. Tak jsem to utla, proste jsem k nim sama nechodila, tak to si zas stezovali, ze nevidi vnoucata. Nechapu, co jim brani v tom, aby mi zavolali a prijeli treba k nam? To oni neprijdou, paneckum musime deti vozit my. Ted si zas tchyne stezovala vcera, ze uz je 14 dni nevidela. A co mam jako delat? Nejsem zadny taxik a mam sve na praci a nemam cas jezdit k nim a tam jeste poslouchat ty kecy.

In reply to by Principessa

jo nebo mi reknou, ze tam byt nemusim, mam je pry privezt a za hodinu si je vyzvednout. A co budu tu hodinu venku asi tak delat? To neni ani na kafe s kamaradkou, ani na nakup............. to se mam jen tak krizem krazem projizdet autem a pak pro ne zas jit? :n:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s: manzel si taky vyslechl, ze mezi tolika italkama zrovna cizinku si musel najit :s: :s: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nj, zrovna dneska rano rikal (se smichem), ze jeho maminka vi prece vsechno a o vsem :s: Tak to asi tak. Chudak, je mi ho nekdy az lito, kdyz problehla velehadka, kdy jsem je oba poslala nekam, tak honem za tepla volala synackovi, aby mu oznamila, ze jsme se pohadali :00: Ja pak byla u detske se synem a on na me chudak cekal pred ordinaci a ptal se, jak mi je, cely vystraseny. Cumela jsem jak puk a rikam, ze je mi dobre, o co jako jde. Tak z nej vylezlo, ze mu volala mamka. No tak to jsem se malem uz smichy neudrzela............................ Asi ji doslo, ze to prepiskla. Rikala mi, ze ona mi chce jenom pomoct, protoze na me vidi, ze jsem na tom psychicky spatne.......... :s: :s: :s: No, mne je psychicky mnohem lip, kdyz je nevidim :s: :s: :s: Hlavne, ze muj tchan je neuropsychiatr :jawdrop:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No nevim, u nas to nevsimani si ruznych tematu a pod. nema zadny vysledky, uz jsem zkousela i toto, bohuzel oni ryjou tak dlouho, dokud nevypenim. Proste nestaci ani jit do jine mistnosti nebo tak, protoze jdou za mnou a melou a melou :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak u nekterych veci je to fakt, ze o nich pak premysli. U nekterych naprosto nechapu - jako to, s tim jidlem nebo to, ze nemam deti ucit cesky, protoze to je "nesrozumitelna rec, ktere nikdo nerozumi" :00: . A je jim jedno, ze takhle by se moje deti nedomluvily s druhymi prarodici. Proste podle nich to neni plus, ale zbytecnost... :n: Hlavne si myslim, ze kdybych je ucila anglicky, tak by na to spis byli pysni...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no, ja si myslim, ze to je pro ty deti jenom velke plus, protoze budou umet 2 reci a prijdou k tomu vlastne jako slepi k houslim :s: Nikdy nevis, treba budou delat tlumocniky jako ja :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s: :one: Ty jo, od tebe bych se mela jen ucit... Kolikrat jsem odkracela z restaurace, abych nemusela poslouchat ty kecy a jela domu taxikem :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no, jenze ja si to nepredstavuju, ja to provadim.... :00: :00: :00: Jenze ja jsem proste takova povaha :n:

tak to já si :zadek: na hlavu nedám, dřív jsem taková nebývala, byla jsem spíš zakřiknutá, ale možná věkem, nebo okolnostmi se člověk nějak musí bránit. Mám tchýni, tak je totálně mimo realitu. Do práce nechodí, sedí jen doma a naříká na dnešní dobu kdy 50-níci nemají práci na druhou stranu, když se jí něco rýsuje, okamžitě vycouvá, že jí nevyhovuje to a to. .... pořád mi kecá do toho že malého nesmít bít, když někdy dostane na zadek, pak tříská dveřma a je natrčená, malého jak plácnu tak ho hned lituje a bere na ruce (tím mám pocit, že ze mě před ním dělá blbce) a když řeknu, že dostane malý už žádné sladkosti, že už něco měl, tak mě jakoby vůbec neposlouchá a vlastně skoro všechno co řeknu jakoby neposlouchá a dělá si po svém, tak jsem se naučila to říct rázně, většinou se snažím to říct slušně, ale někdy už jsem fakt hnusná, že jí prostě odseknu nebo něco protivně odpovím. To si pak ztěžuje manželovi, co jsem jí řekla. Celkově ona je hrozně nerozhodná ve všem, nic neví, nezná, dokonce mě dedávno posílala do řeznictví ať jí jdu vyměnt maso co si právě přinesla, že se jí nějak najednou nepozdává .... takže asi proto jsem se naučila říst na plnou "hubu" svoje rázné ne

no já tohle psala abych se dozvěděla proč se tu co chvíli píše ,tchýně to či ono ta je děsná ,manžel si mě nevšímá má kamarády a tohle a támhle to ,že ony sami nic neřeknou protože by to asi k ničemu nebylo a tak . Prostě to nechápu a přijde mi to na hlavu ,přeci když se mi něco nalíbí tak to řeknu , jsem dospělá lidská bytost a né panna na š´ˇnůrkách která si nechá všechno líbit . Nebudu ve vztahu který mě jen ždíme a po večerech myslet jak je i ouvej ,chápu dnešní doba je složitá a snad právě prorot by člověk měl říct co chce a nechce :-)

In reply to by katerina-kaca

:00: no ja se vubec divim, ze s detma chodim k doktorovi. Tchyne ma hned diagnozu a ona to vi lip nez nase detska mudra, protoze jeji manzel je doktor :n: Jednou jsem ji s sebou k te nasi detske vzala, aby to slysela na vlastni usi, ze syn ma astma a moje tchyne presvedcovala nasi doktorku o tom, ze muj syn astma nema, ze to ma pry bronchitidu.................. No aj nase detska mudra z ni mela dost :s:

Já jsem byla dřív spíše zakřiknutá, ale časem a hlavně si myslím, že to bylo i prací, jsem se dost otrkala. Na hlavu si dělat nenechám, umím se ozvat a prosadit svoje, občas je to sice dost nahlas, ale jsem dost stará na to, aby mi kdokoliv do čehokoliv kecal. Na výchovu, stravování a vše ostatní kolem dítěte mám dost jasné názory, naštěstí mám chápavou rodinu, která se nesnaží dávat mi svoje rady. :-)

No ja mam bohuzel smulu na tchyni, ale ona je proste plachovaci a asi ma alzheimra, protoze ja ji to reknu (samozrejme se spory tykaji deti) a ona za 5 minut mele porad tu svou. Uz jsem to resila ruznymi zpusoby, i tak, ze jsem se s tchany rok nestykala ani s nima nijak jinak nekomunikovala, bohuzel i kdyz je manzel na me strane, tak to jsou porad jeho rodice. Takze se snazim jejich kecy si moc nebrat, ale bohuzel me to skoro pokazde vytoci. Ale bohuzel s tim nejde nic delat, navic jim je 73, tak to uz asi moc veci takovym lidem nevysvetlis... At delas, co delas. Nejlepsi jejich hlasky jsou tyhle: Odsavacka na vysavac je zdravi skodliva, mam nechat deti rvat hlady, protoze dle tchyne jsou tluste a pak je nemam ucit cesky, protoze to je rec, ktere oni nerozumi a JEJICH VNUCI jsou italove a cestinu nepotrebuji. :00:

A tak to já zase ne :) V neznámém prostředí jsem teda trošku mírnější,ale tam kde to znám si toho moc líbit nenechám :)Hlavně co se týče malýho-myslím,že mám dost informací a nevidím důvod,proč by mi někdo měl kecat do mé výchovy :) Když potřebuju poradit,tak si řeknu,když nepotřebuju,tak zkrátka radit nechci :) A to i s ostatním,pokuď se mi nelíbí,jak se manžel chová,tak mu to řeknu (ostatně to on mě taky :)) a zjednám si pořádek :) nesnesla bych,aby se mnou někdo v mém věku jednal jak s onucí a nebo s malou holkou-toho jsem si užila dost v pubertě a při nástupu do práce,kdy jsem ještě byla takový to telátko,co si nechalo všechno líbit (jo,jo,výchova :)) a časem jsem zjistila,že takhle to fakt nejde,takže jsem toho dost přehodnotila a už nikdy víc :) Takhle je to lepší :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka