Potvrzení o zaplaceném pojistném

02.02.2011

Ahoj holky,

mám dotaz. Jsem na mateřské, nemám žádný příjem kromě rodičovské:) Mám nárok na vrácení daní ze spoření nebo nemám? Mě napsal účetní, že nevydělávám, tak nárok nemám, ale mě se to nezdá:( spořím, tak bych přece nárok měla mít, nebo ne? V tomhle se prostě nevyznám:(

Děkuju za rady

Kliknutím vložíte smajlíky:

už to chápu holky, díky!:) prostě jsem to minulej rok prošvihla ( když jsem nějaký čas ještě pracovala), letos jsem si sice vzpomněla, ale to už je mi na nic....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mateřská je stejná dávka jako nemocenská, nedaní se a do příjmů ze závislé činnosti se nepočítá (počítá se ale do příjmů pro slevu na manželku, stejně jako nemocenská), žádná daň se z ní neodvádí a tak není ani co vracet... jediné, za co by ti mohli daně vrátit, pokud bys měla nárok, by byla mzda za měsíce před nástupem na mateřskou dovolenou a případně proplacená dovolená, pokud ti něco zaměstnavatel proplácel...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Hahaha... no to znám, to pak člověk místo svého jména klidně odříká IČO nebo telefonní číslo... u mě to bude asi tím, že zatím žádné daňové přiznání nevypisuju... srazíky v Přerově nevím nevím, my jsme se teď přes zimu přestěhovaly s dětma na srazíky do Bohuňovic, to je kousek za Olomoucí, je tam bezva mateřské centrum a jsme tam vždy samy, takže se v pohodě vejdeme a děti si vyhrají... přece jen už to není takové, jako když miminka ještě spala v kočárcích... jo, kde ty časy jsou... normální dětský koutek někde v restauraci by asi zruinovaly... ale když bydlíte v Přerově, tak to do Olomouce budete mít blíž... teď bude nějaký sraz nejspíš na konci února... ale je to čímdál těžší se domluvit, Verča už chodí do práce, Míša se pomalu chystá rodit... hahaha... no a my se taky budeme z Hluboček stěhovat do Olomouce, tak to budu mít o kousek blíž...

ahojky,
taky jsem tohle řešila. Minulý rok - jsem měla mateřskou a rodičák, tak to šlo, protože jsem platila zálohy na daň - takže to mně vrátili celou částku.
Letos to mám ale jako ty - jsem celý rok na rodičáku a mám úvěr - a bohužel letos to nejde, protože jsi neplatila žádné zálohy a tvoje daň bude 0,- Kč takže si to nemáš z čeho odečíst.
Jediná možnost, která je, tak pokud ten úvěr máte dohromady s manželem (musí to být úvěr vzatý po uzavření manželství), tak potom si to může odečíst manžel.
Já to bohužel ani v tomhle případě nemůžu uplatnit, protože jsem si úvěr brala jako ještě svobodná - a tak nedostanu ani kačku - i když platit musím .......... fakt bordel!!!!! Naštěstí hypotéku máme napůl - tak tam si to manžel odepisuje celý.
Ale zase tě trošku potěším - protože jsi neměla celý rok příjem - tak napiš prohlášení a manžel si tě odečte z daní. Není to nic moc - ale lepší než prd. :-)

Já si chci tyhle papíry taky dát do práce, ale u mě to bylo tak, že jsem šla na mateřskou v květnu 2010 a do té doby jsem pracovala. Takže myslím, že by mi mohli vrátit něco z těch daní, které jsem zaplatila do května. Ale jistá si tím nejsem. Každopádně to zkusím. Jinak přes daně je tu snad Blue Jane, tak kdyby ti nikdo neodpověděl, zkus osobku. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky