je tu ještě někdo, komu dítě nespí?

02.02.2011

Maminky, je tu ještě někdo, komu dítě v noci pořád nespí nebo už jsem tu poslední exot? Malá se pořád v noci budí a to je jí už rok a půl. Nekojíme už min. 2 měsíce. Asi 14 dní to vypadalo dobře (vstávala tak 1x - 2x) a pak se vrátila k normálu...Ze včera na dnešek jsem zase vstávala 8x od půlnoci. Cítím, že se to na mě fakt už podepisuje, ale prostě musím, no... :r:

Kliknutím vložíte smajlíky:

je nám 2,5 roku a budíme se každou chvíli.. jednou na čaj, jednou se bojí, jednou chcepřikrýt, jednou odkrýt, jednou chce přelézt k nám do postele (pak jí tam strašně vadím, nebo naopak se chce zase strašně tulit..), jednou jí štípe nosánek, jednou jí vadí plínka.. to je pořád něco! tohle mám každou noc.. včera večer usnula vyjímečně brzy (v devět) a dnes vstávala o půl šesté.. jsem taky hotová.. doufám, že až nastoupí v září do školky, bude víc unavená a lépe spát. jinak už nevím :(

In reply to by lolka

NO pane jo! :€\€: Tak to se modlím, aby nám to netrvalo taky tak dlouho! Malá naštěstí chodí spát v osm, vstává kolem sedmé (mezi tím tedy asi 150x vzbuzená... :s: ). Já už jsem ale poslední dobou tak unavená, že jsem fakt strašně protivná. Je mi to úplně líto, ale nemůžu si pomoct. Rozčílí mě každá kravina. :n: Dneska jsme byli na procházce, už jsme měli jít domů, já těžkou tašku s nákupem přes rameno a malá si to štráduje na led na druhou stranu. Tak jí řeknu, že jdu a ona nic :-g( Čekala jsem na ni za rohem asi 5 min. Pak se tedy uráčila, ale zase se zabrzdila u zábradlí, tak jsem ji čapla a odnesla ke dveřím. Pak zase tyátr se schody...Že nepůjde sama, že chce nosit. To dělá pokaždé. :n: Pozitivní motivace nezabírala. Už mi fakt došla trpělivost, postavila jsem ji na ty schody hromovala, ať ty schody kouká rychle vyjít, že jí rozhodně tahat nebudu, protože mám těžkou tašku. Takže jsme se všechny schody přetahovaly, jestli půjde nebo se bude válet po zemi :w: Vždycky jsem ji za tu kombinézu čapla a mazej. :( Nesnáším, když jsem takhle "zlá", ale někdy to fakt už po dobrém nezvládám... :r: Samo, že by bylo jednodušší ji vynést a vrátit se pro tašku, ale to mi přišlo ještě míň výchovný, než ji donutit po zlém, aby ty schody vyběhla. Je už dost stará na to, aby běhala sama a taky se snažíme o druhé mimi, tak ji přeci nebudu pořád tahat... :00:

In reply to by DenyPu

tak to mi připomnělo dnešní procházku.. ona si klidně z legrace lehne doprostřed chodníku, zavře oči a dělá, že spí.. a to několikrát! pak si u baráku lehne na schody a dělá, že spadla a hrozně naříká "ouvej", že jí bolí nožičky.. :00: naštěstí se nevzteká, prostě to dělá z legrace, ale když táhnu těžkou tašku s nákupem, kabelu a ještě jí mám zvedat.. no do smíchu mi opravdu není :( nezbývá než doufat, že jednou z toho vyroste :(

In reply to by lolka

Naše to myslí bohužel vážně a zkouší, co jí prostě povolím...Teď to stojí fakt za to. :€{€: Už jí začalo telecí období, takže se furt dohadujeme. Dnes jsem se ji snažila obléknout, že jedeme do města. Opět nejprve upozornění, že půjdeme, pak že už jdeme, nakonec počítání do tří. Když se i potom vztekala, rozloučila jsem se, že jdu tedy sama a šla jsem za dveře. Chvilku volala a pobrekávala - schválně jsem nešla hned, protože by si z toho zase dělala prd. Pak jsem šla dovnitř, řekla, že jsem se tedy vrátila a jestli chce jít se mnou, tak ať se oblékne. Šlo to najednou bez vzteku. Nevím jestli to dělám správně. Přijde mi to dost tvrdé, když odejdu, ale prostě fakt nic jiného už nezabírá - a přijde doba, kdy nebude zabírat ani tohle...To budu muset vymyslet zase něco jiného... :€\€: Nejsem příznivcem tvrdých trestů ani autoritativní výchovy, ale prostě pravidla musí být a když je potřeba, dítě prostě musí poslechnout (obzvlášť venku, když běží třeba pod auto, že...) :€\€:

In reply to by DenyPu

taky "jako" odcházím a nechávám jí doma samotnou :s: kdyby to byl kluk tak neřeknu, ti bývají zlobivější, ale holčička :00: máme ještě jednu starší a ta byla tak hodná!! možná proto jsem teď tak v šoku :#o: momentálně je malá marod, má antibiotika, je to mazec :( a co se týče nějakých trestů.. když neposlouchá (..furt.. :///: ), dám jí na výběr ze dvou naprosto odlišných variant čehokoliv a tím jí převedu na jiné myšlenky a i když si většinou nevybere ani jedno, je pak snazší jí převést na něco úplně jiného.. zní to zmateně, promiň :) nemám moc času psát.. mrkni na tenhle odkaz, je to :one: .. tak a teď koukám, že ten odkaz mám vlastně od tebe :C]]: :C]]: :C]]: tak to se povedlo.. :D to ti ho dávat nemusím, určitě to už máš prostudované.. jde o ty stránky na řešení výchovných problémů :one: to se fakt povedlo :C]]:

Buď úplně v klidu,malá bude mít v dubnu dva roky a ještě se nestalo,od odby,co se narodila,že by jednu jedinou noc spala až do rána.Jako mimino se mi budila každých dvacet minut,hrůza.Dělala to do 7 měsíců,pak jsem to začala řešit.Ubírala jsem jí denní spaní,zkoušela tu metodu,kdy od ní odcházíš a zse se vracíš,nic nepomáhalo.Někdy jsem jí už prostě pak nechala řvát,už jsem fakt nemohla.Stála v postýlce a brečela.Manžel už si preventivně ustlal vždycky vedle v obýváku.nakonec jsme si ji na devíti měsících vzala k sobě do postele,taky to nepomohlo.Pak se to nějak samo zlepšovalo,prostě jsem k ní nevstala,prso jí n edalaa šoupla jí převařenou vodu.Brzo zjistila,že u maminky přisátá prostě nebude a bylo to lepší.No,lepší,pro mě byl pokrok i to,že se vzbudila jen 8 x za noc.Na 20 měsících jsem ji přestala kojit a snažila se uspat jinak než u prsa a koupila jí velkou postel,kterou má vedle naší a sice se skulí vždycky ke mě,že já se ani otočit nemůžu,abych ji nezalehla,ale aspoň chrní a tak 5x za noc se budí,někdy i častěji,ale nic nechce.Takže jí to toleruju a děsím se,aby to nebylo horší.

Elince jsou skoro dva roky a taky se pořád budí několikrát za noc. Někdy stačí dát dudlíčka a do minuty zase spí. Ale většinou po půlnoci se budí každých pět minut a to prostě nevydržím a vezmu ji k sobě do postele. To se vyspím o trošku víc. Ale jen o trošku, protože se po mně zbytek noci válí a drží mě za vlasy. No, říkám si: mámo, až jí bude 15, tak budeš ráda vzpomínat, jak se k tobě tulila :s:

:jawdrop: no to by me asi skolilo :jawdrop: Mam 2 deti, prvni ma 3 roky, dcera 8 mesicu. Dcera usne ve 20.30, syn az kolem 22.30, obvykle oba dva spi do 7.30-8.00. Syna obcas musime vzbudit, protoze jinak by spal a spal. V pondeli dcera spala az do 9.15 (od 20.30). Takze ja se nastesti vyspim. Driv se dcera budila uz v 6.30, v lete mi to nevadilo, ale ted v zime mi to lezlo na nervy, tak jsem rada, ze konecne spi do te pul osme. :a:

nic si z toho nedělej...my nespíme taky....malá se budí každé 2 hodiny a jíme a jíme (ještě stále kojím). Zkusila jsem nahradit čajem nebo vodou, taky vypila tu a pak si s klidem dala zase mlíčko. Je nad mé síly furt vstávat, tak je u mě a čekám až z toho vyroste. U starší holčiny to bylo podobné a srovnalo se to až když jsem přestala kojit...asi tak po 3 měsících. Teď ji nevzbudí ani rána konónem. Tak doufám že to mímo taky něco podědilo :-)

In reply to by zdenicka

Já už právě kojit přestala a tím se mi rozplynula i poslední naděje. Teď už fakt nevěřím, že se jí to spaní v dohledné době spraví. Některé děti to tak mají prý až do tří let...Jen tak :00:

Jsme na tom podobně.
Malé budou zachvilku 2roky.Nekojíme od roku.
Ještě se nestalo aby spala celou noc.Většinou se vzbudí min 3x a chce čaj a to třeba po 20minutách,pak 2hodky spí a nanovo.
Někdy jsem taky vyřízená :€\€: ,ale už si asi začínám zvykat.

In reply to by matizek

Tak já už jdu v noci spát s tím, že za chvíli zase budu vstávat (velice pozitivní...) :00: a když malá v noci houká a nechce se jí spát, tak už kolikrát fakt jen syčím z postele šššš a když to nezabere, tak "Eli, hají. Ještě spináme!" Kolikrát už nechce ani dudlík, jen ji položím a spí dál, ale já už jsem zase vzhůru a nemůžu pak zase usnout, protože malá se vrtí a já už podvědomě čekám, jestli bude strašit hodinu nebo mi dovolí usnout na dalších pár minut. Kolikrát i vstanu a jdu něco dělat - třeba pověsit prádlo nebo dát věci do pračky...Někdy už jsem fakt vzteklá a houkám i já něco v tom smyslu, proč zrovna já musím mít nespavce :r: : Manžel vrtí hlavou, ale jemu se to povídá, když on se nebudí a nevstává :( Kdybych věděla, že taky nemusím spát napůl a chodit k malé, taky bych spala jako mrtvola, že? :€h: :s:

mě prcek (17 měs.) taky nespí celou noc,budí se několikrát s pláčem a to je se mnou v posteli ://: . Zatím to neřeším,prostě má buď zlé sny,nebo mu rostou zoubky atd. Kdyby byl v postýlce a já k němu měla při každém jeho nočním probuzení vstávat,tak mě už asi je*ne,proto ho mám už asi 4 měsíce nastěhovaného u sebe v posteli. V noci nekojím už asi půl roku,v noci nechce pít nic,tak nevím proč prostě nespí.... :?
Zkoušela už jsi Sedalii? Jsou to hoemopatika právě na spinkání,u nás když už bylo nejhůř,tak jsem je použila a bylo to lepší (dává se 14 dní lžíce ráno a večer) ;) :a:

Nejsi sama. J8 mám to samý,malýmu je rok,nespavec odmala,v noci se budí i desetkrát,teda budí,on asi spí,páč má pořád zavřený oči,ale sedá si,válí sudy,někdy kňourá,tahá mi za vlasy,šmátrá po mě ručkou. Kojím,ale prso chce tak dvakrát za noc. No brutální,zkoušela jsem i homeopatika Sedalia,ale nezabraly. Taky prostě musím,nedá se nic dělat. Pořád jenom čekám,kdy se to zlomí :(

AHoj, malej je taky v červenci 09 a taky nespí celou noc, chodí spát v 19:00 a spí do cca do půl noci v tahu a pak se probudí a já ho vezmu k nám do postele a tam pak spí až do rána, zkusila jsem ho párkrát nevzít k nám a budil se furt, a já na to nemám nervy tam pořád chodit tak to řeším takto. Poslední dobou se mi ale stává, že se probudí já ho vezmu k nám on si v posteli sedne a řve že chce spátky do pokojíčku do postýlky, tak ho tam odnesu, usne ale za hodinu je zase vzhůru :00: Už si taky říkám že by měl spát celou noc....a taky bysme chtěli druhý mimčo, tak nevím jak to pak budu dělat, právě taky kvůli tomu pořád zvažuji že počkáme až bude spát normálně, ale aby jsme se dočkali :s:

In reply to by mari25

S tou velkou postelí to mame taky tak. Malá si sedne a nazdar :w: Včera mě ale vzala nějak na milost. Řvala pokaždé mami (tedy do půlnoci na mě jednou křičela nenene a domu :? :€): :€): - nevím, co to mělo být - chudinka...) a tak jsem ji zase jednou zkusila vzít do postele a ona usnula a spala a spala (škoda, že jsem na to přišla až v půl šesté ráno :s: ).

Neboj, nejsi poslední, jsme dvě :D Akorát našemu malýmu jsou 2roky..a straší mi tak 3xtýdně..docela nám na čas pomohla homeopatika Sedalia, pokud jsi ještě nezkusila, třeba zafungují. Také nám jednu dobu pomohlo, když dostal UM ještě v noci, než jsme šli spát..

In reply to by Veru5

Mně UM nepije, kaše nejí... :00: Pořád si říkám, že to nějak bez léků zvládneme. Nechci do ní nic cpát. Ale za nedlouho budu asi já potřebovat stimulancia :s: Docela se děsím, jestli to malá nemá třeba k těm jejím nemocným ledvinám (má od narození - zatím to nezlobilo a doufám, že se to srovná...). Zmíním se u nefrologa při příští návštěvě... :r:

In reply to by DenyPu

No, mi měli doma podobný problém,... taky ne a ne usnout...a my s manželem neměli žádnou příležitost :sex: :sex: pořád to byl jekot...

bzudilo ho i to nejmenší.

Hodně mi pomohl tento článek http://www.kralovske-spani.cz/zdravy-spanek-deti/ tam jsem si drobet ujasnila, o co vlastně jde u těch dětiček, když v noci pláčou.... a unás to přesně sedělo, dítě nebylo zvyklé spát v noci ccelou noc, probudilo se a samozřejmě se nudilo tak si pláčem vynutilo sociální kontakt... A myslím, že tohle má naučeno hodně dětí, :€O: :€O: už od mala

In reply to by Magda_Dockalova

Děti už začaly spát. Bylo to asi vývojově...Klukovi je dnes 1 a 3/4 a holce 4. Konečně se budí většinou tak 1x za noc, někdy ani to ne. Prostě se asi nedá nic dělat...rodiče to asi fakt musí někdy vydržet - i kdyby se rozkrájeli...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky