Kolik má přibrat mimi za 10 dní po porodu ???

30.01.2011

Holky malá se narodil 2,74 a druhý den zvracel plodovku ,tak zhubl hned 170gr. Jenže už další den začal přibírat denně 30gr tak jsem byla ráda,že pěkně kojíme i když sem jej budila u kojení . Jenže od 6 teho dne měl váhu 2,75 a také 8-mý den a také 10.tý den,takže mě v porodce seřvali at mu jdu koupit UM. Jenže má laktační poradkyně tvrdí i s porodní bábou,že prý až mezi 14 až 20 dnem začínají miminka přibírat NAD porodní váhu. Jak jste na tom vy s váhou byly,nevíte ???
Jo a taky že prý mezi 10 -13 dnem je nějaký růstový skok a musí se vytvořit větší množství mléka. Malý mi totiž poslední dva dny visí stále na prsou a nechce ani jinde usnout a špatně spí . tak jestli to není tím. Jinak takový nebyl .
Poradte , děkuji.
AKTUALIZACE : tak tu ráno byla PA a malý má stále porodní váhu ,ale zvážily jsme jídlo na druhém prsu ( první prso už jsem kojila než přišla ) a jen na druhém pojedl hned po 10min 30gr a to pak jedl i potom. Takže určitě musel pojíst aspon 60-70 což řekla , že je na takovýho prcka super a že i pěkně a klidně saje,že se nemám bát , že budeme dlouho kojit. Přijde zas ve středu a váhu sem si raději nenechávala,jen by mě to stresovalo.
Holky všem vám díky za odpovědi,jsem ráda,že vás mám, co bych si bez vás počala. Nikdo tady z doktorů nechápe , jak na ně vybafnu informace tady z fora , kde jsem to vše nabrala :C]]: :C]]: :C]]:
Díky , že tu jste !!!

Ahojky Tinko, předně moc a moc gratuluji, já rodila 18. takže jsem ani nevěděla,že už jsi to také zvládla :-).
Valentýnka vážila 3300g a 6. den po propuštění měla 3160g a ted má doma zhruba taky tak /nemám přesnou váhu/. Na porodní váze ještě ale nejsme. Kojím, papá hrozně dlouho a pak u toho usne nebo jen dudlá... Mlíka moc nemám, ale snažím se moc jíst a pít kojící čaje a pomáhají... No uvidíme, na kontrolu jdu 8. února, když do té doby nezačne shazovat, tak to hrotit nebudu...

ahoj tak Daneček měl váhu při narození ve čtvrtek 2,65 a v sobotu zhubnul na 2,44 a hned další den přibral na 2,50 a v ponděli jsme jeli domu s váhou 2,51.V pátek u :*8*: měl svoji porodní váhu a v pondělí jsme tam museli zase a to měl 2,70 takže mě přibíral krásně snád nám to zůstane :a:

Miminko po narození zhubne až o deset procent porodní váhy (a je to naprosto normální jev, žádná hrůza a nic špatného to neznamená) a nabere to zpět zhruba deset až čtrnáct dní po porodu... tak buď klidná, u vás je to prostě takový běžný průměr... většinou pak naberou i víc jak kilo za měsíc... a takovým tempem přibírají miminka do tří měsíců, pak se váhový přírůstek zase snižuje...

Pane jo. Kačka se narodila se 3400. 12.den při propuštění měla 3220. Na porodní váhu se dostala až 18.den. Ve třech týdnech měla už 3680, v šesti byla kilo nad porodní váhou, takže by to i docela odpovídalo tomu, co tvrdí ta tvá PA i laktační poradkyně. Ale každé mimi je jiné (tvoje je samozřejmě nejkrásnější ;) ), tak to tolik neřeš...

Tak Filípek se narodil s váhou 2480 g. v porodnici mu klesla až na 2240g a při propuštění domů z novorozeneckého měl váhu 2450g ( a to byl 15 den) , až doma další den jsme vážili 2490g ,takže jsme měli zpět porodní váhu 16.-tý den :-). Takže my jsme příkladem toho , že to bylo mezi 14-20 dnem , jak ti radí laktační poradkyně , hezký den

Dáša

sakra pes, celý se mi to smazalo :-( takže už to trochu zkrátim
nevím, jak jsou přesně ty váhový přírůstky, ale co jsem tak slyšela, tak porodní váhy by miminko mělo dosáhout kolem 3. týdne (takže tak jak ti říká laktační poradkyně a porodní bába). ty růstový spurty bývají kolem 3. a 6. týdne a pak kolem 3. a 6. měsíce.
malej je ještě malinkatej, klidně bych ho u toho prsa nechala....celou dobu sosá nebo se nabaští a pak jenom dudá? synke mi u prsa usínal snad půl roku - najedl se a pak si dudal a bylo mu dobře. kdyby prcek měl furt hlad a snažil se celou dobu tahat, zkusila bych před kojením vypít něco teplého a nahřát prsa, aby se mlíko líp spouštělo, taky můžeš zkusit nějaký čaje, caro, vývary na zvýšení laktace, poradit se s laktační poradkyní, jestli máte dobrou polohu při kojení. jestli máš doma váhu, může ho zkusit zvážit před a po kojení aby jsi věděla, kolik vypije....
klidně napiš SZ Kytiii, taky poradila spoustě maminkám s kojením ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jojo, máš pravdu. beru zpět bludy.....(už vim, jak jsem na ty tři neděle přišla - známé se právě dítko dostalo na por. váhu ve 3 nedělích a my byli vyjukaní, že to jejich dr. neřeší....neni to tak dávno, co jsem ty váhový přírůstky řešila a uplně se mi to vykouřilo z hlavy) uvádí se že cca těch 10dní. a týdenní váhový přírůstek by měl být 150-200g. a snad v půl roce by měla být váha dvojnásobná a v roce trojnásobná....ale to je až za dlouho.
ale tu váhu Tinky mimčo splňuje jak jsem pochopila....

In reply to by Kytiii

dokonce až tak? tak to je potom škoda, že jsou ty mámy tak stresovaný. já se schávlně ještě koukla do průkazek obou dětí a obě dvě byly vážený cca týden po propuštění z porodnice, tj. mezi 12-14. dnem a obě už měly překonanou porodní váhu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka