V 8. měsících mít pokojíček?

30.01.2011

Ahojte Květinky a ostatní maminky, chci se zeptat spí některá z květinek už samotní v pokojíčku? Já uvažuji že tam malého už přestěhuju když máme tu možnost..nemůžu se totiž zbavit dvakrát nekdy i trikrát nočního kojení plus vypadlý dudlík a když jen zaknourá tak já hned automaticky vyskočím k postýlce ,ale taky se malý vzbudí při sebemenším rámusu tak si říkám že bude mít i víc klidu a třeba když mě nebude ,,cítit,, resp. mlíčko tak by se nemusel tolik budit.., ale na druhou stranu není ještě malý na to aby spal sám pupíček můj :-)) , samozřejmě bych měla chůvičky zaplé celou noc a pokoj je hned vedle ložnice?

Ahojik,ja jsem prcka dala do jeho pokojicku hned jak jsem si o prinesla z porodnice.Na kojeni jsem k nemu vzdycky co 3 hodiny vstavala a urco se vyspinka lip,nez s vama v pokoji.Ja teda chuvicku nemam,ale mam tam od jeho narozeni Nannynku takze bez starosti :a:

prvniho syna jsme meli v jeho vlastnim pokoji od asi 6mes.,protoze on rusil nas a my zase jeho a bylo to pro vsechny spani nespani,takze sel do sveho pokoje,zapojili jsme chuvicku a kazde pisknuti jsme hne slyseli a nez jsme sli s manzelem spat,tak jsme tam za nim porad chodili zda je ok atd.Detsky pokojicek ted zabral prave prvni syn 4 lety Míša,takze ted k nemu dat Lukáška nemuzu,protoze Luky se budi cele noci,krici,budil by Misu,takze ja spavam na rozkladacim gauci v obyvaku,manzel s Misou v pokoji a LUky nam zabral pro sebe nasi loznici,prootze jinak se opet rušíme a kazdy ma svuj klid.Na noc mu priotevreme dvere,abych slysela jak se rozknoura,rozerve a jsem hned u nej.U Lukyho takto jedeme asi od 5 mesicu a rovnou bez chuvicky aj.Staci,ze kdyz jsem s nim spala v loznici,tak jsem se jen sotva dotkla periny na prikryti,tak Luky hned na vsechno reagoval a budil se,takze to neslo.Hned jak to pujdu,tak Luky bude v pokoji s brachou,ale ted by si z nej 4 lety Misa udelal hracku a halvne by Misu ted budil,takze az tak asi v 18-24mesicich jestli uz teda Lukasek bude lepe spat v noci :a:

tak řeším stejný problém jako ty,mám tu možnost dát Matěje do svého pokoje,jen ho musíme dodělat (vymalovat a položit koberec).
Jen mám obavu z toho kojení,tuším,že se ho nebude chtít jen tak lehce vzdát a to potom bude rachot na celý dům a nechci aby Matěj budil staršího syna.
Matěj usíná taky sám,jen si vždycky pustím počítač,který máme v ložnici,tak ho možná uspává ten hluk,šum.Ale zase já po večerch pracuju a to ho určitě ruším,jak tady šustím s papírama a ťukám do počítače.
No nevím,ještě nejsem rozhodnutá,uvidím. :a:

In reply to by Jolajka

Tak máme za sebou první noc, já kojila dvakrát a jednou davala čajík, no a dnes v noci jsemsi řekla že s novým pokojíkem nová pravidla, takže vstával dvakrát a to jsem mu dala čaj, po druhé sice plakal že chce mě ale po chvilce usl, po třeí to už bylo šest ráno jsem ho nakojila a usl ještě do sedmi, takže můžu říct že noc se vydařila, snad se časem nebude budit ani na ten čajík :-) Lucie100

In reply to by lucie100

tak to jsou skvělé zprávy,snad vám to tak vydrží i nadále :one:
Já doufám,že do měsíce budeme mít pokojík připravený,tak to taky zkusím,i když si to zatím neumím představit :///: :a:

Ahojky, tak Štěpka má svůj pokojíček cca od 6ti týdnů právě kvůli tomu, že bych byla celou noc vzhůru. Stačilo, že se pohnul a já už byla nastartovaná u postýlky :00: má tam pootevřeno a já ho dobře slyším, ze začátku jsem měla monitor dechu i chůvičky, ale teď už to nemáme a v poho :a:

ahoj, muj prvni syn sel do vlastniho v 6ti mesicich, druha dcera (kveten 2010) sla k nemu, kdyz ji byly 2 mesice. Spala celou noc a syn si ji vyprosil :///:

Ahojky, tak naše malá spinká sama už od 7. měsíce, spinkala i před tím dobře, ale už jí to začalo vadit, protože máme jen dva pokoje, tak jsme si třeba chtěli uvařit ještě večer čaj, nebo pustit televizi, tak jí to samozřejmě už rušilo, ona taky dřív usínala až kolem 22. hodiny ale pak už usínala dříve a to se nedalo být kvuli ní pořád potichu, tak je přestěhovaná už měsíc a půl a úplně v klidu. Samozřejmě mám pořád monitor dechu a zaplou chůvičku přes celou noc, protože Pavlínka se budí ráno tak, že povídá a já bych ji ani neslyšela, že je vzbuzená :-) Prý se kolem 8. měsíce dostaví separační úzkost, tak nevím, jestli to platí i u dětí, co jsou zvyklé už před tím spát samy, zatím žádnou úzkost nepozoruju :-) Myslím si že když se to naučí dřív, je to lepší. Až bude dítko větší, učí se to podle mě určitě hůř, že má spát najednou samo :-)

Ahojky, možná to bude znít divně, ale my máme malou od narození ve svém pokojíčku. Samo, že máme chůvičky, Nanny a pootevřené dveře a pořád se na ní chodíme koukat jako na obrázek :c: Od 3týdnů spinkala do 6,30 a od 3měsíců se budí v 8h. Když je nemocná tak spím u ní. Nikdy mi zatím neplakala, prospinká celou noc - nemáme dudlíka a nekojila jsem,tak asi proto.
Pokud máš tu možnost, nastal ten správný čas dát broučka do svého pokojíčku. Uvidíš, že si brzo zvykne ;) Budete mít každý svůj klid :) :a:

In reply to by Deniska2010

No divně to určitě nezní :-) Já jsem takový posera, je to moje první dítě a jsem ze všeho vyhukaná, ale proč né to udělat tak jako ty.. Já mám takové tušení že mu to problém dělat nebude, že si zvykne brzy, on je naučený (asi od půl roku,dřív jsem huškala na rukou) usínat sám jak přes den tak na noc, jen jsem zvědava jak bude reagovat kdyz se vzbudí v noci a já nikde,no uvidíme.. děkuji za tvůj příspěvek Lucie100

In reply to by lucie100

Malá je taky naše první mimčo, ale při rozhodování jsem nabrala inspiraci od známých, co to tak mají zařízeno a byla jsem rozhodnutá dřív než jsem porodila. To víš, že první dny jsme spali u ní a když jsme se přemístili do ložnice bylo nám smutno, ale jsem ráda, že jsme to tak měli. A když ti usíná sám, tak úplná pohoda. Až se vzbudí, tak tě bude hledat, když je zvyklý, ale třeba to časem odbouráte. První noci se moc nevyspíš ty, ale pak to bude dobré.
Malá nám večer usíná krásně sama, ale přes den jí musím uspat v kočárku a teď jí učím na postýlku. Ale to jsem měla začít dřív, prtože teď už se postaví a pořádně neumí zpět lehnout si, tak tam chodím položím jí a za chvíli zase stojí a pak se někdy i unaví. No nic moc denní spaní :00:

Taky mám malého v pokojíčku od osmi měsíců a bylo to to samé jako u vás. Vzájemně jsme se rušili. Během pár dní začal spinkat celou noc.... Myslím, že brzo není. Až bude větší, bude ještě více vnímavější a naučit ho být sám by mohlo být náročnější...

In reply to by lucie100

No vidíš. Pokud jsi na to připravená, tak to udělej. Prvních pár dní jsem nespala, protože jsem si říkala, že to není možné, že se neprobudí a čekala jsem na každé brouknutí. Pak i když trošku zaplakal, přestala jsem tam chodit, protože jsem ho tím jen budila. A teď krom občasných výkyvů je fakt klid....

Ahoj, naše malá spí ve svém pokojíku od 6 měsíců a nemůžem si to vynachválit. Spí líp, i když ne celou noc (zítra má rok) a my se nemusíme bát, že bychom ji rušili. Pokojík má na druhé straně domu, cca 10 m od ložnice, máme chůvičky a žádný problém nevidím :-)

In reply to by lucie100

Za nic :-) Připrav se na to, že první týden může být náročný. Já první tři dny šílela, malá se vzbudila, dvě hodiny řádila, na hodinu nebo dvě usnula a znova. Ale jakmile si zvykla na svůj pokojík, začalo se to zlepšovat. A konečně v roce jsem docílila toho, že se budí už jen jedenkrát za noc.
Ale ona se v pěti měsících budila i 11x za noc, takže pro nás byl úspěch, když se budila jen 3x :s: . Tak hodně štěstí a věřím, že se všichni vyspíte líp!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka