Rudé fleky na obličeji po vypití večerního mlíčka:-(

30.01.2011

Prosím o radu...dneska jsem se celkem vylekala..po vypití večerního mlíčka malému (8 měsíců)naskákaly opravdu ošklivé fleky na čele,kolem oka a na jedné straně tváře..vypadalo to jako opařené.. :( .občas už jsem si dříve všimla,že mu nějaký červený flíček vyskočil,ale bylo to maličké,tak jsem to neřešila.. do 10 minut se to začalo zmenšovat a když šel spinkat,ještě to měl,ale slabší...nemáte někdo zkušenost,co by to mohlo být??kdyby to byla alergie na mlíko,tak by se to už objevilo dříve ne? a ráno ani odpoledne se to nedělá..(přes den pije beba 2,večer beba doboru noc)...budu moc vděčna za vaše rady a názory..

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj Leushko, takhle jsem to mela presne ja u male pred mesicem a pul, pamatujes? Najednou ty fleky, na obliceji, za usima, na krku. Nejdriv mene, pak rano po mliku cela v obliceji otekla, fleky vsude po tele, i na brisku, nohach, zadech, az jsem se zhrozila, co to je. Byt tebou, tak zajdu hned rano k mudre, nam nasadili kortizon a kapky na alergii a museli jsme nasadit bezlaktozni mliko. A to mi mudra rekla, ze muzu byt rada, ze ji nenatekl jazyk a nemela anaf. sok. Pry to muze vyskocit takhle najednou (dcera mi to UM pila uz 4 mesice a najednou z niceho nic tohle). Pak jsme vysadili komplet vsechny mlecne vyrobky, tedka je pomalicku davame zpatky a vypada to zatim dobre. Takze je mozne, ze nejde o alergii, ale nejakou reakci organizmu. Mudra mi tehda rikala, ze to muze byt zpusobene i nejakym virem v zazivacim traktu. U nas prave bylo zajimave, ze po jogurtu ji to nedelalo, jen po UM a syrech. Jo a kdyby ti nahodou po rannim mliku otekla, tak na nic necekej a svihej na pohotovost!

In reply to by Principessa

ty jo vlastně....do prdele..no ještě,že je to u vás v pořádku!! mě se nechce k mudr z toho důvodu,že je tedka hodně chřipek a nemocí a malý tam ještě něco chytne...na těle to neměl,to jsem hned koukala...já to budu ještě zítra sledovat a v uterý bych ji zavolala..nebo kdyby to bylo dobré,stejně bych tam příští týden radši zašla..taky mě napadlo,že to může být z teplejšího mlíčka,jak píše maminka pod tebou,tak jak mi napsala,tak jsem se uklidnila..ale stejně..budu ho sledovat,mlíko nedávat moc teplé a kdyby to vyskočilo opět tak valím hned ....snad ráno neoteče...!!!

In reply to by Principessa

uff, tak to jsem nevěděla. Malej má červené fleky v obličeji a jen občas, ale není to nateklé a během chvíle to zmizí. Je ale fakt, že takhle se těžko radí, každé dítko může reagovat jinak. Kdyby měl fleky po celém těle, tak to asi začnu též hned řešit.

In reply to by mison

No to muze kazdy reagovat jinak, ale ja bych ty fleky kazdopadne nezanedbavala. U nas se to objevilo predtim taky parkrat a nedavala jsem tomu zadnou vahu (u prvniho syna se mi to taky udelalo asi 2x po cibuli v polivce, tak jsem si myslela, ze to ma taky z neceho v jidle), po tom mliku se ji to neudelalo nikdy. Pak najednou jsem ji udelala mliko rano v 5.30 a nic ji nebylo, dala jsem ji ho v 11 a takhle silene otekla, oci uplne natekle, cely oblicej jak balon :00: , no hruza. Chtela jsem s ni jet na pohotovost, ale ona usla, tak jsem ji hlidala a pak uz mela nase mudra otevreno, tak jsem skokla k ni. Pak mi rikala, ze jsem ji mela hnedka dat rozpustenou tabletku kortizonu (doma je mam, protoze je pouzivam u syna na astmaticke zachvaty, ale ja to nevedela, ze ji mam dat tohle pri tom otoku :n: No, ted uz to vim. ) a svihat na pohotovost, kvuli tomu anaf. soku. :00: No, nastesti dceri ten jazyk neotekl a tedka si ty tabletky nosim porad pri sobe, kdyby ji to udelalo i z neceho jineho, co sni, treba venku. Je to des. Snad uz se to opakovat nebude.

ahoj, pije pořád stejné mlíčko? Náš tohle má občas taky (je mu 22 měsíců), když to mlíko rychle vypije, ale vždy to po chvíli zmizí, tak to neřeším. My jsme oba citliví na jakoukoli teplotní změnu, tak to přisuzuji teplejšímu mlíčku. Pokud by to byla alergie, myslím, že by se projevila dřív. Hlavně u nás nevidím žádné jiné příznaky - pláč, odmítání toho mlíka apod.
Pokud to má jen po tom večerním, zkus mu dát na noc to, co pije přes den a uvidíš.

In reply to by Leushka

no, já když to viděla u malého poprvé, tak jsem se taky dost vyděsila, měl úplně červené mapy v obličeji. Když to ale slezlo, taky jsem jej pozorovala a byl normálně veselý a pak se to objevilo opět až po několika dnech a má to snad už rok, že se to občas objeví a je fakt, že občas to mlíčko má teplejší. Na druhou stranu mě vyděsila Principessa, že může být i něco takového vážného :00: ...Tak věřím, že u vás to bude jen ta reakce na teplo. Držím palce, ať to není nic vážnějšího.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka