jdu si s vámi vypít kafíčko - aneb a jak začal váš den? :-)

26.01.2011

Ahoj maminy, musím se trochu odreagovat a vypít si "v klídku" kafíčko, abych fungovala. Ta naše cácora zase strašila od jedné do tří, pak v pět a od sedmi už je vzhůru. Já chodím spát o půlnoci (dřív už neusnu), takže jsem fakt vyspaná do foroty. A protože jsem takhle nevyspalá, jsem pěkně nevrlá, takže na malou pěkně štěkám. Sousedky odjely a my učíme na nočník, takže jet nikam "nemůžeme" a tak si tu vypiju kafíčko s dovolením s vámi :§: Teď jsem si tu četla nový příspěvek od Eelissky, tak tu asi bude zase živá diskuze, tak se nudit nebudeme :s: A já se aspoň proberu. :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, taky koukám že toho hodně naspíš. Tohle období máme naštěstí za sebou. Malé trvalo 2 měsíce. Vždy se vzbudila buď v 22hodin a do 1 byla vzhůru a nebo od 1 do 3hod byla vzhůru :00: . Ráno vstávala kolem 6hodiny. Poslední dobou spí celkem pěkně. Zato vstává v půl šesté :s: .
Dneska mi začal den tedy v půl šesté kdy se malá probudila a z postýlky začala volat: mami, tati :-). tak jsem pro ni šla že se ještě chvilku natáheme. Byla ochotná semnou ležet do šesti. Tak jsem jí převlíkla a připravila snídani a začala poklízet byt. V půl sedmé jsem vzbudila Ondru. Zahnala ho do koupelny a poté připravila snídani jemu. Začala jsem malou a sebe oblíkat. Připravila oblečení Ondrovi. zastlala všechny postele. Manželovi udělala kafíčko. V 7:10 jsme vyšli směr školka. Malá nechce být v kočárku, takže chodí pěšky. Měla jsem na sobě batoh s knížkou AJ /pro Ondru/ a hračkama-plastovejma dinosaurama- holt maj asi ve školce málo hraček :s: . Po 20minutách jsme se došourali do školky. tam jsem nahlásila že bude Ondra spinkat (takže až do půl čtvrté bude ve školce). V šatně se začal s neurčitýma křečema svlékat. tak jsem se rozhodla že mu pomůžu. Přitom jsem odbíhala za malou, která miluje schodiště :00: . Když jsem celá spocená Ondrovi sundala boty tak jsem mu předala hračky+knížku, dala pusu a vypustila mezi divou zvěř do třídy. Poté jsem s Markétkou šla směr Tesco. Opět 20minut chůze. Malá si sedla do autíčka a nakopili jsme. Nákup se neobešel její bez ječení kvůli tomu, že chce pití, čokoládu,bonbóny. No dobrý. Naštěstí si vše nechala vysvětlit-pití jsem jí koupila :-).U pokladny nebyla fronta. takže to šlo rychle. Nákup jsem dala do batohu a tašku do ruky a vyrazily jsme směr domov. Malá se v parku, kterým procházíme domu, zasekla u lavičky a nutně po ní potřebovala jít. Takže jsem jí vysadila a ona šla po lavičce. Před náma bylo dalších 5 laviček. Opravdu zábava. Konečně jsme došli domu. Malá po příchodu domu začala ječet a rvát si z hlavy čepici. Tak jsem jí v tom nechala a zatim se svlékla. Poté jsem s klidnou tváří :€z€: malé čepici a vše ostatní sudnala. Ona vlítla do dětského pokoje a začala si hrát. Já vybalila tašky a začala vařit...Nyní už půl hodiny spinká :-).

In reply to by JaMiOn

Pěkná smršť! Ježíši, ještě že mám zatím to jedno :00: Už teď mi běhá mráz pozádech, když si představím, jak budu muset vstávat ještě k druhému dítěti, honit jedno, když mi utíká to druhé atp. Jestli to bude navíc další nespavec, tak sskončím nejspíš v blázinci:///:

Ahojda tak tohle znám , nevyspání v noci, máme to tak taky a koukám že nás to ještě chvíli se bude držet.Malé je rok a vám budou dva roky v červenci a spinká už jinde nebo ještě svámi?A plánujete druhé dítko?

In reply to by Namba

Plánujeme druhé. Jinak usíná ve svém pokojíku na velké posteli, pak ji přenáším do malé postýlky v ložnici (ve velkém pokoji je zima a taky se v noci budí a cestuje a to bych ji neslyšela dřív, než by se mi v tom spacím pytli o něco přerazila...). Jinak my spali v obýváku, abychom ji nerušili 14 dní. Odtamtud jsem na ni i viděla, takže když bylo zrovna teplo v noci, tak jsem ji tam nechala spát až do rána. Už jsme ale z toho gauče rozlámaní a rádi bychom na svoji postel. Když je ale s námi v pokoji, tak zase takhle straší. :00: Modlím se, aby už bylo teplo! Už jsem fakt na nervy a odnáší to i malá. Nemám pak tolik trpělivosti, když se nevyspím... :n:

jinak můj den začal téměř zabijačkově :///: dovezli mi půlku prasete, takže se loučím, musím to narvat do mrazáku :metal:

Jůůů, káva! Skvělý nápad! Půjdu si uvařit meltu ...
Já usnula až kolem půl 4, ale Klárka vstávala v 8. Aspoň mě vzbudila hezky - z chůvičky se ozvalo: Myjem, myjem každý den, ušmudlánci z kola ven ... ( Kluci kočičí ) :-)
Přeju všem pohodový den! Papa V.

Tak mě někdo večer vyměnil dítě. Jsou nám teprve 3 týdny. Ale v 11 jsem ho nakojila, usnul už u kojení, neprobral se při přebalování. Nechala jsem ho spát v postýlce. Většinou spí u nás v posteli, protože nemám energii v noci vstávat a cpát mu dokolečka dudlík. v 1:30 se vzbudil na kojení, scénář se opakoval. Sice trošičku protestoval, ale nakonec usnul v postýlce... to už jsem začala vnímat jako podezřelé. A v 5:30 mi vyrazil dech. Nakojila jsem,on u kojení usnul, přebaluji (přebaluji až po kojení, protože se mi při kojení vždycky pokaká), trochu se rozebral a pobrekával u toho. Sotva jsem dotáhla poslalední mašličku na zavinovačce tak spal. :O Tak na něj čumím, jestli je to opravdu pravda, no on fakt spal. Normálně minimálně půl hodiny uspávám, někdy ho musím odložit a usíná vedle mě, v pondělí jsem ho musela nechat i chvíli pobrečet, protože už jsem nevěděla, co s ním.
Jsem teda manžela upozorňovala, že tahle noc byla asi nějaký výjimka. Tak mi říkal, ať nemaluji čerta na zeď.
Takže já jsem dneska vyspalá. Teď jsem ho nakojila a on trochu pospává a z toho spánku se na mě směje (zatím to cíleně neumí, ale ze sna mu to jde od narození) a budu ho muset přebalit, protože podle zvuků je zas za.raný až za ušíma :-D :€s€:

Také jsem četla její příspěvek,ale nereagovala jsem na něj.Myslím si že buď se tady snaží si ze všech utahovat a nebo je fakt tak hloupá a myslí to vážně.Řekla bych že je to spíš ta druhá možnost.Jinak my se také poslední dny snažíme naučit na nočník.Kuba si neřekne že chce čůr,čůr.Ale ukáže na nočník a řekne hačííííííí.Ale to udělá jednou a za chvíli to stejně pustí do plíny.Ale je dobře že si jde na nočník sednout sám.Nenutila jsem ho abych ho neodradila.

In reply to by Berus

Naše řekne čš, až když čůrá, většinou ale ne. Většinou si zaleze a čůrá nebo kaká. Zrovna teď jsme se honily, ona zalezla pod stůl. Já blb myslela, že chce hledat a když mi to za 30 vteřin docvaklo, už to bylo v kalhotech. Koza! Jo, ale nejlepší byla včera. Seděla na nočníku, samožřejmě nic... a pak šla do kuchyně, vyčůrala se, namáčela si do toho ruku a lízala to. Já myslela, že mě omyjou :00: :s:

Ahojky, my jsme sice květnový 09, ale zaujalo mě, že máte doma taky takového nespavce :s: Malej je od malinka hroznej na spaní a neni problém aby byl vzhůru 5x za noc a nebo si dá v noci 2 hodinky pauzu a nespí, takže jsem taky k.o :00: Na nočník bych ho taky ráda naučila,ale mám pocit, že vůbec netuší, co po něm chci :00: :s:

ahoj, my vstali v 7.30, noc byla docela ok, akorat syn mel asi jakesi desne sny, tak trochu v 1.40 rval se zavrenyma ocima v takovem tom polospanku. Mozna to bylo tim, ze jsem mu 15 minut predtim byla vypnout lampicku. No nevim, pak uz nic az do rana, takze jsem se v poho vyspala. Jinak vcera v noci jsme spali celou noc bez probuzeni, zato mne se zdalo o kamaradovi, ktery loni umrel a byla to docela dobra nahoda, protoze rano, jak jsem se vzbudila, tak jsem si uvedomila, ze 25.1. by oslavil narozeniny. Tak jsem vcera hupsla na hrbitov a zanesla mu kvetiny... :a:

od Eelissky? a kde? já vím jenom o té, jak chce přestat kojit :D taky si dám :§: :€s€: kolik vám je roků? my se naučili na nočník minulý týden :c:

In reply to by lolka

Je to 3. příspěvek pode mnou :) jinak naší Eli je 1.5 roku. Zatím pěkně čůrá do kalhot :s: a to i po vysazení do nočníku. Jak jste, prosím tě, učili? Já teď přemýšlím, že bych jí koupila buď tu samolepu do nočníku nebo ušila látkové tréninkové kalhotky - neměla by to tak suché jako normální pleny. Třeba by ji to taky donutilo. Přece jen dost trajdáme a s tím učením je to pak složité...Ještě je možnost, že bychom začali až v létě, ale, já už bych ji raději taky měla bez plen. Už si myslím, že by to mohla zvládat - podle toho, co jsem četla...Děkuju :)

In reply to by DenyPu

jo, podle toho, co jsi četla by to zvládat mohla, ale my se to naučili teprve teď a to je malé přesně 2,5 roku :00: musela jsem "použít násilí", jinak bych jí snad nenaučila nikdy :( ona už měla svěrač vytrénovanej dobře, až moc dobře, nechtěla to jinam než do plíny pustit.. toho křiku, když sem jí držela na nočníku a pouštěla u toho vodu, máchala ručičky studenou vodou, aby to konečně pustila. no a pak ze sebe měla ohromnou radost a od té doby jí to krásně jde :) konečně!! být tebou, asi počkám na léto.. my teď lítáme čůrat FURT a to člověk pomalu nedělá nic jinýho :ww: :D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky