Co delat na materske? Prace, kurzy, proste cinnost..

24.01.2011

Ahoj holky, tak me napadlo se vas zeptat, co tak delate, kdyz jste doma s detmi? Ja jsem "teprve" tehotna, ale od 2. mesice na nemocenske.. O navratu do prace po materske neuvazuju, duvodu je nekolik - pracovni doba 8:30-17:00, cesta domu 1 hodinu autem, MHD se to neda vubec.. O rodicaku uvazuji o 2lete variante + pokusit se stihnout druhe dite, abych navazala asi nemocenskou na par mesicu do porodu, s druhym uz bych sla na 3 roky.. Ale mozna pujdu na 3 roky i ted poprve, protoze kdyby se druhe tehu nedarilo, tak nemame moznost hlidani a nejsme financne nezavisli=o), takze vypoved a abych byla doma neni mozna! Takze proste uvazuji, co by se dalo delat uz ted a pri rodicaku, abych si bud privydelala, nebo se nejak vzdelavala, abych proste mela snazsi nastup po 5-6 letech, co bych byla doma, do prace.. Prave protoze si budu hledat pote nove zamestnani, pricemz vyber bude dost omezeny lokalitou a pracovni dobou mimo jine, tak bych samozrejme chtela mit neco, co budu moct budoucimu zamestnavateli nabidnout... Do teto doby jsem pracovala 2 roky v Londyne, takze aj tak nejak ovladam, pote jsem 2 roky pracovala jako referent a asistent v obchodnim a marketingovem oddeleni, coz me opravdu bavilo.. Co tak treba delate vy? Nehledam rady, spis jen inspiraci, co se tak da delat..=o) Dekuji vam, co jste docetli muj prispevek, za kazdy vas budu moc rada! Diky!!

Tak já si udělala taky kurz účetnictví a do toho dělám Oriflame jako přivýdělek moc mě to baví a aspoň se setkávám s kamoškama a nejsem furt jen doma a dá se tím i hezky přivydělat pokud je člověk šikovnej. Jinak jsem asi znovu těhotná, takže mám ještě před sebou 3roky doma,ale pokud by se mi to povedlo,měla bych hezké peníze k mateřské. Kdybys chtěla taky začít ozvi se zprávou, poslala bych ti co a jak.

taj já jsem na mateřské rok a ještě 3 budu.... a okolnosti chtěli že až ted začínám chodit cvičit,je fak že jsem s malim chodila asi 2měsíce plavat... nějak neni času nazbyt a věř že pořád budeš mít co dělat :)

má 11 měsíců, chodím do práce na zkrácený úvazek na jeden den - byla jsem bohužel taky skoro celé těhotenství doma, tak jsem měla strach, že všechno zapomenu, navíc bychom chtěli druhé a vůbec si neumím představit, že bych třeba 5 let nepracovala. já mám rodičák na dva roky a s druhým už bych taky asi šla na tři roky s tím že bych třeba zase vypomáhala jeden,dva dny, podle toho jak to půjde, uvidíme, jak to všechno bude. takhle z domu asi nevím, co bych dělala. přemýšlela jsem, že bych si dodělala postgraduál, ale přece jen k tomu bych měla chodit do práce, fakt nevím, ale myslím,že není špatné se alespoň vzdělávat - mě tedy už chybí k dovzděání pouze atestace a ta se dle mého názoru s dvěma malými dětmi udělat nedá, takže to asi budu muset odložit

Ahojky, tak malá bude mít teď rok a já letos končím s VŠ - dálkové studium. Je to fajn, vypadneš mezi jiný lidi, pokecáte o jiných věcech než je kojení, kakání, zoubky a tak ;). Z druhé strany, teď mám zkouškové a je to opravdu mazec. Nemůžu se na zkoušku učit týden, jako moji bezdětní spolužáci, ale jen tak jak mi hlídá babička - a ta se opravdu snaží. Malá je celkem dost akční a tak během zkouškového nestíhám prakticky nic. Až budu dělat státnice, tak si snad na dva týdny zaplatím chůvu, jinak to asi nepůjde, nemůžu úplně zničit babičky :).

In reply to by Miska87

Studuju obor zaměřený na politologii a veřejnou správu - jinak se tomu říká regionální studia. Jsem ráda, že už se to blíží ke konci. Začínám být unavená. Ale jako využití času během mateřství doporučuju. Mám pak pocit, že i míň blbnu ;) :///: . Jo jo před státnicema, to budu muset nějak pořešit. Bohužel náš tatínek pracuje v zahraničí a tak ho nemůžu moc využít. Pokud máš hlídací a ochotné babičky, jdi do toho :) ;). Budu držet palce.

Ahojky ja jsem taky velice aktivni clovek, mam 20 mesicni materskou, ktera mi za 4 mesice konci. Udelala jsem si statnice z nemciny, uspesne udelala prvni zkousky na ucetni + PC ucetnictvi a ted za 1,5 mesice me cekaji zkousky 2. zkousky ucetnictvi a pak mam hotovo. Sice to pri diteti neni az tak jednoduche, ponevadz babicka bydli daleko a pritel je velice zamestnany. Takze se ucivam hlavne po vecerech, kdyz jde mala spinkat ;-) Planujeme druhe, takze bych si rada jeste dodelala rustinu a anglictinu. Ale to je ve hvezdach, ponevadz vubec nevim co na me s 2 detmi ceka :#o:
Moc ti drzim palce,aby zustala tak motivana a drzela se sveho cile. A hodne miminko,aby zbyla sila, cas a chut na uceni ;)
Krasne tehulkovani :a:

In reply to by JaninaB

Pani, muzu rict, ze te obdivuju! Tomu rikam dobre vyuzity cas!=o) Uz se tesim, az bude mala na svete, az budu vedet, jak moc to bude nebo nebude narocny, abych podle toho mohla zacit neco delat.. Ted to cekani a nicnedelani je umorny! Taky ti preju hodne deticky, az budou dve, at to i nadale stihas a at se dari do budoucna i s praci!

ahojky, tak co se tyce toho rodicaku. Taky jsem uvazovala, ze pujdu na tri roky, ale vzhledem k tomu, ze chceme druhe mimi, tak jsem se asi rozhodla pro 2 roky. Kdyz to za ty dva roky nestihnu, muzu si u zamestnavatele prodlouzit rodicak s tim, ze uz samozrejme nebudu mit narok na zadne penizky od statu, ale za ty dva roky si to aspon vyberu vsechno. Kdybych si dala na 3 roky a otehotnela treba po trictvrte roce nechtene, tak mi to pak vezmou a ja o ty penize prijdu. Uz takhle nam ty parchanti vzali co mohli, tak je aspon takhle poradne vyzdimu :)

In reply to by vikky

To mas pravdu, ze aspon vyberes vse! Tenhle rok je to vubec hrozny, bez porodnyho, snizeni rodicaku na 4 roky, no fuj! Jak pises, ze by sis mohla u zamestnavatele prodlouzit rodicak, to mas s nim dohodle, nebo je to mozne tak ze zakona? Samozrejme s tim, ze nepobiras podporu?

In reply to by Miska87

presne, vezmou nam co muzou. Jinak to prodlouzeni je mozne ze zakona. Muzes si tedy zvolit 2 letou variantu a kdyz ti to vyprsi, proste zajdes za zamestnavatelem a ten ti musi umoznit byt doma treba klidne jeste rok, protoze ze zakona mas pravo na to byt na materske 3 nebo 4 roky, to nevim presne. Samozrejme bez toho naroku na prispevky. Socku a zdravku mam pocit za tebe odvadi stat stale..
Jinak s tim pracovnim mistem je to tak, ze zamestnavatel ti nesmi po celou dobu co jsi na materske dat vypoved, neni ale povinnen drzet ti to same misto, co jsi mela. Vetsinou je to ale na domluve..

In reply to by Miska87

ahoj, je to dané zákonem. Zaměstnavatel je povinen ti místo držet 3 roky. Já to udělala tak, že u zaměstnavatele jsem si zažádala o 3 roky, ale na sociálce jsem si nahlásila dvouletou variantu.
Tess

Ahojky, tak já se taky přidám s příspěvkem :-)
Jsem hodně akční člověk, takže bych nevydržela jen tak sedět doma. Ještě ke všemu mám hodně spavé dítko, takže mám téměř celý den fakt pro sebe. V žádném případě si ale nestěžuju a čím dýl to tak vydrží, tím budu radši :-)
Já jsem se teda pustila do patchworku na zakázku, občas udělám nějaký slaný dort, teď dělám patchworková vajíčka na Velikonoce. Od února nastupuji na čtvrt úvazku do práce jako koordinátor dobrovolníků, na což se moc těším. Ale tady zase musím děkovat mamce, že je ochotná hlídat. Jinak bych do práce fakt nemohla. Takže to jsou moje činnosti a přivýdělky... Jo, ještě jsem zapoměla na Dedru, ta mi taky hodí nějakou pěknou korunku a taky občas chodím vypomáhat na víkendy do hospody jako servírka :-) A ohledně vzdělání... Mám vystudovanou sociální VOŠ a pořád se rozmýšlím, jestli si letos podat přihlášku na vysokou nebo ne. Ještě to musím pořádně promyslet.
Tak snad nějaká insiprace padla :a:

In reply to by zuzkaj

Tak to ti preju spave dite!=o) Ja uvidim, az se mala narodi, treba budu rada, ze ziju!=o) Patchwork se mi moc libi, to jsou krasny veci, ale na to ja dost sikovna, ani trpeliva nejsem, nebo mozna jo, ale dlouho by me to nebavilo.. A hlavne bych si chtela vsechno nechat..=o)) U nas taky neni problem pohlidat malou, ale na to, abych mohla chodit do prace pres den to neni, takze taky hodne vazne premyslim, ze bych si dala brigadu jako servirka po vecerech a treba i vikendy, delala jsem to v UK a bavilo me to.. Aspon bych se dostala mezi lidi..=o) Ta Dedra je co, jestli se muzu zeptat? Jinak o vysoke jsem taky uvazovala, ale me by bavila psychologie a na to je potreba hodne casu a chuti se ucit, coz me opousti.. Moc ti dekuju!! A drzim palce at se dari i nadale!!

In reply to by Miska87

Přesně, jak píšeš... Ono je zbytečné o tom teď přemýšlet, když nevíš, jak to budeš s prckem zvládat.
S tím patchworkem se taky nerada loučím :-) Ale zase jsou to penízky a můžu malýmu něco koupit...
O té Dedře ti napíšu osobku, ju? :a:

Ahojik.Ja jsem v 15m maleho musela nastoupit na zkraceny uvazek do prace,kvuli financim.Tesne pred tim nez ukoncim rodicak si chci udelat jazykovku - němčinu a samozřejmě zkusím složit zkoušky B1 rovnou.S tímto budu mít na trhu práce určitě lepší vyhlídky než jen se střední školou.Tak snad to vyjde

In reply to by Miska87

Díky,no snad to vyjde.Jen je pro me zatim to skolne docela hodne,ale za ty 2 roky si na nej snad nasetrim.Já sice mám maturu i z NJ a žila jsem v Německu,jenže to už je dlouho,už 2 roky a nemám nic v ruce,že německy aspon trochu mluvim.sice jsem hned poprve po prijezdu z Nemecka nemela problem sehnat praci,kde jsem musela mluvit nemecky,jenze za 4 roky na rodicaku bude vsechno jinak a budu zase muset dokazovat ze rozumim.Tak se mi zda i ta skola a hlavne pak ten certifikat jako dobre reseni.A hlavně mě baví se učit :s: :a:

Ahoj já mám taky rodičák navazující na sebe.ZAčala jsem se ted zabývat kosmetikou Oriflame a mám nějakou tu korunu navíc a taky jsem se seznámila s holkama,které to taky dělají i s malými dětmi.Máme studio kde si chodí vyzvedávat balíčky a taky si zde mohou vyzkoušet vzorky.Pokud budeme mít zájem mohu napsat více info a registrace taky nebude problém:))))))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka