ta naše malá mi dává

19.01.2011

Tedy holky, ta naše malá mi dává! Poslední dobou sabotuje jídlo - Nesnídá, nesvačí - spíš si 2x z něčeho jen uzobne. Pak jí až oběd ve dvě a to sní tak max. polovinu normální její porce. Papat kravinky jako krekry, sladké atp., to by jí šlo, takže jsem se tomu začala obloukem vyhýbat. Nejdřív jsem jí zkoušela dávat něco jiného, když to a to nechce, ale pak jsem četla, že to je kravina! Takže jí teď nechám vybrat mezi dvěma jídly (pokud to jde - oběd dělám samo jeden). Nechceš, dej to sem, dáš si později. Ale mě přijde, že ta naše holka snad ani nemá hlad. Je to děs! Snažím se tedy na sobě nedat najevo, že mě tím vytáčí, ale uvnitř bojuju... :€z€:
K tomu mi dnes kousla do kuličky z klívie, která je jedovatá, takže jsem volala na toxikologii :00: Naštěstí jsem jí do hned vyndala. Ty děti jsou fakt nevyspitatelné! Postavila jsem si malou na okno a ona si to tam namířila rovnou pusou - dobrá strategie - kdyby to vzala do ruky, nestihla by to ochutnat! :s:
To jsou ale naše zlatíčka, co?
Ale zase musím říct, že to zase samo vyvažuje na druhé straně...třeba včera mi udělala radost - naučila se sama houpat v houpacím křesíku. :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, náš Luky je teda o dva měsíce mladší, ale dělá to taky - už asi 2 týdny. Předtím jedl úplně bez problémů, chodil, že chce ham, snědl celej oběd (i s polívkou), pak třeba ještě kompot, ráno krásně snídal, někdy i skoro celej chleba namazanej něčim. No a teď tou poslední dobou už ani nesnídá - ráno v 5 má teda 260 ml mlíka, kolem tý 9 si jen zobne do chleba nebo sní půlku banánu, obědy skoro vůbec nejí - jen tak 3 lžičky (i když včera už snědl asi 3 sběračky polívky,tak už se možná konečně zas vrací pomalu do svejch starejch kolejí :) ), na odpolední sváču necelou přesnídávku - to je tak kolem 4, pak večeře zas nic, takže má jen nějaký ovoce a večer v 8 přes spaním zas 260 mlíka. Taky není nějak moc hubenej, tak to nechávám, ale uvnitř mě to taky štve - já se s tim vařim a on to pak nejí.

Já nechápu, že vás to jídlo u dětí všechny tak vytáčí. ;) Když náš Robíno nechce jíst, tak to neřeším, jídlo nabízím, ale nenutím, není hloupej a řekne si, když má hlad. Pamatuju si, že sama jsem jako dítě sotva jedla a taky jsem to přežila. ;)

In reply to by Raduš.ka

Člověče, vytáčí mě to! Někde jsem četla, že to je přirozená reakce matek - dítě prostě má být napapané a spokojené... Nic jiného mě takhle neprudí, jako když nechce jíst a nechce spát (u ostatního si prostě řeknu, že to je k telecímu věku a jdu dál...). Naše malá je totiž docela mrňavá a celkem hubeňour. Kdybych měla nařachaný dítě, tak by mě to asi tak neštvalo, ale takhle jo... ;)

In reply to by DenyPu

No o mrňavým hubeným dítěti mi vyprávěj. Když byl Robíno ještě plně kojený, tak nepřibíral a já se fakt bála, že je podvyživený. Doktorka si mě prohlídla a ptá se, jestli jsem náhodou jako miminko nebyla stejná, tak říkám, že jo, no a ona že bude malej konstitučně po mně. Takže to neřeším. A kromě toho - za prvé se u dětí střídají období, kdy toho sní víc a kdy míň, a za druhé, batolata už nepotřebují takový přísun energie, takže jim stačí jídla méně. Ale možná jsem jen nepřirozeně reagující matka. :D

tak s jídlem to máme poslední dobou podobný,sní toho ani ne půlku.Nemá čas,musí dělat tolik věcí,že sezení v židličce je asi ztráta času.Kolikrát obědvá až ve 3 odpo, ve večeři se povrtá a jde spát,to mám hrůzu,že bude hladovej.Jenže v noci kojim,takže je stejně vzhůru furt.

tak s jídlem to máme poslední dobou podobný,sní toho ani ne půlku.Nemá čas,musí dělat tolik věcí,že sezení v židličce je asi ztráta času.Kolikrát obědvá až ve 3 odpo, ve večeři se povrtá a jde spát,to mám hrůzu,že bude hladovej.Jenže v noci kojim,takže je stejně vzhůru furt.

Náš prcek je červen 2009 a dneska mladý pán snědl: ráno 240 ml UM (asi natřikrát během 2 hodin), jedno kousnutí banánu, jedno kousnutí rohlíku, půl misky polívky a dvě lžíce oběda. Takže taky žádná velká sláva. Předpokládám, že odpolední svačina bude probíhat v podobném duchu. Ale hubený není, nemocný taky ne, malý miminko už to dávno není, tak se s ním neštvu - nechceš jíst, nejez.
No a jedovatý kytky jsem radši zmizela z dosahu, takže ochutnával zatím jen yuku :s:

In reply to by Ja_hruška

Malá už ty kytky nechala na pokoji, ale poslední dobou mi přijde, že je nějak v regresi - chová se zase jako mimino. Chce do kočárku, furt něko strká do pusy, slintá (rostou jí zuby), chce se hrabat v jídle, vstává ve stoličce, no prostě jako mimino. S tou kytkou to byl dobrej šok...Potvůrka to mě fakt vymyšlený! Z ruky by jí to máma vysápla a zase by nic neochutnala... :s: :^O^:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka