30.týden

17.10.2007

Ahojky, tak jsem se tu dlouho neukázala, ale byla jsem v nemocnici. Bylo mi čím dál hůř a hůř. Dnes mě propustili domů ale musím dodržovat přísný režim.Tj.ležet,ležet a ležet.Jsem otevřená na jeden a půl prstu a doktor mě ihned poslal do nemo.na porod je ještě brzo a tak budu hodná a poslušná.-)))))

Ahoj Lasičko, zdálo se mi,že s tu dlouho nebyla... Hlavně se tedy teď opatruj a ať všechno dobře dopadne,držím proto pěstičky!!!!

ahojky Lasicko tak drzim pesticky a pekne hajej, ja jsem na tom podobne, sice doktor jeste nic nerikal ale CS uz mam taky na cisle 2 tak si myslim ze ke konci budu muset taky jen lezet, takze drzim pesti a hodne trpelivosti

Ahoj, soucítím s tebou. Já dneska začínám 30. týden, tak si nedokážu představit, že bych musela jenom ležet, ale děláš to pro miminko a já ti budu moc a moc držet palečky, aby Vám oběma bylo co nejlíp a všechno to dobře dopadlo:-)

Ahoj holky,

potřebovala bych s něčím poradit. S přítelem jsme se dohodli, že začneme pracovat na mimču, ale ještě nedobrala HA, myslíte si, že pokud bych platíčko nedobrala, tak že mi to hodně rozhází plodné dny? Ptám se proto, protože jsem slyšela dva různé názory.

In reply to by jujunka

Ja byt tebou, tak tu HA urcite doberu, protoze je velka pravdepodobnost, ze ti to rozhazi cyklus. Ja myslim, ze tech par dni nez ji doberes uz vydrzis! Tak drzim palce, at se vam zadari!

No koukám,že už si snad třetí co se nějak předčasně otvírá to se s váma holky protrhl pytel.Tak hl. nezabudni ležet,ležet,ležet a pořádně odpočívat at je vše ok.

In reply to by lasicka

Je to děložní čípek na kolik už je otevřen nebo tak něco, sestricka tu o tom psala slohovku, teď nevím kam. Prý se to boduje od 0 - 10, ale 7 už znamená porod. Hodně holek už tam nějaké číslo má, dokonce i beruška07 má 2,ale ta má ještě času dost. La_cheri má dokonce 5. Ale někdo chodil s 1 i třeba 14 dní

In reply to by lasicka

je doma asi 2 týdny, musí jen ležet, ale sem tam sem nakoukne a něco napíše. V pondělí byla u doktora a psala že malý má 1600g to CS má už na 5. Musí ještě chvilku vydržet. Je myslím ve 31.týdnu

In reply to by Monča K.

Už jsem to našla - CERVIX - SCORE (CS) - v dolní části dvoustrany je tabulka zaznamenávající stav děložního hrdla, tzv. uzávěrového aparátu dělohy. Hodnotí se pomocí CS BODŮ – v horní části strany. Normální čípek je tuhý, uzavřený, v celé své délce 2-4 cm (nezkrácený), směřuje dozadu, není hmatná naléhající část plodu = klenby poševní jsou prázdné.Čím blíž je porod, tím více se čípek posunuje do středu, zkracuje se, měkne, otevírá se, tlak plodu na uzávěrový aparát sílí – rozvinuje se dolní segment dělohy.
CS BODY - naléhájící část, dilatace hrdal, zkrácení čípku, konzistence, směr čípku (sakrálně = dozadu, mediosakrálně = středozadně, středem).
Změna každé položky se hodnotí bodově 0, 1, 2. Počítá se při každém gynekologickém vyšetření, výsledek se zapisuje do sloupce označeného příslušným týdnem těhotenství. CERVIX SCORE je jejich součtem (řádek CELKEM/ kritická hodnota). Překročení KRITICKÉHODNOTY znamená varování, že hrozí předčasný porod či potrat. U donošeného těhotenství informuje CS o připravenosti porodních cest k porodu. Pokud je hodnota CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti.

Zrovna dneska jsem na tebe myslela, copak s tebou je. Co to všechny blbnete tím otevíráním!!!! Tak pěkně hajej a poslouchej pana doktora!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka