Všechny nesobecké mámy

12.01.2011

Všechny nesobecké mámy na světě, které vyměnily spánek za kruhy pod očima, účesy ze salónu za vlasy v gumičce, dlouhé ležení ve vaně za krátké sprchování, dlouhé noci za brzské rána, kabelky od módních návrhářů za tašky na plínky - a nic by na tom nezměnily. Mámy, kterým nezáleží na tom, čeho se vzdaly a namísto toho milují to, co dostaly nazpět. Je fajn pokud miluješ svůj život jako MÁMA!!!!!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Obcas si tak pripadam,ale mam bezvadneho manzela,kvuli malemu neni moc casu na zbyt,takze mi domu koupil bezecky pas a eliptical...takze cvicim kazdy den doma.Holice zvladam levou zadni,protoze pohlida...chodi s malym na prochazky,takze mam cas na co potrebuji a vanu si muzu doprat kazdy vecer...syna mu predam,kdyz prijde z prace,takze pak mam cas uz sama na sebe:-)..v prani,vareni,zehleni se stridame..kdo ma zrovna cas...dvakrat do mesice chodime do kina a divadla..takze nemuzu si stezovat... :a:

Já se v tom opravdu našla.......
Petříkovi stále rostou zoubky/už měsíc nevím co je spát celou noc/ Na kadřníka nemáme korunky a to jsem chodila pravidelně do salonu a taky nemám hlídání, kabelky nenosím,ke kočárku je to nepraktické,ale vanu tu si neodepřu alespoň jednou za týden tam relaxuji. A je pravda,že každý den dostávám tolik lásky a štěstí / i od partnera / protože jsem máma.
Moc hezký citát......
Monča

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak nějak jsem nevěděla,že to někdo vezme tak,že mamky na sebe"kašlou".Tovůbec a tak to asi nebylo ani myšleno.Jen postřeh nějaký mamči :) Kde byla ta diskuze?docela bych se koukla.Jinak máš pravdu,ale je to i o tom partnerovi-že ti vyjde vstříc.To že jsem to sem vložila-není to nic proti nikomu,jen se mi to líbilo.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

kouknu na to,jestli bude čas :) No já se v tom trochu našla-nevyspím se,vlasy radši do culíku :) ale jasně že to tak není pořád.Jen že takový pocit měla asi každá mamka.Ono Dama doma má teď delší vysílací čas,nebo se mito zdá?

Já své dítě miluju, mámou být také a dokázala bych se vzdát ledas čeho. ale proč nutně nesobecká máma musí splňovat následující?: měnit spánek za kruhy po očima, co ty, které mají štěstí na to, že jim dítě spí (jako já), účes ze salónu za gumičku, já ke kadeřnici chodím, protože můžu, mám občasné hlídání (jsem teda sobecká?), ležení ve vaně, to moc sama nemusím, ale když už, tak taky to jde, večer, když malá spí, dlouhé noci? dost často malá spí dýl než já, kabelky, ty mám ráda a taky někdy jdu ven nebo k doktorovi, co bych tam dělala s přebalovací taškou, když jdu sama, musím mít kabelku, ne?:-D

In reply to by Terinka84

víš já si myslim že to je bráno tak všeobecně. Jinak to chce brát s rezervou. Spoustě maminek tím třeba stoupne sebevědomí. Já mám obě děti nespící a můžu ti říct že je to otřesný :-(. Už jsem z toho tak unavená že jsem kolikrát i večer protivná. Ke kadeřnici se dostanu jednou za 3 měsíce. Neni to otom že bych neměla možnost chodit častěji, ale čas tak rychle s dětičkama plyne že zapomenu a jdu až když mám na hlavě vrabčí hnízdo a nejde mi udělat žádnej účes. Do vany bych se nakládala denně, ale vanu nemáme ;) . Kabelky nosim když sebou nemám dětičky-jinak je to nepraktická věc a ratši si vezmu tašku na kočár přes rameno a jdu :-).

In reply to by JaMiOn

Já z toho nejsem uražená, že by správná maminka měla vypadat přesně takhle:-), spíš jen, že já se pod to "podepsat" nemohu, bych totiž kecala, protože, já se vyspím a na ostatní mám taky čas:-) A teda každé mamince bych z celého srdce přála spavé děti a čas samu na sebe. Pokoušíme se teď o druhé mimčo a já se jen modlím, aby po úžasné Kačence nepřišlo něco, co mě vyvede z míry, jako nespavec, uřvanec, fňukna a tak:-), to se pak pod to budu moc podepsat 1000x, jestli se to tak přihodí a stejně, i když budu padat na držku, tak budu spokojená (aspoň někde hodně hluboko:-))

In reply to by Terinka84

tak nechci tě strašit ale většinou když je jedno dítko klidné tak druhé je horší. Třeba u mě to tak bylo. Ondra naprostá katastrofa a malá je úplně jiná. První 4 měsíce prospala. Poté do roka se budila jen jednou za noc. Zato od roka je to dost blbí-ale snad se brzo srovná. Jinak povahově je malá naprosto skvělá. Sama si hraje, je hodná a klidná...CO znám lidičky, kteří mají 2 dětičky, tak to taky tak mají ;)

In reply to by JaMiOn

tak to by bylo fajn, kdyby to takhle bylo:
mám doma šílenýho ďábla-je mu 29 měsíců a za svůj život spal asi jen 5x celou noc. Jak je aktivní přes den, tak v noci tomu taky moc nedá. špatně usíná-dlouho mu trvá, než se v posteli uklidní. Dneska jsme šli na nákup-no asi to bylo naposledy bez kočárku-na to fakt nemám nervy ho rvát stále někam smykem, ruku mi samozřejmě nedá, po jezdících schodech chce jezdit sám. Stále mi utíká, dělá že mě neslyší apod. Už to s ním docela šlo, ale teď jsme byli oba nemocní a 14 dní doma a on už je zase venku jak z divokých vajec a když jsme přišli domů a i přesto, že jsem mu 2x řekla že mu sundám boty a než jsem si sundala svoje, tak už v nich byl v obýváku, tak už jsem ho plácla přes zadek. A jak jsme chodili ven 2x denně a rádi, tak teď je to moje noční můru jít jen 300m na nákup. Zase bude muset pro něj nastat nějaká vojna, aby se uklidnil a začal poslouchat.
No a proč to píšu-v červenci čekám další a modlím se, aby bylo klidnější, spavější , protože mít tohle doma ještě jednou-asi by mě už odvezli.

In reply to by JaMiOn

zatím ne, snad začátkem února bychom to mohli vědět, ale já si to ještě říct nenechám-ještě chvíli chci být napnutá-ale nevím, jak dlouho to vydržím a hlavně přítel to vědět chce, takže snad se neprokecne :-)

In reply to by JaMiOn

no, já právě všude vidím taky, buď první hodný a druhý mazec a nebo obráceně. Kačenka je taky super, samostatná, sama si vyhraje, když potřebuju, do 6měsíců jsem pořádně ani nevěděla, že jí mám. NO, tak uvidíme, necháme se překvapit a budu se na to spíš připravovat, že to bude ďáblík a pak max budu mile překvapena:-D

In reply to by JaMiOn

Tak teď jsi mě uklidnila. Mám jedno dítě je tak akční až hrůza a co předvádí poslední tři dny to je fakt děs. Už jsem z něho na švestku. Budí se i v noci a řve po 2-3 hodinách. Takže zatím o druhým nemůže být ani řeč. :n:

In reply to by markketa

závist (v dobrém) je na místě:-), malé je 20 měsíců a spí od cca 20 hodin do 8 či 9 ráno, někdy jde spát i později, ale tohle je takový průměr. jinak ona je dobrý spáč od malička, od 2 měsíců spala od 21 do 9 s jednou přestávkou na mlíko. pamatuju si asi jen 5 nocí za celou dobu, kdy nemohla spát a to jí buď rostly zuby, nebo měla děsnou rýmu a kašel nebo jí bolelo břicho.

In reply to by Terinka84

malá bude mít rok, chodí spát nejpozděj v 19.30, protože dýl prostě nevydrží a mezi 5. a 6. máme budíček...a mě to tááák nebaví :00: ale raděj se tady o tom nebudem bavit, když je to diskuse o nesobeckých mamkách :s: :s: :s: Tak ať to prďolce vydrží :a:

Malou miluju moc, ale nesouhlasím s tím "a nic by na tom nezměnily". Protože ráda bych spala aspoň do 7, vlasy by potřebovaly ostříhat a kabelka by se hodila :s: A v té vaně teda ležím, jak jen to jde... :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky