koloskopie...prosim o radu

11.01.2011

ahojky holky mam problem,v poslednich 14 dnech jsem mela ve stolici krev ne pravidelne. casto jsem litala na zachod (uz i drive) treba 6x za den...a vcera jsem byla na chirurgii na vysetreni jestli nemam hemeroidy nebo neco takoveho ale nic tam enbylo a doporucil mi abych se objednala na tu kolonoskopii....dneska je to dobre a nevim jestli se mam objednat nebo ne..,.jaky mate nazor? mam jeste pockat nebo radsi tam jit...protoze mi znama rikala ze to neni nic dobre pro ty streva....ale zase na druhou stranu se bojim protoze mam doma 8 mesicniho syna:-(jaky mate nazor,mam jit nebo pockat? zase si nemyslim ze bych mela nejakou hodne spatnopu stravu,nerikam ze si obcas nezajdu na jidlo do restaurace )kdyz mame s pritelem hlidni)....prosim poradte

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, tak už to mám taky za sebou :-) . Včera jsem do sebe nalila 3,5litru té výborné tekutiny - no u třetího litříku se mi už chtělo zvracet a bylo mi dost slabo, ale čekala jsem to horší. A dnes dopoledne jsem byla na vyšetření. Dostala jsem tu zázračnou injekci! Doktor mi tam prvně zavedl tu hadici, a až když viděl, že jde vidět (Barunka to pila poctivě :-D ), tak zavelel sestře, že mi to může píchnout. Jen mi řekla, že se mi zatočí hlava, ale takový pocit jsem neměla, spíše jsem chvilku pocítila divně v žaludku. A pak jsem měla takový zvláštní pocit, jako ve snu, jsem si myslela, že všechno vnímám. Vím, že jsem ji říkala, ať uhne :D, že nevidím na monitor, ale jakmile jsem vyšla na chodbu, tak jakobych se probudila a všechno zaspala :-( . Nebolelo mě absolutně nic. 15min. jsem seděla na chodbě, pak si pro mě přišel manžel no a jak jsem vstala, tak šílená bolest v břiše. To trvalo ještě asi tak hodinu, jako čtvrtý porod, ale horší teda, bylo to po celém břiše. Cesta domů byla fakt mazec... WC mě zachránilo a doteď jsem spala :-) Břicho mě už nebolí, jen sem tam hooodně vrže, ale v hlavě se mi dějou věci jako po velkéééé VELIKÁÁÁÁNSKÉÉÉ opici, kolotoč :-) . Jooo a výsledek je taky supr! Vnitřní hemeroidy, což budu řešit se svou mudr. a snad něco vykutíme, protože na operaci se mi s nima jít nechce. Každopádně MOJE KOLONOSKOPIE byla fakt za pusu.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:-) já jsem se bála, když jsem o tom četla..atd, ale jak se mi stav zhoršoval, tak jsem se více bála toho, aby mi nebylo něco vážného, tož dneska už jsem úplně vysmátá :a:

In reply to by Barbarella

koukám, že sis to užila :(. Mě jí dělali taky, ale vůbec nic mi po ní nebylo, žádné bolesti břicha ani hlavy. A postup stejný. No hlavně že ti to dobře dopadlo, hemoroidy se dají zvládnout :))). Tak ti držim palce, ať to máš brzo v pořádku :one: :€s€: :a:

In reply to by Lena Pl

Děkuju, no nevím jestli mi nedali koňskou dávku toho zázraku, protože dneska už si to nepamatuju vůbec :-D . Dneska už jsem úplně fit :-) a kdyby bylo třeba jdu tam znovu - už bych se nebála :-) :a:

Tak já se byla dnes objednat na kolonoskopii, na doporučení sestřičky jsem nešla do nemocnice, ale do jakési ambulance. Sestra říkala, že tam jsou moc hodné sestřičky a že tam dávají za 100,-Kč injekci, po které to nebolí :-). Jeden pacient ji to prý popisoval tak, že když dostal tu "zázračnou" injekci, tak se cítil, jakoby dostal 13tý plat :-D ... tož jsem říkala...tam musím i jáááááá :-) . Tak jsem tam tedy šla! Na "sále" tam byla zrovna nějaká paní a upřímě jsem si myslela, že rodíííí - hrůůůza... A když můj vyděšený výraz zachytila sestra...tak mi říká...jde si připlatit 100,-Kč na injekci a nebudete cítit vůbec nic! Jen musím počkat do konce března, protože mají plno, na druhou stranu, když jsem to vydržela přes rok, tak ty 2měsíce to je už nic.

In reply to by Barbarella

ale bud rada ze jsi se objednala:-)))ja uz konecne vim vysledky a na rakovinu jsou negativnyi jen se potvrdil ten croh....uz mam leky tak snad se to zlepsi....jinak to pry opravdu neni hrozny pokud teda nemas zanet a ze ten ja uz mela rozjety takze me to fakt bolelo:-)))tak pak dej vedet jak jsi dopadla jasny:-)!!!!!me tuhle injekci vubec nenabidli skoda:-(chtela bych zazit jaky je to mit trinacty plat:-))

In reply to by marketkaaa19

Tak můj tatka má něco podobného crohna nemá,ale zjistili mu ulcerozní kokitidu.Na záchod chodil cca až 15za den, což už bylo hrůza, našli mu zánět dlouhý cca 25cm.Dostal léky, chodí na kontroly a je to rozhodně už lepší.Taky měl strach,aby to nebylo něco horšího, má už 54 let,ale naštěstí to dopadlo dobře.Tak se drž.

In reply to by marketkaaa19

Já jsem měla loni v září zánět tenkého střeva, dostala jsem ATB, musela jsem prvně na magnet.rezonanci, že bych přes ten zánět a tu bolest kolonoskopii nevydržela a tobě to udělali takto přes bolest :((( fuj...to si ani neumím představit, každopádně mě ty výsledky nevyšly taky moc dobře a musím stejně na kolonos., které se již podruhé vyhýbám obloukem...takže si asi pro jistotu na gastro zavolám a nechám si to přes veškeré mé odpory taky udělat :)))

In reply to by marketkaaa19

Super,to je skvělý,že se to hned takhle zlepšilo!!!Někdy je zapotřebí léky kombinovat a různě hledat,co komu vyhovuje,tak je dobře,že to dělat nemusíš.Každopádně je to skvělá zpráva,určitě ti už bude lépe.A co malej,už je v pohodě?

holky jen opravdu jdete...kdyz se to da zachytit tak aby to dal netropilo nejaky potize jako uvadeji holky dole tak je to lepsi nez pak neco resit urzlym strevem...ja sjem na jednu stranu rada ze jsem tam sla a nemusim se strachovat ze mam rakovinu....jinak jak pisou holky ta bolest je u kazdeho jina....ja nejsem zadna citlivka aler u tohohle jsme i trochu brecela....on doktor rikal sam ze me to bude bolet vic ze jsem hubena tak mam i uzsi streva....a samozrejme k ty crohnove chorobe mam i jiny zanet rozlezly po celym stervu,rikal teda lecitelnej takze to bolelo...hlavne sla jsem tam kvuli tomu ze kadim krev takze uz jsem meli i potrhanou tu sliznici na ty strevni stene....ja rikam ze jedine uz pod narkozou,protoze ta injekce co mi pichli mi vubec nepomohla....troufnu si rict ze jsme po tom kolidne mohla ridit auto....jediny ze jsem vecer klecela nad zachodem....ale s chuti do toho:-)perec jenom amte doma prcky a musite se hlidat:-)az vudete objednnai tak dejte vedet....drzim palce at nemate to samy jako ja a maminka se kterou si pisu nize....

Tak mi celá tahle diskuze hnula svědomím... Dole jsem psala, že bych na to nikdy nešla a dnes odpoledne jdu za dr. na obvod poptat se. Moje mamka na to byla a byla v té polo narkóze, že se s nima bavila, ale necítila nic a že mi to domluví. Průjem u mně trvá stále, někdy jdu 2x, někdy i 6x... Tak snad mi nezjistí darebáka Crohna, jako u tebe

Mooooc ti děkuji za tohle téma, dokopalo mě k tomu, že jdu zítra k doktorce. Celou dobu jsem totiž své problémy svalovala na hemeroidy a po přečtení téhle diskuze a následně projíždění po netu jsem zjistila, že to vypadá spíše na ten zánět střeva, takže ještě jednou díky! Co se týče cr.choroby, tak to by mě (u mě) nenapadlo, protože na to trpí bratranec se sestřenkou a jim se to projevilo až tím, že je odvezla záchranka s šílenýma bolestma. Bratrance rovnou na sál a vzali mu kus střeva. Byl to namakaný borec (judista) a všechno se mu tím překopalo, teď je hubený jak lunt. Nemůže jíst nic, než-li kašovitou stravu, jednou si dal hranolky a steak s manželkou v restauraci a odvezla ho zase záchranka - takže on má fakt šííílenou dietu, kterou musí dodržovat :-(. Takže buď fakt ráda, že to nezašlo tak daleko. No a kolonoskopie - na to jsem taky tedy zvědavá, to mě asi nemine. Resp. na tom budu trvat a přečetla jsem za poslední dny fakt "iks" diskuzí, tak snad budu patřit do té kategorie, co je to nebolelo! Měj se a drž se!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Je to právě slaný, ono se to vcelku dá ze začátku v pohodě, ale pak :-((( Nechci tě nijak strašit, jen vím, že to je náročný, já to ze začátku zapíjím obyčejnou vodu a ke konci, když už nemůžu, tak si do toho leju hodně sladký šťávy, sice je to taky hnus, ale dá se to :-(((( Jednou, když jsem byla v nemocnici a musela jít na koloskopii, tak jsem dostala od nich namíchanou nějakou tu sůl a to bylo dobrý, byla to malá sklenička, takže jsem vypila jen dvě skleničky hodně hodně slaný vody a na to vypila 4 litry obyč vody a nestihlo se mi udělat zle, ale pokud dostaneš Fortrans, tak to jsou právě 4 sáčky co musíš každý namíchat s litrem vody, a musíš vypít minimálně 3. Jinak se doporučuje, že máš začít někdy k večeru, já začínám už dopoledne, protože mi to prostě hrozně trvá, než to do sebe dostanu.... :-(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Holky a jak jste byly natočené? Myslím k monitoru, viděly jste ty svoje střívka? Mě by to strašně zajímalo, jak vypadám uvnitř :-) .

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

strasne moc Ti dekuju:-)urcite napisu a pozeptam se....ja mam taky krasnyho zdravyho kluka:-)a tema prujmama jse trpela uz i pred oethotnenim takze uz jsem to asi mela.....a zadne lek yjsem nebrala...a co beres za leky??,beres je kazdy den? nebo jen obcas????jak dlouho ti trvalo nez ses s tim vyporadala??,jak snasit tu kolonoskopii takhle casto???meto bolelo jako s**ne....fakt hruza:-(((jestli pujdu jeste jednou tak jedine pod narkozou....a to takhle hubnes??,ja se docela drzim,i kdyz vcera jsem byla na zachode asi 5x a a bylo tam zase dost krve:-(a hned jsem si na to vzpomela....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj holky, tak ráda čtu, že máte miminka!!! Mě víc jak před rokem zjistili kolitidu, ale teď jsem vyfasovala nové léky, s kortikoidy, protože mám nejspíš crona :-((( Ani mě tak neděsí to, že beru hrst léků denně, ale spíš to, abych mohla mít jednou miminko!! Snad budu mít štěstí a zadaří se! Máte někdo taky Budenofalk? Mějte se hezky :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ja taky zhresim to se neboj protoze jidlo je muj zivot:-)nerikam ze se budu ladovat hranolkama a klobasama ale snad kdyz cas od casu zajdem s pritelem do restaurace tak se snad nic nestane....ja mam zase orujmy ach jooo:-(dneska uz jsem byla trikrat a to je teprv pul 10....doufam ze mi uz nasadi prasky....a nejsou ty prasky invidualni jak to uz ma clovek zazity???protoze co tady pisou holky i ty o zachvatech to ja nemam....ted sje si akorat zacala uvedomovat ze me obcas siklene bolelo na leve strane na brichu coz byli asi ty streva...ja cetla ze se to da resit operativne tak by em zajimalo co je na tom pravdy....stejne...kde uz dneska veda a je a natakovy nemoci nemuzou neco vym,ysled...hlavne ze uz jsou 3d televize i doma:-((((

In reply to by marketkaaa19

OPerativně se to řeší, až když je nejhůře, protože tenké střevo je důležité pro vstřebávání živin... ale není nikde záruka, že se toho zbavíš, protože ten zánět se může zase objevit jinde!!! Já ty záchvaty mám, protože mám zúžené střevo na pár místech a občas když méně piju, nebo s ním něco dráždivého, tak se mi tzv. ucpe střevo a jak se pak ta trávenina cpe tím bolavým zúženým místem, tak právě trpím.... Je dobře, že ty záchvaty nemáš, není o co stát!!! Ty prášky asi každý dostává jiné, většinou teda ten základ je tam Pentasa a Imuran, občas se dávají ty kortikoidy a ještě nějaké prášky, ale to už je pak na opravdu vážné záněty.... neboj se toho dr. ptát, on ti určitě všechno vysvětlí!!!

No tak to si tam určitě dojdi...to je bud náký zánět nebo dráždivý tračník...Jez hodně vlákniny..hodně zeleniny...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak jsem si vecra kouopila laktobascili (30 tablet za 400) a doufam ze to zabere....snazim si ted doma varit takovy jidla jako ryzi,testoviny,kureci prirodni n olivovym oleji a tak podobne,ale pochybuji ze kdyz mi nekdoi nanda svickovou na talir zwe odolam:-)jen doufam ze to nebude mit muj syn kdyz je to dedicny:-(((jsem rada ze jsme vas nenastvala:-)

In reply to by marketkaaa19

Ahojky,není to dědičný,jen může být vyšší riziko,že se to může objevit,je to autoimunitní choroba,která se bohužel nedá vyléčit,ale při správné léčbě se může udržet v mezích normy.Jinak autoimunitní choroba znamená,že se vlastní imunita zblázní a působí proti vlastnímu tělu,tomu nejde nijak zabránit,ale vysloveně dědičné to není.A nechci tě strašit,ale laktobacily v léčbě jsou pouze podpůrný prostředek,nečekej nějaké zázraky,bude to chtít opravdu ¨léčbu dle gastroenterologa.Oni ti určitě vše vysvětlí a myslím,že existuje i nějaký klub lidí s Crohnovou chorobou,mrkni po internetu,tam by ti taky určitě poradili.

In reply to by lucininenka

dekuji za radu:-)moc mi to pomaha....a myslis ze to muze zpusobovat i to ze jsem porad takova unavena i kdyz kolikrat se fakt hezky vyspim???nerikam ted ted nam v noci maljej lehce predvadi divadylka,ale i kdyz mam hlidani a vyspim se tak jsme jak kdyz me prejel vlak...

In reply to by marketkaaa19

No téměř jistě to s tím souvisí,protože je to nemoc,co postihuje tenké střevo-a to je odpovědné za vstřebávání potravy.Pokuď je zánětem zasaženo,tak nemůže správně plnit svou funkci,tím pádem nevstřebává živiny a ty nemáš energii a hubneš,i když jíš hodně.Takže základem léčby dostat zánět pod kontrolu,tak aby mohlo střevo dobře pracovat.Dalším problémem může být anemie-nedostatek červených krvinek,který také může způsobit velkou únavu a to vzniká jednak proto,že to střevo krvácí a tím ztrácíš poměrně dost krve (a hlavně pořád) a jednak taky tím,že se nevstřebává železo,které je pro tvorbu krvinek nejdůležitější.Takže i na tomhle vidíš,že je to nemoc,která zasahuje daleko víc oblastí než jen střeva a proto je léčba bezpodmínečně nutná.uvidíš,že ti pak bude o hodně líp :)

In reply to by marketkaaa19

No,to je sice dobrá z práva a určitě proto,že ten zánět ještě není nijak silný,ale věř,že by jsi k tomu časem dospěla a mohla bys mít ty střeva už poškozený nenávratně :( Ale samozřejmě ta únava tím může být způsobená.A dělali ti krevní obraz?jestli nemáš anémii?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

hlenu jsem si prave bnikdy nejak nevsimala az jednou nahodou jsem objevila krev a pak jsem to kontrolovala...a to vite co se mihonilo hlavou,hned ze ma rakoviu a takovy blbosti....ale tohle me nenpadalo....nejhorsi ez ej ze me nepodrzel nijak pritel kdyz jsem si s nim o tom chtela popovidat protoze temn den mi bylo vselijak a on mi na to rekl at to tak nezeru a ve smyslu at ze sebe zase nedelam chudinku...jinak nevim co je anemie,jediny co vim ze mam s krvi je ta leidnska mutace

In reply to by marketkaaa19

anemie je nedostatek červených krvinek a pozná se z krevního obrazu.Jinak přítelovi dej něco o té nemoci přečíst,já neříkám,že se na to umírá,na druhou stranu je to poměrně vážné a hlavně doživotní onemocnění,takže by mohl mít trošku pochopení.Fakt to není žádná legrace a pokuď se neléčí,tak to může vést k poškození celého organismu.Takže sice není na místě si hrát na chudinku (čemuž nevěřím,že jsi si na ní hrála :)),ale na druhou stranu by mohl pochopit,jak se cítíš a promluvit si o tom s tebou.To fakt nechápu,my můžem zvládnout všechno a chlap umírá,když má obyč rýmu.To bych chtěla vidět jeho,jestli by to bral takhle,kdyby se to týkalo jeho :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No každopádně moc moc držím palečky,koukám,že už se ozvala maminka s osobní zkušeností,takže ta ti asi poradí ještě lépe než já :) Drž se!!!! :a: :a:

tak uz to mam za sebou...holky hrozny,uplne jsem si vzpomela na porod...pry ze to neboli haha...jeste ted mi jde ze zadku krev....neco tam nasli takze budu cekat tyden na vysledek a jeste k tomu nejaka cronova choroba....mam tam jit jeste jednou ale jeste pry nevi jak takze si ale prosadim celkovou narkozu

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no jen to slovo drahe me desi:-(((prave ze to nikdo nema jsem prvni:-((((ja si vyziram vsechno...leidna,crona ,srostlou edvinovou panvicku no proste bomba:-((((a ted jsem si precetla clanek o tom na wikipedii a docela me to vydesilo...

In reply to by marketkaaa19

No,je to hodně nepříjemná diagnoza,to určitě :( Ale musíš to brát tak,že jsou i horší :( A psychický stav při tomto onemocnění hraje hodně velkou roli,takže hlavu vzhůru!!Mám s tímto onemocněním poměrně bohaté zkušenosti,pracovala jsem jako sestřička na JIP a děti s touhle diagnozou jsme tam mívali docela často.Nehledej zbytečně články na internetu-je to hodně zkreslené (nejlepší je osobní rozmluva s ošetřujícím lékařem) a musím ti říct jedno-i s touhle diagnozou se dá dobře žít,pokuď samozřejmě budeš dodržovat léčebný režim-a tím nemyslím jen léky,ale i samozřejmě zejména úpravu jídelníčku.poku´d se budeš snažit,bude tvůj život stejně kvalitní jako před diagnozou-ovšem samozřejmě je potřeba počítat s určitými omezeními a taky s tím,že budou i horší dny-tak to u těchto chorob bývá,ale není třeba až tolik smutnit,dnes existuje dost možností léčby.Kolonoskopie se dělá pokuď vím,tak pouze při akutním zhoršení stavu,takže snad tak často jí indikovanou mít nebudeš,uvidíš.A hlavně,hlavu vzhůru,i když to není vůbec příjemné,není to konec světa a určitě to zvládneš!!!Musíš tomu věřit-to je půl úspěchu,opravdu!!!

In reply to by lucininenka

no budu se snazit zit lip ale jsou veci ktere si nedokazu odeprit a zase si rikam kdybych tam nesla tak o tom nevim..,.uvidime...dr prave rikal ze me to ceka castejs tedfa zalezi podle tech vzorku co mi odebral...vubec mi nerekl cemu se mam vyhybat krom koureni....tak nevim nevim jdu tam teda jeste ve stredu jen na utz a pry se domluvime dal.....a dela se to i pod narkozou??,vim ze kdybych tam mela jit znova tak ze bych to takhle nezvladla....ten stav pri tom a potom byl hroznej a jeste dneska ,,kadim"krev....ale uz me aspon neboli bricho...

In reply to by marketkaaa19

No budeš muset určitě omezit spustu stravy,s tím počítej,Dávat si pozor na klasické špatné věci-smažené,těžké,kořeněné jídlo,nejspíš omezit příjem mléka,žádný alkohol (ono se to ani neslučuje s léky),ömezit vlákninu a zaměřit se na bezezbytkovou stravu.Určitě je dobře,že na to přišli a rozhodně si nemůžeš říkat,že kdyby jsi tam nešla,tak bys nic nevěděla-věděla,až by jsi nekontrolovatelně hubla,měla dvacet stolic denně s krví,byla anemická a už bys ani únavou nemohla udělat krok-věř,že by jsi tam šla ještě ráda :( Je pravda,že bývá dost těžké se s touto nemocí vyrovnat-doporučuju pročíst nějaké články o zvládání přijmutí těžké diagnozy,určitě tě to hodně napoví a budeš vědět,na co se máš ještě připravit,samozřejmě,že je možné i vyhledat psychologa,když budeš potřebovat. Jestli to u vás v nemocnici dělají pod celkovou narkozou netuším,zkus se poptat a uvidíš,vím,že se to dá dělat v celkovém ztlumení,ale jestli přímo v narkoze,to nevím.Ona ta krev taky nejspíš bude k té crohnově chorobě,nejen z toho vyšetření-tím vidíš,že nejsi stabilizovaná,tzv. v remisi se tomu říká a léčbu potřebuješ.Určitě to s tebou doktor na vaší schůzce probere,řekne ti k tomu víc a jestli ne,tak se ptej na všechno co potřebuješ vědět,někdy doktor potřebuje nejdřív kopnout do zadku,aby si uvědomil,že potřebuješ informace:)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no me doktor rekl ze neni zase duvod se nejak hodne omezovat tak envim nevim...jsem zevdava co mi rekne ve stredu...jinak je fakt ez tady mam malyho a musim se snazit kvuli nemu...ale me akt nerekl co smim a co ne

holky tak dneska mam tu pripravua piju to projimadlo...je to humus uz to piju skoro 5 hodin,jinka chodim pomalu zvracet:-((((mam posledni pul litr....a muzu rict zlaty vlhceny ubrousky

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jojo je to hnus....za tri hodky me to ceka a pak se uz konecne najim....uz mi je fakt blbe z hladu...

Ahojky,tak jelikož jsem zdravotní sestra a dělám na interně,takže fibroskopie,kolonoskoipie to děláme denně,taak vím o čem je řeč...pokud ti to doporučili,tak si na vyšetření raději zajdi,ať máš klid a nemusíš přemýšlet nad tím co to může být.Pokud tam něco bude,tak se to dá vždy zavčasu řešit..jak už léky,tak dalšími postupy.Hůře se léčí něco zanedbaného...když ti tam nic nenajdou,tak jedině dobře!!!!!A co se týče vyšetření,tak horší jak porod to není...:))Pěkně se vyprázdníš a je to.:)Nevím jestli to u vás dělají ambulantně,nebo budeš muset být hospitalizovaná.Tak pokud mohu radit,tak NEVÁHEJ! :one:

In reply to by tescoma

jojo urcite zajdu...i kdyz posledni dva dny je to dobry:-)ale vim ze pak ty prujmy jednou nasatnoui znova a hlavne mam doma 8 mesicniho syna tak tu s nim chci byt:-) a jako zdravotni sestricka je to blby ze se ptam ale tu rakovinu bych mohla mit i takhle mlada? je mi 20,...

Ahoj, mně na to poslali, už někdy před 2 roky kvůli průjmu. Nešla jsem, strach mi to nedovolil. Průjem přestal, tak jsem to neřešila. A teď mně průjem trápí znovu, asi 2 měsíce. K doktorce se mi nechce, spíš mně tam brzo dotlačí manžel. Ale na kolonoskopii jak se znám mně nedostanou ani párem volů. Hold mám předsudky jak prase, podle mně má ze zadku vše jen vycházet... :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To zvládneš určitě!!!Já vím,že je to hodně nepříjemné pomyšlení a samozřejmě ten strach k tomu-ale je dobré řešit vše dřív než později,zvláště co se střeva týče!!Rozhodně to není stravou-ať jíš cokoliv,krev ve stolici by být neměla-to jídlem neovlivníš.Takže běž a uvidíš,je to lepší než se trápit a přemýšlet nad tím,co by to tak mohlo být :( Každopádně moc moc držím palečky a když si vzpomeneš,písni jak jsi dopadla!! jo a prosímtě co je to za hloupost nevečeřet??

In reply to by lucininenka

jako vecerim ale min a pak bych si nejradsi zamkla lednickua zahodila klic protoze me berou nejvetsi chute vecer kdyz uz malej spi:-)nejdyl se najim tak do 6 hodin....no a jina urcite dam vedet abych se pochlubila jak to zvladam a nezvladam:-)myslim ten prubeh toho vysetreni...

In reply to by marketkaaa19

tak večeřet míň,ale nejlépe cca dvě hodiny před spaním,jinak tělo zbytečně hladoví :) A jinak k tvému hořejšímu dotazu-bohužel i u takhle mladých se samozřejmě nádor může objevit,ale u nádorů střev je to spíše vyjímka-to je nejčastěšji záležitost od těch padesáti výše.Ale samozřejmě,i tato možnost se musí vyloučit.Spíš bych to viděla na nějaký vřídek a nebo zánět,uvidíš... A drž se-jinak já u porodu taky na konci řvala,a´t už konečně začnou něco dělat a že nechci kleště :s: :s: Určo si klepali na čelo,co to tam je za hysterku (mimochodem jsem samozřejmě sestřička :s: :s: )

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já na tom taky byla a v pohodě, něco mi píchli, takže jsem byla mimoň ;) a pamatuju si jenom tu injekci a pak jak sestra říká, že se můžu oblíknout a ještě si matně vybavuju, jak mi doktorka říká, že se mám pootočit, takže úplně mimo jsem asi nebyla, jen částečně. Ale nezdálo se mi to nějak hrozný, nepříjemný je, že se večer předem nemůžeš najíst a navíc se musí vyčistit střeva nějakým tim gelem. A určitě to přežiješ, neboj, já jsem na tohle docela posera a nijak strašný se mi to nezdálo :h: :k:

In reply to by Lena Pl

tak to je fajn...mam strach i z toho co tam najdou...:-):-(ale zase si rikam ze kdyz jsem prezila porod tohle musim taky...to vecerejsi vysetreni rukou taky nebyla zadna slast

In reply to by Lena Pl

:-Dpan doktor mi rikal ze mu klidne muzu nadavat ale nerekla jsem jedine slovo:-)tak jsem byla sikovna:-)no uvidim na ty kolonoskopii jaka budu hrdinka...u porodu jsem se taky snazila byt lidna ale ke konci jsem tam rvala at mi otevrou okno ze vyskocim sama a nebo at me zabijou oni protoze se to neda vydrzet:-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no me prave na vysetreni rukou taky nic nezjistili,muj tata na tom byl a rikal ze se to da snest tak uvidime jsem lehce hystericka:-)ale s tim litanim na zachod jsem to emla uz pred oethotnenim:-(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka