Pár dotazů : ))

07.01.2011

Ahojky holky mám zase pár otázek, tak doufám, že mi pomůžete :) :) ;) ??
Už jsem si pro jistotu začala balit tašku do porodnice....mám v ní: bačkory, ponožky, noční košili, jednorázové kalhotky, vložky do podprsenky, vložky do porodnice, plínky, ubrousky, podložku pod mimi, přidám si tam rodné listy rodičů, papír z matriky ohledně jména, protože nejsme oddaný, těhotenskou průkazku, pojištěnsk.kartičku.....Chybí mi něco důležitého?? Oblečení pro mimi mi přiveze přítel potom a kdyby mi chyběla nějaká drobnost, tak také,ale myslím, že na něco určitě příjdete..... :O :?
Potom další otázka. V pondělí začím mateřskou. V práci jsem odevzdala papír z gynekologie....jak jsem to pochopila..přepošle to účetní na sociálku, pro malou zařídíme dětského doktora a teď je to už všechno?? Nebo je něco důžitého vyřídit ještě před porodem ???? A po porodu mam zařídit co všechno???
Další jakou sms jste posílali své rodině a kamarádům z porodnice. Máte nějakou hezkou?? Napiště jsem zvědavá : )
Děkuji moc za odpovědi :) :)
Mějte se moc hezky Martina

Ahoj, myslím že máš v zásadě všechno, co jsem si brala i já.
Vzpomínám si, jak jsem seděla na příjmu - jedna taška pro mě, druhá miminkovská (lépe se v tom orientuje), v ruce těhu průkazku a kolem krku kojící polštář :smich: už se těším, jak si to v létě zopakuju.

Navíc mě napadá čajík na podporu kojení - spotřebovala jsem skoro 2 balení během pobytu v porodnici :smich: (nepila jsem skoro nic jiného) hlavně mi to pomohlo psychicky (že dělám maximum), protože trvalo den a noc, než se mi opravdu spustilo mlíčko a ta noc byla dlooouhá a hladová :^O^: říkala jsem si, jak jsem neschopná, že ani své dídě nenakrmím - no nebylo čím :|€|: pak už tedy ano (připadala jsem si jak mlékárna :)
Na mytí (celého těla) jsem používala neparfémovaný Lactacyd a to proto, že miminko si po porodu fixuje tvoji vůni - tedy především "vůni" zpocené pokožky. Je nežádoucí jej mást voňavými sprcháči, parfémovanými tělovými mléky apod. kvůli kojení, kde se novorozenec orientuje především čichem. Doporučuji používat např. tělový olej Babylove sensitive - ten je čistě rostlinný, bez vůně, použiješ na sebe i mimi.
Taky jsem měla s sebou vlhčené hyg. ubrousky i pro sebe + ten nejjemnější toaleťák co jde sehnat. Neměla jsem nástřih ani šití a přesto jsem tento komfort velmi ocenila :one:

Hodně jsem při porodu "užila" banány, čokoládu, minerálku.. ale to záleží na konkrétní porodnici, jestli podporuje jídlo a pití rodičky, nebo je týrá žízní a hladem :? mě dokonce nutili jíst, abych měla sílu na dlouhý porod. :a\|:

Jinak mi seznam doporučených věcí dali v porodnici v poradně cca 2 týdny před termínem. Ale tam stejně bylo to, co těhulku běžně napadně si zabalit.

Tak krásný zbytek těhu, hezký porod a krásné dny přeji :k:

Ahoj tak já mám taky zabaleno a mám tam: :€s€:
2x pantofle ( jedny do sprchy)
2x košily
3 balení jednoráz. kalhotek
3x kalhotky normální
porodnické vložky kdyby náhodou
Kosmetiku a hyg. potřeby
ubrousky a pleny pro mimi
vložky do podprsenky
župan
ručníky

Ještě potom doklady a něco na pití a k zabavení ( časopis, který potom budu moct bolestí roztrhat :P :D ;) )

Jinak SMS jsem už taky vymýšlela a představuji si něco jako:
Ahoj jmenuju se Nelinka a konečně jsem mezi Vámi. Měřím ---- a vážím ----. Narodila jsem se v --:-- a mám se čile k světu. Sice jsem dala mamince pořádně zabrat ale jsme obě v pořádku. :€m:

Tak to je asi vše :€s€:

A k tomu vyřizování myslím že na zdrav.poj. nemusíš, to by měly automaticky zařídit v poro, jen kdyby jsi chtěla potom změnit pojišťovnu a snad si vyřídit porodný, pokud budeš mít nárok. Jinak mě nic nenapadá :|€|:
Doktora taky budu zařizovat příští týden
Tak papa :€O:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka