Co pořád děláte???

07.01.2011

:a: Ahoj holky, dejte mi prosím tipy co pořád- hlavně teď v zimě děláte s dětičkama?? Míša 16 měsíců se prostě asi nudí, vyžaduje neustále pozornost kvílením, chce chodit jenom za ruku a vymýšlí samé skopičiny :s: jasně je to kluk, ale já s ním prostě nic neudělám, maximálně naplním pračku, vyndám ji, nebo po kouskách odmyju nádobí, myčku nesmím otevřít, to je pak jekot- chce to vyndavat..Uvařit nebo žehlit nepřipadá v úvahu. V kočárku moc dlouho nevydrží, teď se také špatně jezdilo a sám moc zatím nechodí, jen za ruku a po chvíli si sedá do sněhu. Občas jdeme k našim, ale tam dělá věci co jim vadí, neustále rozsvěcuje a zhasíná, šahá na ovladače, tv a radio, mobily, prací myčku-vypíná, prostě tam s ním taky chodím a chodím za ruku a říkám co nesmí :§) . Už mě i napadlo jestli jsem ho měla učit nějak větší samostatnosti, ale nenapadá mě jak. Když je v dobrém rozpoložení-nerostou zuby-což je zřídka nebo je vyspalý tak si tak 10-15 MINUT hraje sám. Ale to je maximu.........

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky všem vám moc děkuju. Vidím, že je to v tomto plus mínus věku obdoba asi všude. Určitě koupím ty magnetické rybičky na to jsem zapoměla. Mám totiž ještě dceru, ale s tou to bylo naprosto jiné. Až teď doceňuju, jak byla klidná a samostatná, s ní jsem uvařila, uklidila nebyl problém...Ale nechci znít nijak negativně, Míša má zase jiné plusy a je s ním legrace (když je ok naladěný). Takže moc díky za váš čas a tipy, určitě jste mě inspirovaly. :\x: :qu: :k:

Tak naše je trochu starší - je jí 17 m. Je dost samostatná (satisfakce za to, když byla malá - to jsem nic nestíhala dokud nezačala lézt po 4 - pak už se zabavila i sama...), většinou k ní třeba jen na chvíli odbíhám - třeba jako teď, když píšu chvíli na compu a chvíli si hrajeme. Hodně si hraje s hračkami, občas pomáhá při domácích pracech - je to ale samo jako u vás. Taky u toho moc dlouho nevydrží a jde to hrozně pomalu :) Baví ji prohlížet knížky, koukat na písničky na compu, hrát na schovku, teď si hodně vyhraje s tahacími hračkami, telefony, kostkami, stavebnicemi, panenkami, jezdí autem, utírá prach a zametá, vyndává věci z pračky a myčky a naopak, na vysavači se jen vozí :///:, dává CD do přehrávače atp. Hodně ji baví modelína a bublifuk, kreslení ještě nic moc. Hodně děláme básničky s ukazováním a tancujeme na písničky - jako kolo kolo...Snažím se dělat s ní různé kraviny. Dělá ráda kotrmelce, když je sníh, tak se válí ve sněhu a dělá andílky nebo bobuje, minule jsme tatínkovi vyšlapali do sněhu velké srdce a sněhuláka - koukáme na to z okna. Baví ji koukat z okna a zlobit kocoura, chodíme o ves dál koukat na zvířátka. Když máme možnost, jdeme k někomu s dětmi na návštěvu nebo oni k nám. Když dělám nějakou novou atraktivní činnost, tak ji většinou zapojím - třeba odzdobování stromku, zdobení oken atp. Co s ní absolutně nejde je vytírání - to mi hned pošlape a můžu začít tam, kde jsem přestala :s: Žehlení samo taky nemůžu, ale mandlovat už jsme spolu byly. Bavilo jí to asi 5 min. a pak vozila kočár s imaginární panenkou a zpívala jí ukolébavky :///: :e):

koukám že jsi z Prahy co třeba zajít do nějaké herny. My chodíme 2x v týdnu do centra Paleček an Floře a je to super. Jiné hračky, kolektiv dětí a chodí tam i maminky třeba s jen s lezoucíma dětma je tam velký kuličkový bazén, skluzavky a ty si můžeš dát i něco k pití či zákusek. Je to super a dítě má spousty nových podnětů

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky,
no už abyste přijeli, budu ti povídat, máme za sebou nic moc 14 dnů. Pa, ozvu se ještě sms k tomu kdy.

Já mám teda klučíka o 3 měsíce staršího, ale až takový rozdíl to, myslím, nebude. Když něco dělám (domácí práce), tak se ho snažím zapojit co to jen jde - utírá prach, loupe česnek, pomáhá my vyklízet myčku, nandavá prádlo do pračky, teď dostal od Ježíška svůj vysavač, takže pomáhá i vysávat... Tváří se u toho strašně důležitě a je maximálně spokojený. Třeba si něco z toho i zapamatuje do budoucna :s:
No a jinak vedou knížky, auta, malujeme, stavíme z kostek atd. Ale to pomáhání ho baví asi ze všeho nejvíc...

no teď s tím počasím to je hodně na baterky :-(.
Já mám doma dcerku - 21 měsíců a je to různý.
Čteme knížky, malujeme na papír (teda spíš zatím já - dcerka taky čmárá, ale zatím to nic není), stavíme kostky, hrajeme si se zvířátkama, jezdí s kočárkem, ... Prostě se snažím jak můžu. Teď má hodně nových hraček po Vánocích, tak to ještě jde - protože to není tolik okoukaný.
Co je ale super - nějaký hračky schovat - klidně i na 2-3 týdny a potom vyndat - to je pak nadšení.
Když je venku snesitelně (dnes určitě ne), tak jdem na boby nebo na sáňky - ale jenom ji zatím tahám.
Chtěla bych s ní jet i do bazénu, ale jsem teď těhu a mám to zakázané - takže to teď nemůžu.
Nebo se domlouváme s dalšíma maminkama - a s těma děláme srazíky :-) ...... vždycky tak jednou v týdnu - pokaždé u jiné tety nebo u nás - a je to super zpestření. :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky