Časté tvrdnutí břicha 25+2

29.12.2010

Ahoj holky, jsem dneska nejaka zoufala.. Konecne jsem prisla na to, ze mi tvrdne bricho.. Bohuzel ho mam tvrdy hodne casto a uz to trva delsi dobu.. Tvrdne mi rekla bych kdykoli vstanu.. Nekdy i v sede.. Vcera to bylo az tak, ze jsem se nemohla narovnat, jak bylo tvrdy.. Volala jsem dneska k doktorovi, jenze tam jsou az pristi tyden. Tak jsem z toho akorat na nervy.. Navic mi prijde, ze jsem v noci necitila pohyby, ani jeste dneska - vstavala jsem pred hodinou.. Ach jo!=o(

Mě teda bříško netvrdne (stalo se mi to max. 2x) ale jak píšeš malá taky nikterak moc nekope. Sem tam, ne moc a né dlouho. Plašila jsem (vlastně trošku plaším pořád) ale paní dr. říkala že je to v pořádku. Že je už dost velká a nemá tolik místa...Navíc je už dlouho hlavičkou dolů, tak nemá potřebu se moc otáčet. A prý je též možná trochu ovlivněno tím že mám placentu na přední stěně,tak to trochu tlumí. Mno a v neposlední řadě to bude asi spáč po tátovi :) Tak se drž, moc na Vás myslíme :a:

In reply to by MirunkaT

Tak musim rict, po tydnu brani toho magnezia je to o neco lepsi, brisko sice tvrdne kazdy den nekolikrat, ale uz to neni tak hrozny! A co se tyce toho kopani.. Taky mam placentu na predni stene a i proto jsem asi citila ty pohyby pozdeji, nez jine tehulky, ale ted o sobe nekdy dava tak vedet, ze je to az neuveritelny, ale bud v klidu, treba ted mela asi ctyri dny, kdy se "ozvala" uplne minimalne.. A ode dneska od rana jede jak torpedo!=o) Taky se mejte hezky!! A diky!=o)

Ahoj, dekuju vam za komentare! Zasla jsem do lekarny a dali mi Magnesii Lactici 3x 2 tablety, tak jsem si dala po obede. Taky jsem si koupila ty rozpustny tablety, tak to budu nejak stridat. Jinak mimco kope, i kdyz mi prijde, ze min, sice casto, ale ne dlouho, tak to snad bude v poradku. To tvrdnuti mam prijde mi kdykoli vstanu, ale v sede, nebo leze mi netvrdne, takze jinak tvrdne casto, nespocitam kolikrat litam na zachod nebo po dome.. Uvidim, jak budu mimi citit behem zitrka, a kdyz tak zajedu do nemocnice.. Verim, ze muze byt obcas klidnejsi, jen to ted vic vnimam, tak treba plasim..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

naší dr. a ta na to, že je to normální a že se neotevírám, no tak snad prcek nevypadne. Dnes jsem celé odpoledne lítala s kámoškou po Tescu, byla na tom 1. screeningu, tak si konečně chtěla něco koupit :dance: a teď už ledva lezu, mám pocit, že se mi kyčle rozjíždějí :€[€: , nějak moc sportu na mě. A zase jsem utrácela, kruci :#~: :a:

ja bych si zajela do spitalu,rekla bych ze mimco necitim a dost mi tvrdne bricho a tvuj dr je tam az v pondeli,neboj nevyhodi te,radsi tak nez pozde
kazdopadne odpocivej a to magnesko si porid,a nepises jak casto ti tvrdne(myslim kolikrat za den ) :a:

Ahoj Miško, tak mě teď před Svátkama a přes Vánoce taky začalo tvrdnout. Předtím jsem to nemívala, možná zřídka, ale velmi slabé. Hořčík mám doma kvůli křečím v nohou), takže jsem jej užívala, jednu šumivou tabletu denně (100mg). Taky piju magnesii. Ale dnes jsem měla KO, takže jsem to Dr řekla, ale vše jí příjde v normálu. Napsala mi Magnésium (je silnější, než jsem měl) a pro jistotu KO za 14 dní.
Taky to mám při pohybu, když se posadím, když vstanu ze sedu,z předklopnu... tak10-15x za den. Ale myslím si, že to bříško může být podrážděné do kašle (v týdnu před Vánoci jsem měla docela úporné hlavě noční kašle) a taky, že před Vánoci jsem přeci jen více " stála na nohou" a méně odpočívala. Tak teď zase více odpočívám a uvidím, jestli se to sklidní. Ale je pravda, že jsem mimi cítila pořád dost.
Takže si také ber magnésko (šumivé rozpustné je dle mne lepší), více odpočívej a kdyby to bylo častější nebo tě něco znepokojovalo, tak vyraž na pohotovost.

neplaš, prcek možná odpočívá :), taky musí někdy spinkat. A mě takhle tvrdlo bříško taky, beru na to magnezium - můžeš si ho koupit v lékárně bez předpisu a dostala jsem navíc zavádět utrogestan, prý to změkčuje děložní stěnu po těch tvrdnutích. Tak držím palečky :one: , ať je všechno OK :€s€:

Ahoj, neboj se koupit si magnezium v tabletách, doktor ti na to nic jinýho nedá. Já byla teď 14 dní v nemocnici kvůli častýmu tvrnutí břicha a následnýmu zkracování čípku a léčili mě právě hořčíkem v tabletách, 3x2 kapsle denně a když ani to nestačilo, tak jsem dostala ještě kapačku magnézia. Všechny, co jsme tam ležely s tvrdnutím jsme dostávali tyhle stejný tabletky... Trochu se to zlepšilo, hořčík beru už 12 týdnů, teď mi teda zvýšili dávky. Jinak s tim, že Ti tvrdne při pohybu, tak to mám taky, ale všechny sestřičky mi říkaly, že je to v tomhle tt normální, děloha reaguje na tvůj pohyb. Stejně jako Ti bříško ztvrdne, když Tě bude mimčo chvilku kopat :) Spíš je zajímalo, kolikrát denně mi tvrdne břicho ikdyž jsem úplně v klidu. Po tý horčíkový náloži jsem to tvrdnutí měla max 5-6 za den.
Kup si tablety, ber je podle návodu a příští týden jdi k Dr.
A neboj, určitě to bude dobrý :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky