dáváte nepřevařované mléko?

03.01.2011

maminky 1.5 ročních prcků, dáváte už nepřevařované plnotučné čerstvé mléko a šlehačku? Děkuju :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,dávám,ale ne na pití,spíš mi ráno užírá z mých cornflaků :) A dělala jsem pudink,ale samozřejmě,to jsem vařila :) U nás v plzni jsou teď ty nové mlékomaty,jak se to nemusí převařovat,tak to už měl taky ochutnat.Jinak u čerstvého mléka z obchodu bych se nebála,jen teda bych se vyhýbala těm krybicákům :) Šlehačku nijak nevyhledávám,ale když jsme měli na Vánoce pohár s jahodami a šlehačkou,taky dostal a jak mu to chutnalo :) Já teda kupuju tu normální,sprejovou vůbec :) A do jídla hodně používám zakysanou smetanu-tu miluje :)

Moc všem děkuju za příspěvky. Já převařovala mlíko v PET láhvi. Těší mě, že se to nemusí. Je to rychlejší....Díky moc ;) :€s€:

In reply to by DenyPu

taky jsem netušila že se nemusí už převařovat...až tady z těhle rad sem teda zkusila předevčírem a včera malý udělat krupičku a normálně z mlíka nepřevařenýho a dobrý chutnalo ji to a ted sleduju zda z toho nic nebude mít snad ne...

In reply to by luciekres

Co by z toho měla mít?To vaření je dobré jen u mlkéka,které nebylo tepelně ošetřeno a to je doporučeno i u dospělých,nejen u dětí.To,které bylo pasterizováno (tedy všechny,co jsou normálně v obchodech),už převařeno být nemusí,převaření tepelně ošetřeného mléka nemá vůbec na nic vliv :)

In reply to by luciekres

jenže bílkovina je tam stejná,i když to převaříš,i když to nepřevaříš.Mléčná bílkovina se upravuje jen kysáním (v jogurtech,zakysaných nápojích),ale určitě se to nezmění,když mléko jen převaříš.Takže z toho mít strach určo nemusíš.A flíček na čele je z něčeho jiného,pokuď jí doteď mléko nevydilo :)

In reply to by Principessa

Ano,to bývá hodně časté-že člověku vadí klasické mléko,ale normálně zakysané mléčné výrobky může-právě proto,že je tam jedna ta bílkovina změněná kvašením (a je lépe stravitelná) a jednak proto,že ten výrobek obsahuje bifidogenní bakterie,které to střevo ještě navíc chrání.Takže je celekm běžné,že lidé,kterým vadí mléčná bílkovina prostě můžou zakysané mléčné výrobky-ty jim nedělají nic :)

ahojky, kdesi jsem četla, že "syrové" kravské mléko až od dvou let. co se týče šlehačky - myslím, že to dětem nic nedá, tedy kromě tuku a cukru. :-( takže oboje nee. tedy vlastně v mé domácí bábovce šlehačka je, takže v ní pár mililitrů už měl. :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ale ono není syrové, ono už prošlo tepelnou úpravou v mlékárně. Zbytečným dalším převařováním jen ničíš zbývající vitamíny.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

aha tak díky já právě taky nevěděla zda se má fakt převařovat nebo ne tak až ho začnu malé dávat ohřeju ho vždy jen v mikrovlnce teda...když převaření je zbytečné...dík...

Pokud myslíš čerstvé mléko z obchodu (krabice, láhev), tak to se převařovat nemusí - je tepelně ošetřené. To dávám sem tam cca od roka. Pokud myslíš čerstvé z automatu nebo přímo od krávy, tak to je nutné převařit.

ahojky,tak ja malemu už davam normalní plnotučne mleko,chutna mu a nepřevařuju ho.Davam krabicove.3lehačku mel v jídle,samotnou jeste ne.

Samotné mléko taky zatím nedávám, jen do pudinku, krupicové kaše, apod. Jinak šlehačku třeba v zapečeném jídle.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka