ANKETA: Jak na vás působí ANTIKONCEPCE a popřípadě jaké změny jste pocítily po jejím vysazení

05.01.2011

Ahojda,
asi téměř všechny jste někdy braly či stále berete antikoncepci.

A tedy otázka zní:
Jak na vás působí ANTIKONCEPCE a popřípadě jaké změny jste pocítily po jejím vysazení?
1/pozitiva (krom toho, že neplánovaně neotěhotníte :) ) (např. zlepšení pokožky, atd..)
2/negativa (např. tlousnutní, deprese, atd...)
a podotázka dost intimní -klidně vynechte 3/ jak se jinak chráníte?

Proč se na to vše ptám? Od 16let jsem brala antikoncepci a neměla jsem s ní jediný problém. Po 4letech jsem ji přestala brát a následující měsíc jsem otěhotněla. A po ukončení kojení stále nemohu padnout na žádnou, která by mě vyhovovala. Stále buď krvácím, nebo mám deprese či mě nesnesitelně bolí hlava.... Tudíž jsem od začátku tohoto roku ji přestala užívat, ale opravdu bych nechtěla otěhotnět. Mám před sebou ještě 2,5roku VŠ a s jedním mimčem toho je až dost :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ráda bych ještě dopsala svoji zkušenost. Teď po víc jak 14 co jsem vysadila antikoncepci tak pociťuji výraznou změnu především v pozitivním obratu ohledně chutí na sex. Konečně se mi po 15 měsících od porodu vrátila a v podstatně vyšší míře i než před porodem. Jediný dosavadní nevýhodou je, že se mi začaly více mastit vlasy (ale to je vcelku nepodstatné):-)

1.zlepšení pleti mám až po antikoncepci chloe ta jediná mě vyhovuje :one:
2.u téhle antikoncepce nemám žádné negativa nepřibírám ani nehubnu :€\€: po porodu jsme musela měnit věčně antik.kvuli krvácení až tahle mi sedla a u ní zustanu :one:
po vysazení vždy hodně silně krvácím,trpím na silné bolesti při ms a plet mám hroznou :00: antikoncepci brát musím mám manžílka,který si myslí,že když jsme jeho manželka tak se hlídat nemusí :€z€: ,kondomy nesnáší a já už dítě nechci

ahoj, beru antikoncepci YAZ - 1rok
1. odvodnění-hubnutí, pravidelná MS, krátká MS a bezbolestná, jistota
2. na žádná jsem u této zatim nenarazila :-). Dříve: náladovost, únava, zadržování vody, dlouhá MS
3. nijak

Když jsem brala antikoncepci cerazzete (při kojení) tak jsem byla často unavená, náladová, zadržovala jsem vodu. Před druhym těhu jsem brala jinou antikoncepci /bohužel si nevzpomenu na název) a ty samé pocity :-(. takže za 7 let braní antikoncepce mi tato vyhovuje nejvíc. Sice je drahá, ale dobrá

když jsem antikoncepci vysadila, tak jsem měla bolestivou MS a hodně jsem krvácela. Vysazovala jsem antikoncepci po 2x na 4 měsíce před pokoušením se o mimi.

ahojky Nikčo :-))
já beru Belaru už 10 let, poprvé jsem ji vysadila po 7 letech užívání a nikdy jsem neměla problém,když jsem vysadila hned jsme otěhotněli plánovaně :-)
Myslím že žádné změny já si teda neuvědomuju ani dobré ani špatné, navíc při těhu se to těžko sleduje. Po kojení jsem ji hned začla brát znova a ted jsem ji brala 3 roky v kuse, ms my přicházela přesně na den přesně a ted když jsem vysadila opět jsme hned otěhotněli, opět plánovaně :-). Jinak jsme se nikdy nechránili. :)
P.S. já se to studium rozhodla risknout se dvěma dětma :D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky