Holky jsem asi debil :( jak má vypadat pipulka u 8 měsiční holčičky???

03.01.2011

Nevím prostě nad tím přemýšlím už druhý den. O pipulku malé se starám, dr. před měsícem nic o srůstech neříkala ale mě se zdá že nám začiná pipulka srůstat.
Problém ž¨e nevím jak to tam dole má vůbec vypadat.
Máme normálně otvůrek s malými a velkými pysky, to krásně rozevřu vytřu olejíčkem ale pod ním se mi zdá že je blanka, je to takové průhledné pod tím jako kdyby další otvůrek. Ale nevím jestli to je normální nebo to je srůst. Zase kdyby to tam nebylo tak se mi zdá že na 8 měsiční miminko by byla buchtička nebo spíš ten otvůrek nějaký velký.

chjooooooooo nevím co si myslet, at mě dr nemá za blázna, ještě jsem vyčetla že mají někde hráz prosím nějaké info budu moc věčná :(

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj,
tak moje dcerka ji srostlou měla a to vypadalo asi tak, že velké pysky byly OK, malé taky... ale od malých pysků dolů měla srostlou kůži (jinak jde hned vidět, že je tam postoupný zvětšující se a prohlubující se otvor) a až kousek před hrází měla cca 2mm dírku.
Byly jsme s tím na dětské gynekologii, a právě musíme mazat a roztahovat hlavně dole u hráze.
Asi takto, dej své palce podél poševního vchodu a roztáhni 1-2cm od sebe šikmo dolů, to samé pak nahoru....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no ale asi to opravdu bude ta hráz, která se jim možná ještě dotváří , protože Kája má tu tenoučkou blanku právě na konci velkých pysků v místě, kde u nich začíná ten nástřih ... a pod tím už má normální pevnou hráz.

In reply to by vodnanka

Holky se omlovám, ale já se tak dloho už nezasmála :s: :s:
Tady jsem něco zkopčila: Maminky si někdy synechii pletou s panenskou blánou, ale ta je jen v oblasti poševního vchodu, u kojených dětí jakoby vylézá ven. Při synechii pochvu, ani močovou trubici vůbec nevidíte, protože je schovaná pod srůstem.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

noo jednou jsem v Bravu četla dotaz že si pisateka myslela, že má panenskou blánu na zádech a nemůže ji najít :s: tenkrát jsem se smála jak blbá bylo m i15 :€): i manžel říkal že pan. blána je ve vnitř na pohled tedy není vidět, a malá to má přímo u vchodu ;) do vnitř otvůrku se ji ani nedivám tam at si má prdlínka co chce :s:

In reply to by vodnanka

noo fákt že ji přítel říkal že má pan. blánu na zádch a ona se dívala do zrdcadla a nemohla ji najít :s: :s: :s: :s: :s:
to byl masakr

až na to že já ji teď ve 28 letech taky hledám teda nehladám ale zajímalo by mě kde jsem ji měla :!k: :!k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ježiš tak já na tu Káju budu muset ráno mrknout, jestli tu nekecám kraviny .... nakonec ještě možná zarůstáme a já to nepoznala ... to by mě šlehlo už :00:
Ergo - panenská blána nemůže končit tam, kde začíná hráz , protože hráz je na povrchu a panenská blána je uvnitř poševního vchodu ... holky já už jsem z toho jelen :!k:

In reply to by Ercaa

SUPER HOLKY TAKŽE TO JE HRÁZ :w: :w: :w: o té hrázi jsem se dočetla až ted, malá už spí takže ji budit nebudu ale nic jiného jsem neviděla co by mohla být hráz :w: :w: :w:

děkuji všem za uklidnění :h: :h: :h:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

děkuji ;) já jsem taky panikařila, vyčetla jsem blanka která tam být nemá a už to bylo :(
srostlé jako na tom obrázku to nemá, to i dr. pěkně oddělila i já pravdelně čistím olejíčkem. Jenom mě zarazila ta blanka je fakt průsvitná jako kdyby to někdo slepil lepidlem........mě už fakt haraší :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně tak, mě třeba v porodnici nic neřekly, už jsem to ale veděla tak jsem se ani neptala jediné co mi řekly že nezasahovat do pipulky a nevytírat ten mázek, dr. zase říkala vytírat tak si vyber. Potom člověk z toho nemá byt blbec :(

In reply to by Zdenka26

Zdeni, nám v porodce právě taky říkali vůbec tam nejlépe nesahat, jen otřít od stolice a mázek nechávat .... a pak jsem najednou zjistila, že Klárka má pipuzlku asi srostlou a dr mi to potvrdila ..... a dělá se to právě hodně i tím neodstraňováním toho mázku (smegmatu). Každý říká něco jiného a my se v tom máme vyznat :00:

Zdeni, nejsem si jistá, ale myslím, že to, co popisuješ, je panenská blána ... takže to tam prosím tě nech, to je v pořádku :///: . A hráz má každá žena, jak malá holčička, tak dospělá .... je to to místo, které nastřihují při porodu - mezi pipulkou (krásné pojmenování :\x: ) a konečníkem.

In reply to by vodnanka

asi budu mít blbej dotaz, ale nedá mi to.. je možné, že jsem tu panenskou blánu mohla nechtěně odstranit?? :( Chjo, vzpomínám si, jak jsem jí mazala krémem na vatové tyčince a malá sebou cukla tak jsem ji nechtěně zajela někam (nevím fakt kam) a teď se mi udělalo úplně špatně, když jsem si vybavila jak to má ta naše holčička.. jak píše maminka nahoře tak má velký pysky, malý pysky, otvor (poševní vchod a pak ještě menší otvůrek, ale bez blány! Jeeežiš, je mi z toho na nic :( :( :(

In reply to by Ercaa

Možné to podle mne je, ale asi by to nešlo tak jednoduše, musela by na to být přeci jen trochu síla nebo tlak nebo jak to napsat .. a hlavně myslím, že by malá asi plakala a možná by to i trochu krvácelo. Jinak panenská blána má otvor, do kterého se starším dívkám vejde i tampón, takže je dost pružná (teda samozřejmě je to individuální). Takže já myslím, že jsi jí asi nepoškodila.

In reply to by vodnanka

Zdenísku pan. blána není tedy ve vnitř?? super se ptát ve 28 letch :s:
Já do vnitř vůbec nevidím ani nechci teda stačí že vidím otvůrek víc neci vidět, ale ona to ma u toho otvoru :$$: jako kdyby to tam neměla tak má moc velký poševní vchod a to se mi nezdá.

In reply to by Zdenka26

Zdeni, panenská blána je uvnitř ... jak máš ten poševní vchod, tak v něm je to jakoby "ucpané" (bože to se blbě popiusuje), ale to není žádná průhlená tenká blanka, to vypadá spíš jako maso nebo jak bych to řekla ....

In reply to by vodnanka

tak to potm není blána uffffff jsme si oddychla já už jse fakt zmatená ...co to je....oki...super.
Ono to spíš fakt vypadá na hráz, ted mě tak napadá takový otvůrek měla vždycky nikdy né větší a to dr kontrolovala a nic neříkala ..kdyby se ji to teda slepilo tak by ho musela mít někdy větší a to nikdy neměla. :$$:

In reply to by vodnanka

Zdeni, šmarjájosefe :00: fááááákt , no jsem ženská ale v tomhle se fakt nevyznám, nikdy jsem se nijak nezkoumala, takže tápu fakt tápu jak 15 letá :$$: I Když Zdeni možná na tom něco bude :( božinku ono totiž mi to příjde že to má slepené , tím má malýc poševní vchod a kdÿby to tam neměla tak bude mít otvůrek hrozně velký. Takže že by fakt blána...............jéééééééééééééééééééééééééééé :(

ješět Zdeni ona to nemá ve vnitř ale u toho vchodu já nevím ty wogo jsem debil :(

In reply to by Zdenka26

Já myslím, že ano :-) ... máš velké pysky, pod nimi malé a když je rozevřeš, tak tam je otvůrek a jakoby v něm je to "zalepené" ... tak to je blána. A kousíček u toho je močová trubice. A na konci pipinky jakoby směrem ke konečníku může být v tom otvoru taky taková tenoučká blanka průhledná, tak to je asi ta hráz, kterou máš na mysli.

In reply to by Ercaa

děkuji moc ;) tak takhle buchtinu nemáme tam nevidím ani ten poševní vchod teda otvůrek který máme takže, by to fakt mohla být hráz. :one:

In reply to by Zdenka26

není zač ;) taky si myslím, že to máte v pohodě, ale chápu tvé obavy.. vzpomínám si, když jsem si tím taky nebyla jistá jestli to tam má v pořádku..tak buď v klidu a pokud by se Ti fakt něco nezdálo tak to řekni klidně Dr. lepší být hysterka než něco zanedbat..:-) :a:

nesmí srůstat velké a malé stydké pysky,ta hráz-to je ta jemná kůžička mezi pipinkou a prcinou,mají ji i kluci

In reply to by Peterson

no já jsem fakt z toho na hlavu :( stydké pysky má v pořádku to vím to jde krásně od sebe takže vidím i otvůrek jenom jak je ten otvůrek tak hned pod tím je ta blanka je to jako kdyby to bylo slepené uplně tenoulinká kožička skoro průhledná.
Mě to teda přijde jako hráz ale je to vlastně ale spojené s otvůrkem takže jsem se vylekala že ji to srůsta.
Aby se na mě dr. nedívala jak na hysterku, i když asi hysterka jsem už mám zkušenost t s pindíkem ted zase tohle. mě už asi odvezou. :$$:

In reply to by Peterson

to jsem právě četla včera jenom malá se mi tak sebou šila že jsem prd zjistila.A dneska mě vystaršila ta blanka.
Poševné vchod máme i močovou trubici jenom nevím co je ta blanka ale dle mě je to hráz, přece nemůže mít 8 měsiční prcek tak velký poševní vchod :#o: boooooooooože :$$:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky tomu jsem zjistila, že ten malej otvůrek znamená ústí močové trubice .. uff a já už jsem se bála, že jsem ji odpanila :( :D

In reply to by Carrinka

Carrinko má od sebe i otvůrek má jenom pod tím otvůrkem se mi to nezdá, ale zase píšou že mají i hráz. Otázka jak to vypadá že, já jsem se nikdy nějak nezkoumala takže ted jsem fakt vyjevená.Se bojím at nemá slepený poševní vchod ale kdyby tam ta blanka nebyla tak to by měla nějak moc velký otvůrek na tak malé miminko. :(

In reply to by Zdenka26

fakt klíííd, poševní vchod srůst nemůže, jen ty pysky... naše holky taky mají vidět normoš vchod... to neřeším... jen max. vyčistím, když se dostane bobek až tam... což naštěstí bylo jen párkrát, tak jsem radši odmočila.... nechce se mi tam moc "hrabat"... ale pokud při každým přebalení odhrneš a vytřeš i mezi pysky, tak je to super... aspoň tak mi to ukazovaly sestry na neonatologii ;-)

In reply to by Carrinka

tak my měli částečně srostlý i poševní vchod, ale zjistila jsem to včas a mastička to ještě rozrušila, takže jsme nemuseli na mechanické rozrušení. Dr mi řekla, že se to občas stává - špatné dělení tkáně už v břiše.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:( já se popravdě moc nestuduju, :$$: ted mám před sebou obrázek buchtiny naši z netu a moc rozumná z toho nejsem

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka