Měsíční výdaje za jídlo?

01.01.2011

Ahoj holky, mám dotázek kolik měsíční necháte cca za potraviny pro 2 dospělý a 1 dítko? Kde nakupujete atd...Děkuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky my jsme dva dospělí a dvouletý syn a vejdem i s drogerkou do 4000kč/měsíčně :-). Jinak opravdu pomáhá zapisovat veškeré výdaje, každý nákup i blbé žvýkačky prostě všecko denně a hned člověk vidí kam prachy jdou:-)

Ahoj, holky jak to děláte!!!!
My jsme také 4 osoby /děti 12let a 1,5/ a vlezeme se do 10tis i s drogérkou.
Benzin ten nepočítám, chlap jezdí často a tak 2500 -3000 projede.
No, docela jste mě navnadili a pro začátek zkusím 1500 na týden a uvidí se!!!
Jinak Vás všechny, kdo vlezete do 5tisí. opravdu obdivuji..

In reply to by kacule2

No jo,ale třeba mě zase chybí to dítě dvanáctileté :) Jsme jenom tři-a malýmu je 17 měsíců,takže to je vlastně o jeden výdaj méně :) A už takhle je to na hraně,kdyby jsme byli čtyři,tak se určo nevejdu do pěti tisíc se vším :)

In reply to by JaMiOn

nemám to přesně rozdělené, ale myslím že s drogerkou a plenama jsme na 15tis. Nedovedu si představit, že bych měla na týden jen 1000kč. Jen za víkendový nákup dám min. 1500 a to šetřím. Ono je to jednoduchý spočítat- jen večeře(když je studená) spolkne 10rohlíků nebo 5rohlíků a půl chlepa + salám, sýr...pak maj chuť na sušenku, jablko aj.ovoce, do toho jogurt...Tj. cca 300kč na den(večeře+svačiny do školy a odpo) a pak obědy atd...Je rozdíl mít 1-2 malé děti, nebo už odrostlé.

Holkýýý, moc vám děkuji za komentáře. Potřebuji nějak ušetřit a napadlo mě kolik cca lidi platí za potraviny. My necháme cca 6000kč měsíčně s plenkama. Manžel je 2 měsíce na pracáku, pobíral 6000 a já 7500kč rodičák ze kterého platím nájem (naštěstí se mi podařilo sehnat super nájem 3+1 po rekonstrukci za 7500kč včetně) a těch 6000 nám prostě ted muselo stačit... Naštěstí si našel od nového roku práci v realitách tak tam zatím dostane fix a 10% provizí.... Bude mít 15000 + provize a já 7500kč, ale jelikož máme mraky placení a dohánět nezaplacené poplatky za 2 měsíce což je veliká částka stejně nám moc nezbyde... Bydlíme kousek od Pardubic, mhd tu jezdí a na nákupy jedině autobusem protože auto nemáme (když čtu výdaje jaké auto stojí, tak mi ani nechybí) neblíže máme globus, interspar a kaufland... Většinou jedeme do globusu nebo kauflandu a takový cenový rozdíl to není... Vždy se musím smát, představte si manžela který nese 2 obr globus tašky, mě s kočárem a vždy uřvaná Kája v kočárku a půlhodinová cesta domů :-D Máme tu jednotu ale jsou drahé a hlavně vás vždy oberou třeba i o 20kč

jsem ráda, že jsi položila tuto otázku. Já totiž také spekuluji, proč jsme před dvěmi roky vystačili s 5000,- a dnes utratím 10000,- Ano, jsou v tom i pleny pro malou a drogerie, ale i tak mi to přijde nehorázný. A s tím, co nás letos čeká, tak se budu muset naučit šetřit a hlavně si zapisovat, za co jsem peníze utratila, páč na sebe si nic nekoupím.

In reply to by Makak

Ty zapisy moc pomuzou ja to tak praktikovala 3mes a vyplatilo se, snizila jsem vydaje jeste tak asi o necelou tisicovku. Manza sice skripe obcas zubama, ze nema sve oblibene jidla tak mu je jednou mesicne dopreju, ale vzdy mu rikam, ze az mi bude domu nosit dost na to abych nemusela tocit kazdou korunu tak pak ja budu varit jako pro krale a rada. :) tim je vyreseno. A to manzel je kurak... Nastesti uz se trochu kroti, ale v dobe sve nejvetsi slavy dal i 3 krabicky denne :00:

In reply to by hipouseksousek

Ahojky mela jsem na to excel tabulku, kam jsem to co nejvice rozpitvala, samo nemela jsem special kolonku na zvykacky, ale ty hlavni veci co se kupuji a pak kolonky jako sladkosti, slane, limo, extra sloupecek pro malou na jeji veci, zelenina, ovoce zvlast pro nas a malou, drogerie, pak kolonka ostatni tam jsem davala co se kupuje jednou za uhersky rok (do pozn jsem si napsala co tam bylo).
Psala jsem to vzdy po kazdem nakupu byt to byly jen rohliky u baby v kramu. Nechavala jsem si listky a podle toho to vse dopsala a pak se jen nestacila divit :)

Ahojky,snažím se držet na tisíci za týden-takže to vychází na cca 4000 za měsíc+ 500 pleny a 500 na ostatní.Nakupuju hlavně ve velkých supermarketech a hodně kupuju v akcích i třeba víc věcí-třeba rýži,těstoviny,klidně maso do mrazáku,samozřejmě kupuju sezonní ovoce a zeleninu,levnější-ovšem kvalitní jogurty,sladkosti minimálně,z uzenin spíše šunky,co jsou v akcích.Snažím se zdravěji a levně,občas to dá práci něco vymyslet.A snažím se nevyhazovat jídlo,to dělá hodně-prostě jít na nákup až když fakt skoro nic není :) Já musím minimálně obden vařit,protože manžel nemá v práci obědy,tak aby měl jedno teplé jídlo.Nevařím vyjímečně,dělám mu i svačiny do práce.Lze to držet kolem té tisícovky,ale to je fakt minimum,co se nám podaří,níže už to fakt nejde :)

In reply to by lucininenka

Jsem rada, ze v tom nejsme sami, protoze nekdy mi je uz fakt do place...my to totiz mame uplne stejne - 1000,- na tyden, ale to vychazi tip ťop..Vzdycky jsem si myslela, ze nejvic se utrati za plinky, ale omyl, ty mi vychazi cca600,- mesicne, coz je parada a zbytek 400,- mam na vlozky na kojeni a vlhcici ubrousky.No a zbyvajici 4000,- na jidlo, tak je dost tezky jeste nekoupit oblecky, ktery jednou za cas potrebuju dokoupit na malyho, do toho se jeste nekdy pridaj rodinne svatky a narozeniny a to nepocitam obleceni pro me a manzela...no, je to hruza.Jsem rada s malym na matersky, ale z tohodle duvodu se uz fakt tesim do prace...taky mame pejska, ale to neni nic tak hroznyho za vydaje.Udelala jsem si obalky na 4 tydny a do nich si vzdy rozdelim na tyden penize a obalku zvlast na plinky.No, aspon, ze je to ,,jen,, na 3 roky.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No neni to jednoduchy se vejit, ale manza je bez prace, tak nam nic jinyho nezbyva. Nakupujeme v akcich a varim co nejlevnejsi jidla.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja varim casto ruzny omacky na to v podstate staci jen mouka, trocha masla, voda a neco na dochuceni a to co je zrovna doma-cibule, cesnek, kousek masa nebo nejaka zelenina..k tomu treba testoviny,ryze..Proste i z jednoho burtu dokazu udelat pozivatelnou omacku :€): Dalsi levny jidlo je polivka ze zeleninovy mrazeny smesi-pytlik stoji par kacek a udelam z nej velkej hrnec polivky, pokud chci aby byla hutnejsi zahustim ji krupickou nebo hrubou moukou a kdyz ji udelam hodne hustou, tak uz dalsi jidlo k obedu nevarim, pac nam to staci. Snazim se varit obedy i vecere (nejlip tak aby obed zbyl i na veceri :€): ) jsme s manzelem zravi, takze chleba jsme schopni snist pulku na posezeni a kdyz se k cene chleba pripocte maslo, salam, syr atd. tak za tu cenu jsem schopna navarit kotel jidla a zasyti to vic. :one: jo a na FB je skupina kde jsou recepty na jidla do 30,- takze tam lze taky nacerpat inspiraci jak usetrit ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:one:
taky se o to pokusím, když to jde jinde, proč by to nešlo u nás!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo jo,to zapisování hooodně pomůže.To hned uvidíš,kam se penízky kutálejí :) Já jsem si bláhově myslela,že si to budu jen pamatovat a fakt to nejde :) takže jsem začala se zapisováním,na velký nákup jezdíme jednou týdně a to tam nechávám tak kolem 700,abych pak měla ještě na každodenní dokoupení pečiva,mléka a tak.Je třeba s tím prostě kalkulovat a neříkám,že totakhle jde u všech,prostě někdo má ty výdaje vyšší a´t dělá co dělá,ale stáhnout to určo jde :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No to u nás samozřejmě taky,ale zase nemá obědy v práci,takže tím to taky narůstá ty výdaje.Kdybych nemusela vařit denně,tak je to něco jiného a ty výdaje zase klesnou,ale takhle ho nemůžu nechat celý týden jen na chlebu a vařit jen o víkendu :) u nás to bylo hodně o vyhazování-kolikrát jsem vyhodila třeba nesnězenou zeleninu a ovoce-což je samozřejmě děsná škoda,při dnešních cenách.Ale šla jsem do krámu a viděla jsem akci,tak jsem to prostě koupila,už jsem nepřemýšlela o tom,že doma mám ještě kilo vína-to je příklad samozřejmě.nebo kolikrát prošlé jogurty,sýry a tak.Takže to jsem zkrouhla a chodíme nakupovat až když je prázdná lednice :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no, určitě to budou nepotřebný věci.., ale v obchodě strááášně důležitý...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to urcite bude :) muj podvadel taky, ale ja mu na to stejne prisla :///:

In reply to by kacule2

Hele,ale my se nadlábnem a jde to i levněji :) prostě nedostane panenku,ale kýtu v akci třeba :) je pravda,že můj je víc na kvantitu než na kvalitu,takže je raději,když mu předložím půl kila rizota než jeden plátek roštěnky :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jejda tolik?? co kupujete? tolik dávaj naši za jídlo možná teda míň,ale to z důvodu toho,že jedi víckrát denně,protože drží zdravou výživu kvůlu zdraví a jedi věčně ryby,maj domácí pekárnu apod.:D takže to je pak hned..když maj všechno bio,dražší sýry atak...ale když vaříš normálně tak mi dáme 3-4.000,- za dva zatím a to jsem těhotná,ale dá se z toho uplně v pohodě vyžít..přítel má teda sice jídlo v práci(oběd jen),takže nemusim denně vyvářet,ale kolikrát večeře vařim(hlavně teď co jsem těhotná,tak si furt vyvářim):) a o víkendy vařim normálně i obědy...takže tak..za 13.000 bychom museli asi chodit jíst do restaurace,abychom tolik utratili...neumim si představit jak vypadá Váš nákup ty jo:)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To je docela mazec...taky si rikam, co vlastne jite??My davame za mesic za jidlo 4000-5000,- a vystacit se proste musi, vic nemame.13 tisic byla moje vyplata, tak si nedovedu predstavit, ze bysme ji celou projedli..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Neboj tam jsem ho krouhla taky a to nemluve o tom ze jit na jedno je pro nas uz svatkem a ma to jen v lete za zasluhy :qu: ani to zkrouhnuti piva mi neprinese tolik jako omezeni teplych veceri...
Taky si obcas doprejeme, ale holt neni to tak casto jako kdysi. Male samozrejme kupuju vse dobre a nesetrim, to opasky utahnu radeji jeste vice sobe a manzelovi. :)
Na nafte se moc setrit neda :( to znam sama... Manza dojizdi do Ph za praci takze nafty se projezdi dost, jsi taky z Lounska co jsem koukala tak vis jak je to daleko...

Hele ale me se opravdu nejvic vyplatilo 3mes poctive zapisovat kazdou utratu a planovat predem co budu varit a sledovat letak obchodu kam chodim nejcasteji nakupovat. Da se tak usetrit celkem slusna castka a hlavne se nevyhazuji kvatna jidla jako kdysi. Pripadala jsem si sice jako socka a mamlas, ale vyplatilo se...
Ziskas tak prehled zac nejvic utratis v jidle :) pak se da krouhat...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jojo Martu znam, ja bydlim za Citolibama v Listanech :)

No do prace musim v cervenci jenze male bude teprve 2 a ted resim co s ni. Mam moznost delat z domu to zase nevim jak budu zvladat delat a ovladat malou aby me nechala delat. Babicky nehrozi jesle taky ne... Cp to mam povidat mam z toho hlavu jako balon...

Fakt to zkus ja se pak docela divila zac ztracime a uplne zbytecne... Neco jsem vypustila neco kupuji zasadne v akci (napr. sladkosti bez kt manza neprezije a jogurty pro malou - vzdy hlidam trvanlivost), nekt suroviny jsem proste nahradila levnejsima... Ted to prezit musime...

ahojky,tak my jsme 4 dva dospělí, 1 dítko skoro 6let a 2dítko 19měsíců. a když vezmu naše výdaje za měsíc s drogerii, sem tam nějaká blbůstka pro děti jídlo, sem tam oblečení, vystačíme s 8 000!!!!

tak nad timhle jsem nikdy nepremyslela :-) ale mozna bych to mohla nejkdy zkusit pocitat :-) my delame velke nakupy cca 2x do mesice, to utratime tak 3tis. Kč a pak dokupujeme skoro kazdy druhy den - pecivo, syry atd. a to chodime do Billy a tam nechame pokazde okolo 500 kč...
jinak pro malou (11m) nakupuji v DMku kazdy tyden a tam necham okolo 1tis. kč.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to jste dobří! jak to děláš? já taky nakupuji jen co potřebuji a mám tak 12000tis na měsíc za jídlo a drogerii. Oblečení ze seku pro malýho a my s manželem tak max.ponožky nebo k narozkám mikinu nebo triko. Chci ušetřit at máme na dovolenou třeba v létě, ale netuším jak. Do toho 6000 hypotéka každej měs.+výdaje za bydlení.

In reply to by Pitras

Muzu te ujistit, ze jsem i nikdy nemyslela, ze jde vyjit z 6-7tis na mes na vse ostatni. Ale jde to. Nase prijmy jsou cista ruka cca 27-28tis a z toho pravidelne vydaje jsou 21500. Kdyz k tomu zapoctu mimoradne vydaje jako pojistky za auto apod. kt jsou vzdy kolem 2tis tak mi zustava na mes zech 6-8tis dle toho kolik ma manza vyplatu. A to mame na vse ostatni jako jidlo, drogerie, pes, obleceni apod... Uz abych sla do prace. A to si privydelavam jinak bych mela na mes na vse tak 4-5tis a to bych uz asi nedala...

In reply to by dajdinka

tak to mi máte trochu jinak než mi no, mi máme výdaje tak 13tis.max a pak plus jídlo a ostatní to máme tak 8tis. víc ne, protože ví ani nemáme:-) a neušetřím tím pádem nic, max 500, ale to se použije často na nějaké příležitostní výdaje.

In reply to by Pitras

To nemluvim o tom, ze mame barak a chtelo by to opravy a auto by taky nejake opravy potrebovalo, ale nejak nejsou penize takze smula. Oboji musi pockat az se neco uskudli... Ja usetrim max 500 a to vzdy stejne padne vcetne dalsich penez na mimoradny vydaj (v 99% na auto na kt jsme zavisli-tedy hlavne manzel pri dojizdeni do prace).
Nejvic nas stoji manzvoa minulost a pak taky nase hypoteka... :( ale co se da delat vsak na MD jsem do cervence a pak uz musim jit makat takze snad se to trosku zlepsi... MODLIM SE AT JO!

In reply to by Pitras

Jojo auto je nekonecna story, tam to neni nikdy za 500 ale min za 5tis :( to znam... A ted nam mysi prokousaly diru ve strope v koupelne takze jsme ji provizirne zalatali a koupili odpuzovac hlodavcu (doporucuji mame klid) ale v lete to budeme muset strhnout a udelat novy at v zime neresime stejny problem, kde na to vezememe nevim :( asi reknu nasim at nam nekupuji nic na narozky, vanoce a prispeji nam na tu strechu...
Fakt si taky nekdy pripadam jak socka... ale musim zatnout zuby a vydrzet...
Ja si od nasich pujcovala na zimni gumy a ted uz zacinam resit letni a nejspis to dopadne stejne... :(

In reply to by dajdinka

taky musíme opravit v létě střechu, chodí nám tam kuny na půdu a docela tam škoděj co se týče stropů, zimní gumy naši vyřešili tím, že nám je dali na Vánoce a letní, hm? taky ve hvězdách... odpuzovač hlodavců taky mám, je to super v létě už nehoníme myši po baráku.

Ahojky tak ja to mam tak, ze po vyplate jezdim na vetsi nakup kde dokupuju zasoby (mouka, cukr, kava, olej apod...) a pak uz jen dokupuji veci co se kazi... Maso, salam, syr, pecivo apod. Vetsinou mam limity co chci utratit a pisu si seznam. Na velky nakup davam kolem 1500Kc podle toho jake polozky musim dokoupit, a pak tydne mam max 800Kc.Takze celkem dame za jidlo cca 5000tis.
Jako duchodce chodim po slevach a diky tomu, ze mame obchody hned u sebe me to az tak moc sily nestoji. Nakupuju vetsinou v Kaufu a Albertu(supermatketu, hypermarket tu nemame). Obcas chodim do Billy ale tam jedine pro neco co maj ve vyhodne sleve (mivaj kafe co pije manzel).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka