Přiděluje soud právníka k rozvodu??

02.01.2011

Maminky,prosím vás,čeká mě rozvodové stání,jsem na rodičovském příspěvku,otec s námi téměř půl roku nebydlí,finančně mi nepřispívá a ted mi nedal ani výživné na dítě,už třetí měsíc má soudem určenou výši a den,kdy má peníze posílat...před časem mi na Ochraně práv dětí řekli,že si mám zkusit podat žádost na soud o přidělení právníka...ted mi kámoška právnička řekla,že civilní soud k rozvodu právníka nepřiděluje...to se mi zdá trošku nesmyslné...prý dělala zkoušku již před časem a něco se mohlo změnit...jak taková žádost má vypadat?Jsem znechucena,už at je to za nama tyto starosti.

Kliknutím vložíte smajlíky:

já nevím, jak je to teď, ale když jsem se rozváděla před 4 lety a chtěla, aby mi rozvod vedl právník, musela jsem si ho najít a jeho služby samozřejmě zaplatit. Celý rozvod i s kolkem (1000,-) stál 7000,-Kč , ale jelikož jsme byli na všem dohodnuti, nemuseli jsme se tahat po soudech a všechno vyřídila právnička.
Kamarádka neměla rozvod tak jednoduchý, soudili se a taky si musela právníka platit, pokud ho chtěla.

Ahoj, já se rozváděla před 2,5 lety, i když bez dětí, ale co jsem si tenkrát zjišťovala, tak to tak opravdu bylo. Civilní soud právníka nepřiděloval, protože jde o soukromou věc a nikdo nikoho nenutil, aby žádost o rozvod podával (takhle mi to bylo řečeno laicky). Ale opravdu netuším, jak je to teď :) Bohužel, jak má žádost vypadat, ti neporadím. Já toho právníka nakonec nepotřebovala, protože jsme se dokázali domluvit. Tak přeju, ať ti to dopadne co nejlíp a bez problémů :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky