Porodnice Náchod

29.12.2010

Ahojky těhulky a maminky,
chtěla bych Vás poprosit - pokud některá z Vás rodila, nebo se chystá rodit v Náchodě mám pár otázeček :

Je nutné se předem registrovat, nebo nahlásit?
Co vše sebou? (Co porodnice neposkytuje) + jaké papíry
Po kolika lůžkách jsou pokoje pro maminky
Cena nadstandartu za den?
Oblečení pro miminko a kosmetiku sebou ???

Předem velmi děkuji za odpověď na jakýkoli z bodů, hezký den všem, Evča

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky moc díky všem!!!
A ještě tedy pokud se Vám chce na to vzpomínat - jak to v Náchodě mají s klystýrem, holením,kontrolou vložek a nástřihem??? ://:

In reply to by evelin16

Tak já když jsem tam přijela, ptž už jsem měla kontrakce docela často, natočily mě monitor, pak mě prohlédl lékař, řekl, že si mě tam už nechaj, šla jsem se setřičkou do koupelny, tam mě udělala krystýr, oholená je lepší bejt z domova, ale jinak by tě oholila, mě pochválila, že už jsem nachystaná :-))))Vždycky ráno před vizitou jsem se šla rychle vysprchovat, vzala jsem si čistou vložku. Nastříhnutá jsem nebyla, měla jsem jen pár vnitřních stehů!Kdypak máš termín, už se Ti to hodně blíží?

In reply to by Julie25

Juli,
termín máme konec února-začátek března.... dnes 29+3 tttak už pomalu balím do porodnice... :-D Klystýr právě chci, nechci aby to šlo i s .... :00: a oholit se v akrobatických polohách taky ještě svedu, tak to byl jen dotaz ze zajímavosti :-) Moc Ti děkuji za info.... Opravdu vím prd, ale už mám pěkný nervy, do toho jsem šíleně stydlivá a to chce být manža u porodu... :|€|: takže u mě veselo, pořád si říkám, že to bude dobrý, ale ve skutečnosti se bojím až to přijde, jestli poznám poslýčky od kontrakcí... No čtu časáky a knížky, ale stejně z toho nejsem vůbec chytrá, tím si musí člověk asi fakt projít.... ;)

In reply to by evelin16

Evelinko, to zvládneš, neboj :-))))Nic jiného Ti vlastně ani nezbývá :-)Já jsem poruhé těhotná, tak mě to bude taky čekat znovu, ale až začátkem srpna!Nevím, co je lepší, jestli do toho jít poprvé, když si to všechno ani nedovedeš představit, nebo podruhé, když už víš, do čeho jdeš :-)Já měla porod dobrej, rychlej a Ty ho budeš mít taky super!!!!!!!
Já jsem si nedovedla představit ani ten pocit, když mi dají krystýr, ale je to fakt v pohodě!Kontrakce požnáš bezpečně, já jsem taky pořád přemýšlela a čekal, jestli opravdu rodím, nebo co to je :-))))Opravdu se opakují, vracejí a hlavně ve své intenzitě stupňují!Začínají jako bolesti při menstruaci!
Moc Ti držím palečky, ať to zvládnete na jedničku? Bude to překvápko, nebo víš, co se v bříšku schovává?

In reply to by Julie25

Moc gratuluji k druhému těhu :-)
My máme v bříšku schovanou holčičku Nelinku - tedy aspoň podle doktorky, která mě o tom ujistila už aspoň 5x, ale jen z ultrazvuku, na plodovce jsme nebyly...Manžel si holčičku hrozně přál a kdybych mu to mohla splnit, jakože asi splním, tak budu hrozně šťastná :-) ale nejdůležitější je, aby to mělo vše, co to má mít a bylo v pořádku :-) a kdyby to byl chlapeček, tak ho budu mít stejně ráda :-) Sice by měl komplet růžovou výbavičku... :-D
Včera mě teda ale manža pobavil - Předevčírem jsme začali s malováním a přípravama pokojíčku a když už jsme měli i nově položený koberec a nalepenou borduru s koťátkama, tak se postavil mezi dveřma a říká :"no, to bude mít pokojíček jak pro panenku, ale jestli to bude kluk, tak mě vomejou to malovat znova" a pak dodal, že by to bylo hezký i pro kluka, no je to v takové oranžové - myslím neutrální... :-D Ale to by musela být doktorka úplně slepá, když mi ukazovala "jedna nožka, druhá nožka a tady uprostřed je ten kosočtverec, kulky už by byly vidět" :-D

Jinak máš naprostou pravdu, že mi nic jiného nezbývá, já si zase pořád opakuju, že jiný cesty k tomu prostě nevede... No snad nebudu mít prcinu sešitou až na zádech :-DUž se těším, až budem mít to klubíčko venku, už nemůžu pořádně spát a to mám ještě dva měsíce před sebou... Chodím jak kačena jak mě všechno tlačí...
A co máte za první mimi? Holčičku nebo chlapečka??? :-) Jinak Vám přeji krásného Silvestra a super vstup do nového roku ať je lepší než letošní :-)

In reply to by evelin16

Jééé, holčinka a ještě tak krásné jméno :-))))Tak to moc gratuluju !
Když Ti to doktorka několikrát potvrdila, tak bych se toho nebála, to by musela bejt fakt úplně slepá, to by byla hodně velká náhoda :-))))Určitě je tam Nelinka!
My máme prvního chlapečka, tak ve skrytu duše doufám, že to bude tentokrát holčička, abych měla doma páreček, no uvidíme, musím si ještě chvilku počkat, než se to dozvím :-)))
Taky jsem ke konci těhu vůbec nemohla spát, ani teďka mě to nějak nejde, pořád je mi tak divně, no snad se to časem upraví !Taky jsem si připadla jak kačena, přibrala jsem 14 kg, ke konci to letělo snad každým dnem!
Tak to je fajn, že už máte pokojíček nachystanej. to je krásný, to chystání a těšení se! Taky se na druhé moc těšíme, ale do sprna se mi to zdá děsná doba!
Taky přejeme do nového roku hodně štěstíčka, zdravíčka a hlavně krásné a zdravé miminečko!

Ahoj já tam rodila v září,sebou jsem měla dvě noční košile,vložky,dvě kojící podprsenky,jednorázové kalhotky,tři ručníky,pro miminko akorát vlhčené ubrousky.Oblečení na miminko tam dostaneš,jsou to sice ty hodně staré modely,ale to se dá vydržet a kosmetika na miminko tam taky je,plíny taky.Pokoje jsou tam po dvou,třech a čtyřech,nadstandart je za 500 na den,ale dopředu si ho zamluvit nemůžeš(nevíš přesně kdy budeš rodit,takže ti ho nabídnou hned po porodu,pokud bude volný,jsou tam myslím tři)mně ho nabídli po porodu ještě na sále,ale já ho nechtěla(nemáme peníze nazbyt),určitě je lepší,jak tady píše jedna mamina návštěvy můžou k tobě na pokoj,za mnou přítel jezdil až na večer(dřív nemohl)návštěvy jsou myslím od tří do pěti,ale já to šla vždy říct sestřičkám že přijde pozdě a na chodbě to není tak hrozný.Sestřičky i doktoři byli hodný.Jinak každé úterý pořádají hodinovou prohlídku,zaplatíš za ní asi 300 a oni ti tam ukážou pokoje i porodní sály a hlavně ti dají papír co si máš vzít sebou a jestli budeš mít manžela u porodu což stojí myslím 500 tak jestli půjdeš na tu prohlídku tak ti potom asi 200 odečtou,jo a klidně si připrav otázky a zeptej se na co chceš,kontakt na ně mi dali v poradně.A zavolej si tam hned protože měli docela nabitý termíny a myslím si že ta prohlídka není špatná obzvlášť jestli si prvorodička,jako já,docela jsem si to srovnala v hlavě co potřebuji a co ne a pár otázek jsem tam na ně taky měla.Už mě nic nenapadá tak když něco tak napiš a přeji zdravé miminko.Jo a jídlo hnus.

Zapojím se zdovolením :-) Jeden balík pro mimčo plínek dostaneš, vlhčený musíš mít svoje, vložky mě teda žádný nedaly, jen po porodu, košili vyměnily asi jednou nebo 2 x, pak musíš mít vlastní. Jídlo mě jinak taky nechutnalo, ale já neměla na jídlo stejně vůbec chuť :-))))

Já jsem rodila v Náchodě.Vyhledej si na netu stránky, mají tam napsáno co vše potřebuješ.A u gynekologa by Ti měli dát letáček o porodnici ,kde budeš rodit a tam je taky vše napsané.
Registrovat se nemusíš,kdyby byl STOP stav řekl by Ti to Tvůj gynekolog,poslední týdny těhotenství se chodí na prohlídky skoro obden a upozornili by Tě.
Do porodnice v Náchodě vcelku nic nepotřebuješ.Kosmetiku a oblečení pro mimi tam dávájí svoje,jeden balík vložek pro Tebe taky,pak už Ti musí někdo přivézt.Pokoje asi po čtyřech.
Jinak já tam byla absolutně spokojená.Sestřičky byli všechny milé ochotné, moc se mi tam líbilo.Jedinej hnus bylo jídlo.Absolutní katastrofa .Blivajz.Ovšem na tom mi tam záleželo nejmíň:-)))Rodina zásobuje vlastním:-)))

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak hplky už tady napsaly než jsem sem znova vlezla, tak už víš :) Tak jen ještě můj názor:Každej si myslí, že když je Hradec velký město a má velkou Fakultku, že tím lepší.Ale houby.Od kamarádek a známých vím, že právě naopak.Jseš tam jedna z mnoha.Přístup je více neosobní.
Tak přeji hezký porod a jen ty nejmilejší sestřičky a nejschopnější doktory:-)))))))))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky