rotaviry

12.09.2010

Ahoj maminky.Zajímá mě váš názor na očkování proti rotavirům.Budete proti nim nechávat děti očkovat??

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak očkování to je vždycky téma . Mám pohled možná až moc profesní . Z dob laboratorní praxe moc dobře vím z čeho se tyto vakcíny vyrábí a taky moc dobře vím ,jak dlouhá cesta předchází tomu než se vůbec povede vakcínu uvést do "běžného provozu " . Vyrobeno z děsných sraček a trvá to roky než se to vůbec dostane do ordinací a do praxe . Kolikrát to má děsné vedlejší účinky jako horečky , zvracení a pod .Ale pořád je to menší daň než když onemocnění propukne naplno . Je fakt , že s průjmem si tělo hravě poradí ,ale jen pokud jde o dospělého zdravého člověka . U dětí dochází mnohem rychleji k dehydrataci a je jedno kolik toho vypijí ,protože jen málo co v nich zůstane do té míry aby se uložilo v organismu . A ruku na srdce , když si vzpomenu já na svoji poslední střevní chřipku ,no rozhodně bych nechtěla aby něco podobnýho zažívalo moje dítě .a co si budem povídat ,klasickej průjem od infekčního nepozná žádná z nás :-)
taky je fakt ,že za dob našeho dětství nic takového nebylo a přežili jsme taky . Když ale doba pokročila a na co dřív zabíral obyčejnej penicilín , na to dneska je celá paleta antb . Holt se budeme muset smířit s tím ,že farmaceutická firma si namastí kapsu ,ale ve finále to s námi myslí dobře a je jen na každé z nás jak se rozhodneme , očkovat či ne . Být máma je zodpovědnost za další život se vším všudy , Takže hledat informace všude je jich plno a konečně rohodnutí je pak jen stejně jen a jen na nás

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

půl milionu dětí na celém světě předpokládám :) . Sice to vypadá jako velké číslo, ale velké číslo to neni. Je plno jiných nemocí, na které zemře stejný počet dětí. Ale samozřejmě kdo chce, ať očkovat nechá-to je každého osobní rozhodnutí-jestli dobré se uvidí do budoucna :a:

In reply to by JaMiOn

My jsme se rozhodli pro provenar, a te´d jsem dostala vynadaný proč jsem ho nenechala očkovat proti rotavirům(od rodičů), ale ta částka, no jo ale kdo to mohl čekat, že ho to takhle lapí. Samozřejmě každého věc, snad to očkování bude dobré a pomůže.

In reply to by Petrushka

AHojky, vis, nejhorsi je, ze rotaviry nejsou jedine viry ,ktere zpusobuji strevni infekci, takze i kdyz ho naockujes proti rotavirum, prujmum se bohuzel nevyhnes. Pul milionu deti na celem svete, ze????? a kolik v Africe??? 499 990??? Vid?Tam je totiz zdravotnictvi na jine urovni nez tady:((((( Bohuzel. V CR si troufam rict jen na rotaviry neumrelo zadne dite v poslednim roce, maxim to bylo pridruzene onemocneni k jinemu zakladnimu onemocneni:(((((
Nezlehcuji toto onemocnenia,ale myslim, ze deti tech ockovani maji dost. A vzdy riziko nemoci ma prevysit riziko ockovani, a tady si bohuzel nejsem moc jista,jestli naockovat je ta nejlepsi volba:((((((Ale chapu tvuj postoj diky neprijemnemu zazitku s malym:((

In reply to by Gabulik

v ČR zemře ročně několik dětí na rotaviry, protože způsobí takový průjem a zvracení, které způsobí těžkou dehydrataci a bohužel někteří rodiče to podcení a přijedou s dítětem do nemocnice, když už je pozdě. V lepším případě dítě skončí na několik dní v nemocnici na kapačkch, což si myslím je o dost horší než jedno očkování.

In reply to by jajda

Nevim, ja tedy cetla jine statistiky nez ty:) Ale abych pravdu rekla, clovek muze umrit i na rymu, kdyz onemocneni podceni:((( Jde o to, ze tady je dostatecne dostupna pece, aby se toto onemocneni zvladlo v pohode.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dobre, tedy i Asie, nevim tedy jestli je to pocitano od roku 2004-2007,ale i tak, kdyby ti udelali takovy prehled na chripku, anginu atd, bude to jeste horsi:((((((( Osobne si myslim, ze jsou tam zapocitane i deti, ktere meli zakladni onemocneni- nadorova, metabolicka,a prujmove onemocneni byla bohuzel ta posledni kapka:((((
Jak jsem psala , nezlehcuji toto onemocneni,ale myslim, ze v nasich zemich, smrtelne neni.Je to neprijemne onemocneni, asi 5% deti skonci na kapackach v nemocnici,ale zbytek deti prodela infekci doma,aniz by se to nejak vice resilo:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja myslela, ze prave spatne, ze jsem nezapocitala Asii:))))))))Diky:)

ahoj, očkovat jsem nedala a nedám. Když byl syn miminko, tak se o tomto onemocnění vůbec nemluvilo. Nyní se doporučuje očkovat proti všemu, což mi nepřijde jako dobré. nyní možnost očovat je a i přesto očkovat nenechám. Syn dostal ve 3 letech meningokoka-doporučení lékařky z důvodu nástupu do školky. Ještě dám žloutenku. Co jsem zjistila tak se hodně objevuje ve školách. U malé udělám to samé.
Je to na každé mamině co dá dítěti za očkování a co ne. Určitě neni dobré dítě naočkovat proti všemu, co se nabízí. Je dobré vybrat jen to nejdůležitější. Také hodně záleží na imunitě dítěte. Bohužel je to tak, že očkování může ublížit a nebo pomoct. Nic nemáš jisté. Necháš naočovat a dítě může mít zdravotní problémy, nenecháš a dítě chytne onu nemoc. Prostě takovej je život. Krutej a nikdy nevíš, co se stane :a:

In reply to by JaMiOn

Presne tak, myslim, ze tyto ockovani jsou reklamni tah. Uz se zacina propagovat ockovani na nestovice- coz si myslim, ze je urcite lepsi prodelat toto onemocneni v detstvi, neni to az takova hruza, neprijemny ano,ale nastesti smrtelny ne:(((Jsem zvedava s jakou nemoci vystartuji ted:(((( V mem okoli mam plno zdravotniku, farmaceutu, a muzu vam rici, ze skoro nikdo ockovat nedava:((Ale zalezi to na kazdem. Kazdy chce samozrejme pro dite to nejlepsi ,ale u ockovani si nejsem jista, jestli to nej pro dite je:((((

tak asi bych viděla podle imunity mimča - dcerku jsem kojila do roka a když měla třeba rýmu, tak se z toho vždycky vykřesala sama nebo max. s kapičkama - takže já jsem to zavrhla okamžitě, že do ní nic cpát nebudu, protože prostě něco vydrží :-). Ale určitě znám děti, který i do půl roka byli kolikrát nemocný, tak tam bych potom už uvažovala co dát a co ne - ale zase nejsem zastáncem všeho očkování - i jsem viděla četla článek, že prostě dítě si musí projít některými nemocemi, aby si vybudovalo vlastní imunitu. Když se s žádným bacilem nesetká - tak si myslím, že potom dostane něco úplně jinýho.
Ani Synflorix ani Prevenar jsme neočkovali ......... já to taky neměla - jednou mi píchali ucho, když jsem byla malá - vydržela jsem to a od tý doby nic .....
Ale třeba u žloutenky mám jasno, tu dám očkovat :-). Ale fakt záleží jaká vakcína.

In reply to by jajda

no... ale to je právě ono, že někdo to chytne a jinej ne. Záleží na tom, jak je kdo odolný, resp. jakou má imunitu. To je to, o čem jsem psala. A to, jestli je dítě kojené - tak to zvyšuje imunitu.

Děkuji za názory..Přítel to viděl v reklamě, myslí si, že je zadarmo, ale dneska ani kuře zadarmo nehrabe a ptal se mě , jestli jí to dáme.. myslí si, že sem uplně blbá, když jí tohle dávat nechci.Ale takové srance do ní opravdu cpát nechci.. za nás žádné takové očkování nebylo a taky žijeme.On je očkovaný proti chřipce atd a bývá časteji nemocný než já a to nemám ani jedno očkování.V životě jsem neležela s chřipkou, jediné co max, tak mě jeden den bolí v krku a druhý den je to ok.. Ani si nepamatuji, kdy jsem naposled měla teplotu..Podle mě je to zbytečné cpaní dávek do toho mini tělíčka a jsem ráda, že ten názor má víc lidí.Četla jsem o tom dost článků a dost odrazujících.Kdyby to bylo nějaké důležité očkování a bez jeho dávky by se něco zanedbalo, pak neváhám, ale tohle ne..

irena1111

Ahoj, já jsem teda malou proti rotavirům očkovat nedala a nedám, myslím že je to naprosto zbytečný a je to jen způsob jak tahat z lidí peníze. Průjem není nic tak hrozného aby ho dítě nemohlo prodělat a budovat si tím přirozenou obranyschopnost organismu.

In reply to by irena1111

nebyl kojení, ale celý rok v pohodě a pak během měsíce chytl snad půlku nemocí co je, ale už je dobrej, jen mu objevili vývojovou vadu až po roce, tak to se teprve bude řešit, ale stím se taky určitě popere:-)

irena1111

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nevím proč tady nadáváš jak nějaká hysterika, já jsem jen řekla svůj názor. To že tvoje mimi má zrovna ten průběh takovej mě mrzí, ale zdaleka ne všechny děti to mají takhle a rotavirovou infekci nemají buď vůbec a nebo jen s mírným průběhem. Úplně stejně to může být s angýnou nebo chřipkou, některej prcek to zvládne v pohodě doma, jinej má bohužel ten průběh horší, ale taky kvůli tomu hned všichni nenechají svá mimřa očkovat proti chřipce. Myslím, že když budeš do prcka od mala cpát všechno co kde uvidíš a co se zrovna nabízí tak mu tím rozhodně neprospěješ. Já sama jsem jako mimi měla salmonelu a byla jsem v nemocnici taky ( vím to jen z vyprávění, protože z tohohle věku si děti ještě nic nepamatují).
Takže příště než něco vypustíš z tý tvý nevymáchaný pusy tak si to nejdřív v tý hlavě srovnej.

In reply to by irena1111

jsem dětská sestra a to co vídím na odd mi bohatě stačí, takže kdybych měla malé dítě (mám už dospělé) dala bych ho určitě očkovat. Dříve rotaviry, adenoviry ani noroviry nebyly, takže nebylo nač očkovat. Salmonela se nedá narozdíl od rotavirů přenést vzduchem, takže ji asi tolik dětí jen tak nechytí, kdežto rotaviry vám můžou "zkosit" celou školku...

In reply to by jajda

prosím tě,ty jsi dětská sestra a řekneš,že za nás nebyli rotaviry?Adenoviry?Salmonela??No to snad ne :( Jasně za nás nebyli žádné infekce,nemuselo se na nic očkovat,nebyli alergie a vlastně jsme byli všichni hrozně zdraví-a jsme do te´d,že ;) ;) všechno se to vyrojilo,když odešli komunisti asi :s: :s: Holt uměli potlačit i ty viry a bakterie :s: :s: :s:

In reply to by irena1111

no, nevím, dcera neměla rotavira, ale Kampilobakterii...
ale to je jedno . . . já jenom k těm "neškodným" průjmům
měla 16 stolic denně, vysílená, odvodněná.....opruzelá, rozmrzelá, nespala....
nevím, ale tohle už nikdy

irena1111

In reply to by Ifka123

jj jasně, ne každej průjem je v pohodě, jen jsem tím chtěla říct že spousta dětí tu infekci nedostane nebo má ten průběh lehkej a že tyhle prapagace věech možnejch vakcín jsou z větší části obchodní tah výrobců těch léků. Ono nikdy nevíme jak zrovna to naše mimi zareaguje na určitej bacil a to nejen průjmovej ale i chřipku angýnu nebo cokoli jiného.

my určitě ne, už tak je těch očko fůra a nechci ji zbytečně tentovat organismus. Pneumokoky máme už tři, ve St jdeme na 4 dávku, ale tohle ne. Spíš přemýšlím nad tím streptokokem (myslím, že je to ono).

ahojky tak to by me take zajimalo ted zrovna tu hrabu ockovani pac nas ceka ve ct tak ze bych dala rovnou i proti pneumokokukl a i ten rotarix otazka take kolik stoji netusi nekdo?

Ahojky, my jsme nechávali. Dávali jsme Rotarix. Známým ležel na rotavirovou infekci čtyřměsíšní chlapeček dva týdny v nemocnici. Pro tak malé děti jsou průjmy a zvracení dost nebezpečné. Raději ušetřím někde jinde, ale tady na tom ne e.

In reply to by Guinea

Ahoj, taky jsem byla se synem v jeho čtyř měsících týden na Jipce s rotaviry. A přesto, že to byl šílený a bohužel pro mě ošklivě nezapomenutelný zážitek, proti rotavirům bych neočkovala. Zvracení a průjem můžete chytit z jakékoli střevní virózy a ta nemusí mít s rotaviry nic společného. U rotavirů je to jen o trošku urputnější, ale pokud je mamina jen trošku zodpovědná a nesnaží se s tím patlam přehnaně dlouho sama bez lékařské pomoci, je to nemoc jako každá jiná. Tak ošklivý zážitek jsem měla spíš z přístupu v nemocnici, jinak syn zvracel první den, pak měl necelý týden dost průjem, ale už byl veselý a spokojený. První dva dny dostal kapačku, pak už s ním stejně vůbec nic nedělali.

Ahoj, já určitě ne. Je to škoda peněz - použiju je na jiná důležitější očkování. Zvracení a průjem se dají zvládnout, když se to hlídá. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to jsou trochu silná slova ne? Nikoho tady kvůli tomu nemusíme urážet a slovně napadat.Příspěvek je už hodně starý to je jedna věc a druhá věc..mám známou, co očkovat dala a dítě to stejně dostalo;-) a to samé mi řekla i Dr. každý člověk je jiný a každý má jinou obranyschopnost..Moje doktorka mi řekla, že i když ona sama je doktorka , tak jako máma je proti, ale nechává to na každé matce a sama k tomu očkování nepřemlouvá.Každý se k tomu staví jinak, tak nevím, proč by se tady měl někdo titulovat takovýma slovama.To by byl pěkný bordel ve světě, kdyby nikdo nemohl říct svůj názor.Aby se pak člověk bál za to, že ho tady někdo ukamenuje..opravdu mi tady někdy zůtává rozum stát nad některýma komentářema.Sama mám na určité věci jiný názor, než zdejší maminky, ale že bych jim kvlli tomu psala takhle.. to promiň teda!! a počítačem se to píše co? to je hrdinka kde kdo!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:( ubohej příspěvek od nějakej ubožačky, která se neumí ani podepsat a tak vymejšlí novou přezdívku :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka