Jak to budu mít s mateřskou?

29.12.2010

Ahoj holky, mám dotaz,..sice takový divoký,ale snad mi někdo poradí !! Doma 2 letá holčička. V květnu čekáme další mimčo. Teď jsem na mateřské na 3 roky. Mimčo se narodí,a Naty bude mít 2,5 roků. Když jsem otěhotněla s Natálkou ,šla jsem na nemocenskou, a asi za měsíc mi skončila v práci smlouva. Malá se narodila,a já měla mateřskou půl roku z průměru z platu. Teď,ale nevím,jak to bude,když nejsem zaměstnancem,jsem na mateřské,a tak mě napadlo,jakou mateřskou budu mít toho půl roku,jak se mimčo narodí? z čeho se to vypočítá? nebo budu mít hned rodič. těch 7 600 kč? Vůbec nevím. Poradí někdo? děkuji :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, dle mého nebudeš mít u druhého mimča nárok na PPM a půjdeš na rodičák na 4 roky. Jediné co můžeš udělat je toto:
1. zřídit si ŽL a platit si nemocenskou ve výši 1500kč
2. na RD by šel manžel a poté by přepsal RD na tebe

In reply to by JaMiOn

holky já jsem z toho uplně jelen,abych pravdu řekla,tak jsem nemohla ani spát,dnes jsem si obvolala sociálku a jak píšete,je to tak,opravdu budu muset jít na ty 4 roky, :r: , ze 7600 spadnout na polovinu,není sranda co? manžel podniká. Vůbec nevím jak se to ted dá obejít,nebo udělat,v tomto tápu. Budu muset najít dobrou duši a nechat si to vysvětlit. S manželem to budem nějak muset řešit,každý mi říká,ted kašli na to,soustřed se na mimčo,ale když ono to nejde..jako ...no co budu povídat :r:

In reply to by Petula 84

to ti věřim že je to nepříjemné. Pokud manžel podniká a platí si nemocenské pojištění v dostatečné výši, tak může jít místo tebe na RD. Stačí že půjde na jeden den a poté papíry přepíše na tebe. Pokud si nemocenské neplatí. Tak nemáš na výběr

In reply to by JaMiOn

jj platí si sociální a zdravotní....myslíš,že po novém roce to půjde taky tak udělat? je mi fuk,že kolem toho bude takové lítání,ale my za tím půjde a budu se snažit !!!! On by musel jít na tu mateřskou na jeden den ju, chápu to tak? dostal by tudíž variantu ty 3 roky,a potom bych si to přepsala na sebe,a zůstalo by to na ty 3 roky ano? nebo ...asi v tom lítám co?

In reply to by Petula 84

tak to je škoda. Ono placení nemocenské je docela podstatné. Protože kdyby náhodou onemocněl nebo nedej bože skončil v nemocnici, tak bez placení nemocenského nedostane ani korunu. takže bych zapřemýšlela nad jeho placením :-)

Myslím, že můžete napsat rodičovskou na manžela / přítele. Pokud má příjem alespoň 11 hrubého, tak by měl dostat rodičovskou na 3 roky a hned 2. den se to dá prý přepsat na Vás.. prý se to snad dá takto obejít..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jojo chápu,...ale jak píšeš, já si u toho druhé mimča nebudu moct zvolit variantu na 3 roky?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

takže jsi to vyřešila tím živnostenským listem jo? no jak přemýšlím,tak přemýšlím...ale jsem z toho docela zdrcená..a to ještě neví manžel,jak to bude :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no to snad nééééééééééééééééééééééééééééé :r: !!!!!! Tak to potom nechápu jak to budeme dělat !

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To je ten největší bordel, že si maminky s tříletou rodičovskou nemůžou vybrat. Jako kdybysme vyžíraly stát bo co!!! Vůbec se mi to nelíbí, ale co se s tím dá dělat, že... je to zbytečně dlouhé odtržení od práce (7 let v podstatě...), když se to sečte... ale taky si nechci pobyt doma s dětmi trhat a chci mít děti po sobě, ať je to jak chce. Naší Marci jsou teď taky v prosinci 2 roky.
Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No to teda jo, to ti povím... já teda jsem stále vedená u svého zaměstnavatele, tak si musím zjistit, kdybych náhodou otěhotněla, jak to budu přesně mít... ale stejně, prachy jsou zkrouhnutý, dávky všechno možný taky... ale to mě neodradí od toho, abych Marcelce pořídila ještě jednoho sourozence, přece ji nenechám na tom světě samotnou :k: I když jsou to těžké časy, no...
Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo? Takže mě se to v podstatě netýká a budu si moct vybrat? Tak to je dobře... kolem toho se tolik nadebatilo a bylo tolik návrhů a změn, že jsem ztratila přehled a myslela jsem, že si taky nebudu moct vybrat. To by byla paráda, kdybych měla znovu tříletou. Na dvouletou stejně nárok nemám, tak to mě netrápí, ale čtyřletá, to by byla vražda... musela bych jít stejně do práce aspoň na krátký úvazek už dřív, protože splácíme bydlení a prachů je poskrovnu... no nic, snad to ještě chvíli vydrží zase beze změn a nebudou od toho šťourat a nebo když už, tak jenom změny k lepšímu pro nás maminky... ale to bych od nich tam nahoře chtěla asi moc, no...
Markéta s Marcelkou :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka