Troška tataráku

24.12.2010

Ahoj maminky, chci se zeptat, jestli si můžu večer dát trošičku tataráku. Někde jsem četla, že tatarák vůbec do mlíka nejde, ale chci mít větší jistotu a zeptat se více maminek. A ještě se chci zeptat, jestli si normálně dáte sem tam dvě deci vina nebo malé pivko? Děkuju a Štastné a Veselé Vánoce:)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Promiň, nečetla jsem komentáře, co ti už holky odpověděly, ale napadalo mě jediné - myslíš, že to jde do mléka, takže jako bys cedila krev? ;)
Klidně si ho dej... a decinku vína nebo piva můžeš taky, do dalšího kojení to bude pryč, pokud se neopiješ jako dán...

kačenka1711

haha to je vtipne, ze to nejde do mleka:) ze syroveho masa hrozi toxoplazmoza, svalovec a jiná onemocneni. ja bych to neriskovala. ač jsou moji rodice veterinari a tatarak delaji z kontrolovaneho, tak jsem ho v tehu nejedla ani ted, kdyz hoji. i kdyby to na krasne do mlika neslo, tak taková nemoc by zpusobila konec kojeni a to mi za to nestoji.pa

ja se na to ptala dr, pokud by maso bylo spatne, tak na to dojedes jen ty...mimi bude ok, takze se bat nemusis..jinak ja jsem tatarak nikdy nejedla a naucila se ho jist az v prvnim tehu...kdyz by se nemel, ale dr mi rekl, ze takovych veci se nesmi a delaji se....ze nic se nema prehanet...ale ze muzu...takze jsem si dala vzdycky dve topinky, nedavala jsem si tam toho na to vrstvu, ale tak normalne a v pohode...jen druhy den bych si uz neriskla ho jist...tak si v klidu dej a bud v poho:-) a vino mi dokonce doporucil, protoze jsem mela malo krvinek...takze klidek..vseho s mirou:-)), krasne Vanoce

Čauky,tak to pivo vím,že si holky dávají sem tam,ale ihned po kojení a s tím tatarákem-já bych ho nejedla,je to syrové,nevíš,co v tom může být za bakterie (jak píše maminka podemnou).

Všechno jde do mlíka, ale nikdo neví, v jakém množství. Já bych tatarák při kojení neriskovala (nehledě na to, že já bych syrové maso do pusy nevzala nikdy, ale každému dle libosti ;) ), přece jenom v něm můžou být nějaké bakterie, pivo jsem si sem tam dala i během těhotenství, i během kojení.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Hmm, jenže já bych si ho nedala nejen proto, že bych se bála, co to udělá s mlíkem, i když na to já nijak háklivá nebyla (už v porodnici jsem se ládovala svíčkovou s knedlíkama, zatímco jiná maminka se divila, jak můžou dát kojícím do polévky kuličku hrášku), ale také proto, že bych se bála, že to něco udělá se mnou a skončím v nemocnici na lécích, kvůli kterým nebudu moct kojit. Zkrátka mi nepřijde rozumné jíst syrové maso, když kojím malé miminko. A biologie mi je v tu chvíli naprosto ukradená.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky