"Vychytávky" do porodky ??''

22.12.2010

Holky dnesa se jdu pomalu balit do porodnice - mám skoro vše jen to hodit do tašky. Ale zajímá mě,jestli máte nějaké takové ty vychytávky co do porodnice,které nejsou nikde na seznamech ? Já si třeba beru navíc : nafukovací kruh , stahovací pás na břicho no a své jednorázové kalhotky na prsa !!!
( na kurzu nám PA poradila,ýe máme ty jednorázové kalhotky použít MÍSTO podprsenky,že jak jsou prsa volné ,lépe se v nich tvoří mléko.Jinak prý totiž nemám mít první dny podprdu ani tu kojící VUBEC - takže ty holky co tu psaly,že si koupí s kosticema,tak bych nad tím ještě pouvažovala :#o: )
Jinak teda jsem konečně vypucovala a roztřídila kuchyňskou linku ( večer jsem však skoro záda nenarovnala :///: ) ,ale at dělám co dělám,tak je prostě 100x méně místa než v té zelené !!!Se z toho picnu :§) A ten patent proutěný vytahovcí rohový - to je pěkná kravina NESTABILNÍ ! Jo ono to vypadá super ,ale co tam chcete dát, se tam skoro nenatáhnu dozadu a dolů. :n: Zlaté poličky :w:
A miláček mi začal montovat šatní skříň do předsíně , takže dnes by měla být hotová a chybět budou už jen nějaké komody.
Od soboty už žádné poslíčky nemám ,takže jsme včera úúúúúúúúúúúúúúúúúspěšně absolvovali kurz pro tatínky ( sem si myslela,že tam nakonec nepůjde ) , tak ted ještě aby seš k tomu porodu :C]]: Nadšený zrovna není teda :n:
Tak dnes nabalím tu tašku a pak KONEČNĚ začnu žehlit to prádlo pro prcka - naskládám to do košíčků a pak to jen už přendám do těch komod . ( mezitím je prostě budu muset dát do jiného apartmánu ) bohužel.
No a PERLIČKY na závěr : v pondělí mi oznámili,že mi nevychází mateřská a satelit co mám namontovaný od soboty mi furt nefunguje a já se tak těšila na pohádky !!!!!!!!!!!!!!!! Se na to vys.... . sakra práce a dovolat se na Skylink je nadlidský úkol !!!
Hmmmmmmmmmm a abych nezapoměla,tak na štědrý večer budem slavit narozky od jednoho známeho u nás v baru , tak to ani nebudu s miláčkem sama a cukroví taky žádné už asi ani nenapeču !
To jsou teda svátky akorát tak na mašli !!!
Tak se mějte líp než já :a: a všem klidné svátky a bohatého ježíška !!! Já chci rodit až v březnu :^O^: :^O^: :^O^:

Ahoj, nečetla jsem všechny komentáře...tak netuším zda se nebudu opakovat. během pár dnů mě čeká deuhý porod a při prvním jsem si vynachválila nafukovací dětský kruh na kterém jsem po nastřihu pěkně seděla a kompoty...moc mi chutnaly :-)

In reply to by Tinkapletinka

Ano kompoty všechny druhy. Kupované konzervy či domácí.Nyní už jsem týden doma z porodnice a kompoty jsme dostávaly k snídani či obědu...nedoporočují čerstvé ovoce kvůli kojení a reakci na miminko. Jinak bych využila i vlastní odsávačku na prsa, třetí den se mi nalila hodně prsa...a sestřičky mi nechtěly půjčit svou jelikož mám odstříkavat ručně jen do uvolnění, ale to mě bohužel bolelo.
Také se mě ptaly zda mám svůj dudák, ale to asi jak která porodnice...tak přejeme hodně štěstí :-)

Ahoj, nečetla jsem všechno, tak se možná opakuju. přibalila bych si ještě termosku a kojící čaj. nevím, jaký servis máte u vás v porodnicích, ale u nás je ten čaj příšernej a skoro každá mamina si nechávala zalít svůj ;)

prelouskala Tvuj romanek Tinka a i vsechny odpovedi od holek ato je informaci!! :n: tak to asi budu do tasky par veci pridavat,nebo spis vezmu jeste jednu :€m: Z vychytavek mam zatim jen zbalenej kruh. :€s€:

Mě kamarádka co rodila doporučovala abych si přibalila i papirové kuchyňské útěrky. Po každém záchodě je lepší se dole opláchnout a hned vysušit a ta útěrka je na to prej bezvadná a navíc prej furt nešpiníš ručníky. Takže já přibalila ještě to. Taky říkala, že si mám vzít i látkovou plenu, že jak se ji začali plnit prsa, tak ji hrozně pálily, takže si namáčela plenku do studené vody a dávala si to jako obklad.

In reply to by Suru

No vidíš , to nám taky říkala PA na kurzu ,že co 2h bych měla měnit vložku a u toho se umýt a DŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮKLADNĚ osušit , protože jinak se tam může něco zapařit ! Tak ty pap. utěrky mě nenapadly ! Dík za radu :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No v jedné porodce dudlík doporučují a v druhé ne. Tak já si ho vemu sebou a uvidím dle nálady personálu a miminka :€}€: Ovšem spíš nevím,jestli ho mám nějak asi vyvařit před prvním použitím nebo jak ho mám ošetřit ? A v čem ho mám mít ? Jen tak v sáčku nebo v tom obalu co mám na kočár ??? Bože to je věcí :$$: člověk aby se z toho zbláznil :help:

no co je?vcera byl uplnek ja myslela ze uz rodis? :C]]: jinak ja potrebuju do porodky jen kojici podprdu a ponozky pry.No tak jsem si zbalila jeste muj mekouckej zupan,protoze ten jejich se mi nelibi a nejake casaky o miminkach.Taky mam nejake teplaky a trycko abych nevypadala jak socka kdyz prijde navsteva.Kruh nepotrebuju,to by na me koukaly jak na blazna,tady maji nejake specialni polstarky.Jinak jestli bude manza u porodu jeste porad nevim,nic nastesti planovat nemusim,on totiz muze kdykoliv prit nebo odejit,nic se predem hlasit nemusi ani nedostava zadnej mundur nebo jak se tomu nadava.Tady se pry rodi jako doma :€m: Taky navstevy jsou tady neomezene,takze muze prit kdykoliv a pomahat mi s malou ji koupat a tak :dance: no kazdopadne uz se tesim na porod,uz aby byl leden.Jinak pohadek mam plno na dvd ale asi se moc divat nebudu jelikoz manzel bude doma tak by prd rozumel.Ale na vanoce slavit narozky se znamima bych se taky mohla vyprdnout,ten tvuj je vlastne muslim ze?to nemate ani stromek?a jak to budete delat pristi rok s malim?

No nám radila PA že na stehy po porodu je prej super mýdlo na intimní hygienu že se to pak dole líp hojí.

No já bych jen doplnila z vlastní zkušenosti - něco k snědku, co podporuje trávení - byla jsem šitá, do toho hemeroidy a nebyla jsem po klistýru, takže bylo jasné, že na velkou budu muset hned druhý den, což by při nemocniční stravě byl teda očistec :00: měla jsem s sebou švestkový kompot a jogurtové mléko a dávala jsem si hned po ránu a osvědčilo se ;) jo a měla jsem pár sáčků čaje na kojení a termosku, sestřičky mi to vždycky zalili, přece jen teplý nápoj kojení pomáhá, ale chuť černého nemocničního čaje nic moc :n:

In reply to by Monina24

Tak jak píše maminka pode mnou - jídlo a čaj dostaneš, ale jde o černý čaj a jídla je málo, hnusný a ještě většinou nadýmavý nebo nevhodný pro kojící maminy (čerstvý pečivo ke snídani, luštěniny, zelí apod..) . Takže já jsem si od manžela nechávala nosit jídlo a hlavně sladkosti :-) Při kojení jsem měla děsnou chuť na sladký :-)))

In reply to by Zuzulda

Já jsem se na jídelníčky ptala dokotrky v porodnici a prej si na to stěžujou už roky, ale prý se s tím nedá nic dělat - jedině si nechat nosit jídlo z domova.. Taky jsme měly stravu absolutně nevhodnou pro kojící matky - rodila jsem v Motole..

In reply to by Claire77

tak ono zalezi taky na nemocnici,nekdo jak pise nepotrebuje do nemocnice nic a nekdo si musi vzit i toaletak.Ja vnemocnici dostanu vybrat ze dvou jidel a tinka taky uz jednou psala ze bude rodit v dobre nemocnici,takze jidlo myslim neni potreba.Ale nechapu ze u nas nejsou schopni udelat jidlo extra pro kojici matky,to je fakt bordel. :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky