Pes a dítě na něj alergické, potřebuji poradit!!!!

21.12.2010

Ahoj Holky, naše Anetka byla od malinkata v kontaktu s pejsky-máme dva berňáky a nikdy jí to nevadilo, ale jak začla zima, tak se jí začaly dělat na obličeji fleky-které do hodiny jsou pryč. Začla jsem si všímat, z čeho by to mohla mít. Dělalo se jí to občas, i když u psů vůbec nebyla, ale teď se mazlila s pesanama a i jí olízli a ona má celý obličej flekatý. Nic jiného jí není. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli některá nemáte s tímto zkušenost a případně nepoužíváte sprej, který jim vyhubí roztoče v kožichu? Už jsem o tom slyšela. Prý není alergie na psí chlup jako takový, ale právě na ty roztoče, co se jim tam drží. Pejsci jsou na zahradě, ale malá je na nich dost závislá.
Předem moc děkuji za rady. Jinak já jsem také na psy alergická, ale už mi to nevadí. Holky jsou členem domácnosti, takže pryč je rozhodně nedám

Kliknutím vložíte smajlíky:

já si také myslím, že by to mohla být reakce na to olíznutí, protože rýma, kýchání, nateklé očička, svědění, nic takového není. Každopádně to budeme sledovat a v lednu jdeme k dr. na očkování, tak to s ní proberu. Zatím budu malou co nejvíce izolovat od psů. Jinak mě můj alergolog řekl, že malinkaté miminko ke psům může, ale nesmí ho pes olizovat, to řekl, že nééé.

Jak píše maminka úplně dole, kdyby to byla alergie, tak by asi kýchala a měla třeba červený očka a svědilo by jí to. Ale jestli chceš mít jistotu tak zkus skočit na alergologii, ty by ti měli poradit víc. Já třeba hladím psa a hned se mi udělají na rukách takový pupínky a svědí mě to.

ahoj, mě docela zaráží tvá poslední věta. Nechápu lidi,kteří mají jakékoliv zvíře i když vědí,že nrdělá dítěti dobře :-(. U vás se může jednat o alergii a nemusí. Mě olíznout pes,tak mám taky lišej. Když si představíš že vezmou do huby plno věcí co najdou a potom olíznou kůži tak se to bez reakce dle mého objevit nemůže. Dětičky maj kůži hodně citlivou....takže neolizovat a malou pozorovat

In reply to by JaMiOn

my máme jednu 4 letou a druhá je její půl roční dcera. Nechali jsme si ještě jednoho pejska, Anetka se štěňátkama byla celé léto a nic. Já nejsem zastáncem, že se pes hned musí dát pryč. Ano, kdybych věděla, že mé dítě je alergické, psa bych nepořídila, ale pokud už pes je, tak se to nějak musí udělat, aby k sobě nepřišli.

Ahoj, to na alergii nevypadá a pokud je s nimi od malinka, tak je i dost malá pravděpodobnost, že by měla na ně alergii - měla by být na ty chlupy atd. zvyklá. Alegrie na psy se většinou projevuje kašláním, oteklýma svědícíma očima a tak. Malá má asi jen vyrážku, zajdi na kožní, tam ti poradí...:))

Ahoj.Ono se nadarmo neříká,že malinký děti by neměly přijít do kontaktu s domácíma zvířatama...a to je ono,jak píšeš,že malinká byla s nima v kontaktu od malinka...myslela jsis,že je to v pohodě ale vidíš,není..Tak se to projevilo..První zásada je dát zvířata pryč,ale to ty nechceš.To je samozřejmě tvoje věc...Ale tohle se už bohužel může jen stupnovat,když ten kontakt bude...což se časem může projevit jako astma..a to není žádná sranda...Já kdybych si měla vybrat,jestli se budu dívat jak se moje dítě dusí jenom proto,že jsem pitomá a mohla jsem tomu předejít...tak mám jasno.....tím se nechci nikoho dotknout..říkám,každýho věc..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já nikoho nestraším...a tyhle fakta jsou dost podložený...řekne ti to každý alergolog,jakmile se projeví i vyrážka nebo náznak alergie tak ti hned řekne,že domácí mazlíčci by měli jít hned z bytu..to je to první,pak se řeší jaký jsou lůžkoviny,jestli jsou doma koberce...kvůli roztočům atd....něco o tom vím,jinak bych to nepsala...

no náš malej je atopik,takže to známe ... sprej je na nic,"alergie" či spíš nesnášenlivost neni na chlupy ale na všechny složky tj, psí sliny,"prach"z kožichu - tj částečky z kůže .... takže to nevyhubíš. Takže sleduj,jinak podle toho jak je Anetka malá...pokud je mrńavá,tak se nemá (naopak od všeobecnýho mínění)podporovat kontakt s alergenama,protože tak podporuješ pozdější rozvoj atop.exemu-např. Pokud je větší,tak to je v poho. Taky si vem,že si ty psi lížou všelicos a když pak olíznou dítě --- tak má třeba lišej :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka