!!! Těhulky co jdete rodit do HK !!!

18.12.2010

Ahoj těhulky,
chtěla jsem se zeptat, jestli máte taky obavy co bude po novém roce - v nemocních odchází spousta lékařů.Včera jsem měla kafčo s kamarádkou, která pracuje jako sestřička ve FN HK a říkala mi, že v Hradci po novém roce odchází jen z gynekologie 80% doktorů :$$: takže z toho mám jako opravdu smíšené pocity.Přemýšlela jsem o Náchodě, ale tam je ta situace asi ještě horší :-(
V březnu budu rodit poprvé a vůbec nevím co mě čeká...
Nedovedu si představit, že nás tam bude třeba 10 maminek a jeden doktor...
:-( ach jo :-(

Kliknutím vložíte smajlíky:

AHojda,já mám známou na porodnici v HK a říkala,že lékaři z gynekologie-porodnice neodcházejí.Že drží stávku,ale normálně rodí.Když jsem tam ležela před 14dny,tak jsem se ptala sestry na gynekologii a ta mi řekla,že když přijedu,tak mě odrodí.Rodím v dubnu.Tak jsem trošku v klidu,ale stejně čloěk nikdy neví :)

In reply to by evelin16

Já jsem se neregistrovala, ale přenášela jsem, tak jsem si tam byla dohodnout termín vyvolání porodu a při tom se mnou sepsali všechny ty možný a nemožný papíry..
Ale myslím si, že je lepší se tam dojet domluvit a ty papíry mít vyřízené už před porodem...pak když se jede narychlo tak nevíš co máš dřív dělat.../papírů je docela dost/
Zavolej si tam a oni ti určitě poradí... :a:

no hlavne by mela odejit Dr. Žákova, tu jestli chytnes u porodu, tak se modli, aby ti to neposrala tak jako mne:-( drzim palce

In reply to by evelin16

ahoj, nechci te strasit, jen te chci varovat, kdybys ji nahodou chytla, na co si mas dat pozor--prijela jsem do porodky po 4. hod rano, po prohlidce na 4 cm otevrena, porodni asistentka v poho, teda krome toho, ze na monitoru nevidela zadny kontrakce, ackoliv jsem je mela po 3 minutach-byla jsem celou dobu sama na sale, krome toho sepisovani, pak mi dala yal, wc, a pak me tam nechala samotnopu, ani manzela ke mne nepustila, prej kdyby neco, tak mam zazvonit na zvonek, ze prijde...po pul hodine uz byly kontrakce nesnesitelny, a ja uz jsem vedela, ze to je porod, rodila jsem podruhe. zvonim jak blba a nikde nikdo, hlavicka uz skoro lezla ven, kroutila jsem se tam jak cerv a malem lezla po zdi a sestra nikde...nakonec prisla, vyvaleny oci, at si teda lehnu...videla, ze uz je to ono, zvonila na doktorku, malej mi lezl ven jeste nez si stihli nasadit rukavice, do toho prilitnul napul oblecenej manzel, malej se tlacil ven tak nejak sam, neslo to zastavit...rvali na me at netlacim, u toho si nandavali rukavice, doktorka celou dobu ani slovo, kamennej ksicht, nestihla me ani nastrihnout, takze jsem se strasne roztrhala, na vsechny strany, a i vnitrne...pak jsem parkrat zatlacila a byl venku...odnesli ho, doktorka ze me beze slova VYTAHLA!!!! placentu, normalne tahala za snuru a vyskubla ji ze me, aniz by rekla TLACTE, takze mi tam kus zustal!!! takze k my velky radosti mi delala jeste vyskrab delohy, fakt lahoda pres ten roztrhanej spodek, to bylo horsi nez celej porod....pak siti, to bylo taky tak na pul hodiny, a ta krava za celou dobu nerekla ani slovo, jen me tam trapila....a jako bonus jsem pak ve sprse zjistila, ze asi ani krava nevi, jak ma vypadat zenska dole, protoze mi dovnitr zasila jeden malej pysk, takze ja musim jeste na plastiku...a to nejen toho pysku, ale i dositi hraze, protoze mi tam nechala diru jak do vrat....takze takhle doktorka zakova. drzim palce, at ji nechytis, a kdyby nahodou jo, na vsechno se ptej(ja se taky ptala, ale nic platny) a nenech se tak zzmrvit jako ja....hodne stesti, a doufam, ze jsem te nevylekala, urcite tam jsou i super doktori, jen tohle je proste krava, ktera tam nema co delat...ahoj

In reply to by Klarkys

Týjo, tak to mě teda mrzí :-( to je pinda, fakt, ta by snad ani neměla používat titul doktorka.Já bych ji zabila... :€z€:
Už jen to, že Tě tam nechali samotnou, já bych se teda manžela dožadovala.
A to, že Ti spodek takhle domrvila, to je teda síla.... Snad Ti to dají doktoři do kupy...
No hlavně, že miminko bylo v pořádku a ty jsi to přežila :k:
Doufám, že u mého porodu nebude...
Tak krásné a pohodové Vánoce :-) a děkuju za čásek, který si tu strávila psaním , ahojda Evča

In reply to by evelin16

No oni ti tam manžela nepustí, já tam rodila dvakrát a pokaždé jsem byla zavřená na tzv. přípravě sama. Je to místnost, kde dají klistýr, je tam wc a sprcháč a jak psala mamina, tak je tam jen tlačítko kdyby něco, jo a jsi tam hodinu, ještě ti natáhnou kuchyňskou minutku. To by jsi musela mít asi nadstandartní porodní sál, aby u tebe byl mužskej. Mě to teda nějak nevadilo, nemusím mít chlapa u toho když "prdím" do mísy..... Pak mě už dali na sál, tam přivedli manžela a taky jsme tam byli sami a zase to tlačítko a chodila po 10 min. asistentka kontrolovat a natáčet. Jinak u prvního porodu jsem Dr. Žákovou měla taky a porod byl bez komplikací, tak vše bylo v pořádku, nakonec mě oba porody vedly jen asistentky, doktoři jen koukali a pak odešli, i šití jsem měla od asistentek. Jinak paní vedle na sále taky špatně zašila, měla velkou ztrátu krve a musel ji "přešívat" jinej doktor....tak nevím co je to za doktorku.

In reply to by evelin16

Všude se může stát, že natrefíš na vola, hodně záleží na asistentkách, byla jsem u 2 porodů mé sestry (nechtěla manžela :) mimochodem, rodila v HK) a sama mám 2 porody za sebou a na asistentkách asi záleží nejvíc.
Jinak v HK se nám osvědčilo mít s sebou někoho, oni když je u toho partner a je dostatečně vlezlej, taky si dávají pozor, co dělají a říkají.
Nevím, jak funguje Náchod, švagrová si docela chválila Rychnov, ale pokud myslíš, že tam dojedeš (já to měla do porodnice 45 km a stíhali jsme v pohodě i u druhýho), už jen pro svůj klid jeď do Náchoda ...

In reply to by evelin16

Pokud budeš klidnější, tak určitě jeď jinam. Hlavně aby jste to s miminkem zvládly, ono kdyby něco, tak tě v tom nenechají nikde a z HK tam jsou taky rychle, ale to jen pro jistotu. Já kdybych měla ještě rodit, tak zase jedině HK. Tak držím vše co můžu, ať to dobře dopadne.

Ahoj, ségra pracuje taky v HK v nemocnici a říkala, že je to mazec s těma doktorama. Že ti doktoři věří, že vláda ustoupí a oni zůstanou, prý to tak bylo ve všech zemích, ale pokud ne, tak by museli zavírat oddělení pro nedostatek doktorů.
Snad jim teda vláda ustoupí, protože pak v této zemi nebudou lékaři a co potom? To si snad žádná vláda nevezme na triko.
Buď v klidu a nestresuj se zbytečně a dopředu, snad to dobře dopadne.
Jinak já tam rodila obě děti a byla jsem max spokojená. Terka

In reply to by Terka Z.

jj je to děs, ale to co teď předvádí s těma úspornejma balíčkama je teda síla, berou pořád jen těm, co mají nejmíň...To jsou teda vyhlídky... :-/
Já jsem z Jaroměře, takže pořád váhám, jestli Náchod či Hradec...
Ale do Hradce to máme asi blíž a rychlejc, ale asi až to na mě přijde, tak mi to bude jedno, hlavně aby mimi bylo OK a stihlo se to na sál :-)
Ale máš pravdu, nebudu se stresovat :-)
Přejem Ti krásné a pohodové Vánoce :-)

In reply to by evelin16

no přeci si nebudou brát u huby sami... ještě si přidají, aby neměli málo, je to děs. Jak píšeš, hlavně aby vše dobře dopadlo a miminko bylo v pořádku a ty taky, tak žádné nervy a taky přeju klidné vánoce!

In reply to by Terka Z.

I ja nebila spokojena z Hradeckou porodnici byla jsem tam v pred rokem sla jsem na cisare to bylo vsechno super sestricky doktori fakt dobry, ale pak na sestinedeli to bylo psicho mela jsem prvni ditko, a tak toho plno nevedela a mela jsem problem z kojenim rozkojila jsem se az ten paty den a jedna sestra tam byla hnusna a davala mi to vyzrat jako bych za to mohla po cisari to kojeni trva dil nez dostanes mliko.Myla sestricka mi rakla ze jsem sobecka a ze se nesnazim kojit ze myslim sama na sebe.Ja tam byla uplne utahana psichycky a i fizicky protoze mi nechteli davat prikrm a nechali mi maleho brecet dokonce si vybrecel i teplotu.No jestli tam pujdu nekdy po druhe budu fakt z te porodnice vynervovana.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky