Kdy dávat na nočník

16.12.2010

Ahojky, mám dotázek, od kdy jste dávaly nebo dáváte Vaše zlatíčka na nočník? Nevím od kdy zkoušet. Díky moc

Ahoj tak můj názor je určitě nedávat před rokem, spousta děti neumí ani samo chodit.Pak určitě dítě nenutit to se dítěti zprotivý a pak už ho tam nedostaneš-kolikrát mi zůstává stát rozum jak některé maminky posazují 6.měsíční děti na nočník to je nerozum.Dítě musí pochopit co se po něm chce a na to je připraveno až tak oklo 18.m.Děti které byly nuceni mají plínu ještě ve 2,5 letech.
Mám děti dvě a okolo 18.m jsem nočník vyndala a říkala , že se tam dělá ..kaky....no a do týdne už samo na nočníček šlo:-)Pořád mluvit a ne nutit !
Hezký den Edita.

In reply to by Edinka

Tak já teda nevím, ale dcera, když seděla kolem 12 měsíce na nočníku a vyčůrala se, tak si vždy začala tleskat. Takže podle mě věděla moc dobře, co má dělat. Když tam neudělala nic, tak se ji nechtělo a netleskala, jen se zvedla, zase sme dali plínku a tak to šlo dál.
A od října nemáme plínu ani na noc, ani na dlouhý cesty autem, to nám bylo 20 měsíců.

In reply to by marta88

No , ale trénujete to od 12.m a výsledek super ve 20.m, my trénujem od 18.m a za měsíc dva jsme na tom jaky vy.Myslela jsem to tak , že děti to vnímají více okolo 18.m než ve 12.m.Tvoje malá si sama šla na nočník , nebo si jí tam posadila a ona se náhodou vyčurala?Jinak i tak je moc šikovná.Každá maminka máme na to svůj názor.
Hezké odpoledne.

urco ne driv nez zacnou SAMI sedet,pak to muzes zkouset ale nepocitej s tim ze ti bude rozumet co se po nich chce,malej strasne rval kdz sme ho tam chteli dat a kdyz uz tak zdrhal,postupne sii zvykl a tetka uz dela denne do nocniku,zacina si i ukazovat ze chce,nekdy bohuzel kdyz uz dela do pliny :s: ale ukaze :),je nam 15m
kazde dite je jine ale kazdopadne ucit na nocnik az kdyz udrzi vetsi mnozstvi moci(dlouho sucha plina a najednou je plna) :a:

Já dávala cca od 10-11 měsíců, ale spíš jen tak, aby věděla. A zkoušeli jsme a zkoušeli, vždy tleskali :s: V 18 měsících, chodila bez plíny a od začátku října už i na noc. V sobotu nám budou 2 roky :a:

In reply to by moni

No jo, ale dnes je nějaká nechlazená, tak chce čůrat každou chvíli :00: chudinka. Nejradši bych ji tu plínu strčila :s: :s: Vysvětluje to včerejšek : Protože včera jsme jeli na nákup a uprostřed nákupu s plným vozíkem: mamko čůrat, honem. Tak se ji ptám, jestli to vydrží a prej: ne, honem. No pěkně jsem se zapotila, když jsem běžela k informacím s plným vozíkem, aby nás pustili na záchod a pohlídali mi tam vozík. :s: :s: No naštěstí paní z info byla chápavá a my to stihli :a: Jak bych byla v klidu, kdyby měla plínu...sem si tak zavzpomínala. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to my dnes začli kašlat, takže u nás to tím asi bude. Tak jsem to nemyslela...já jsem taky moc ráda, že jsme bez plíny, jen jak jsem běžela, aby sme to stihli, tak jsem si vzpoměla, že před nějakým půl rokem jsem tohle řešit nemusela :s:
Spíš se teď furt bojím, aby mi nessedala na studenou zem a tak, nenechávala jsem ji teda ani před tím, aby si zvykala, ale teď, když už prďolku chrání jen kalhotky a punčochy, tak mám strach :00:

my to zkousely asi od roka. Ale na nocnik se nam moc nechtelo... zhruba od roka a pul uz jsme tam obcas neco udelaly, a od letosniho dubna jsme bez pliny, mame ji jen pro jistotu na noc. Kristyne budou v unoru 3. Ale radeji nez na nocnik chtela od zacatku na zachod. :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka