Dnešní kontrola a pořádná depka

16.12.2010

Ahoj holky ...tak dneska jsem byla na svém 3 monitoru, tentokrát už, ale na klinice, kde budu rodit.Moje Mudr. mě tam odeslala kvůli vaginálnímu varixu, aby sami porodníci posoudili, zda to nebude překážka ve spontanním porodu, mám totiž vulvární varix přímo ve vchodu:-(.Moje Mudr. nic takového nikdy neviděla, jen zevní a lékaři dnes v nemocnici taky videli něco takového poprvé.Zkoušeli, zda to jde zamáčknout, bolëst, jak kdyby mi to chtěli řezat, jak na to tlačili, ale zjistili, že to jde zamáčknout, tak by to prý nemělo vadit.Při porodu se prý situace rychle mění, takže pokud to bude nutný, přístoupí se k sekci.Pak mě ještě doktorka doprazila tím, že se to možná bude muset odstranit operačně ještě pak po porodu, abych mohla mít vůbec styk, při tom moje mudr. mi řekla, že po porodu se varixy ztratí a nic z toho mi tam nezůstane.Takže já budu mýt doma dvě malé děti, chlapečkovi budou v lednu dva a miminko a ještě budu muset možná na operaci, abych se vůbec mohla skopro po roce pomilovat s manželem, už mi z toho asi hrabe!!!!!!!!
Jinak na monitoru byly slabé kontrakce, cítila jsem jak mi tuhne bříško a trochu bolest, ale zatím nic, co by naznačovalo blížící se porod.Hrdlo je uzavřené, tuhé.
Už se těším až bude malička mezi námi, jsem pořád hrozně unavená,pořád bych spala, bolí mě v kříží , břicho, pálí žáha ...no všechno, co máte asi i vy ostatní.Do toho celodenní kolotoč kolem mého chlapečka, který rozhodně chvilku neposedí a já jsem na sebe naštvaná, že jsem pořád taková nepoužitelná.Venku sníh a led, má stach kvůli malé chodit ven, anbych sebou nesekla, ale jak to vysvětlit malému ...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojík, tak já tě možná uklidním. Já měla křečáka taky, tedy je pravda, že byl zevní, ale ošklivej byl dost. Nemohu tedy soudit jak moc, protože jsem nikdy nic podobného neviděla a že se vůbec v těhotenství dělají, jsem taky nevěděla. No řeknu ti, že pocit z něho jsem moc dobrej neměla. Představa, že by mi tam zůstal a byla hrozná a představa jít si ho někam odstranit ještě větší :s: Dr. mě taky uklidňovala, že po porodu zmizí a opravdu po porodu po něm ani památka. Jen tedy upozorňovala, že by mohl být problém při nástřihu. No problém snad ani ne, ale prý to pak dost krvácí a pro Dr. asi větší práce při zašívání. V porodnici se, ale nijak k tomu nevyjadřovali. Nakonec jsem stejně rodila císařem, takže bylo uplně jedno zda tam je, nebo není.
Tak přeju ať se taky po porodu zatáhnou a operace nebude třeba ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

..my původně taky chtěli další miminko až budou malému tři, ale ze zdravotních důvodů mě bylo doporučno otěhotnět, já musím mít stále nějaké gyn. potíže, takže mi letos v únoru našli nedometriozu, na tom neblběji přísupném místě k operaci.Měla jsem velké bolesti při menstruaci a stále se to zhoršovalo.Měla jsem na vybranou, zkusit otěhotnězt a nebo jít na operaci, která sebou přinášela rizika, poranění konečníku a potížím při dalším těhotenství po operaci ...takže volba byla jasná, říkali jsme si s manželem, že to bude náročné, ale že zase budou blízko u sebe ...Celé druhé těhu si bohužel ale moc neužívám, při druhém mě bylo stále špatně do 15tt, pak to vystřídalo pálení žáhy prakticky po všem, ted už i vodě, v 18tt jsem musela na amniocentétu kvůli špatnýmu výsledku trippl testu, pak mi našla mudr., že mámna čípku opět polyp, to samé bylo v prvním těhu, a pak ještě ty varixy.Místo toho aby si člověk těch devět měsíců krásně užíval jsem ráds, že se blížíme do finále ..

In reply to by aldrianka

Také mi bylo dlouho špatně ,hlavně z různých pachů ,únava děs.A na amnio jsem nešla tak že se bojím celé těhu aby byl malý zdravý.Oddychnu si až ho budu držet v náruči ://:

In reply to by Libuš

Přesně tak, to už zvládneme, on když má člověk pocit, že už nemůže, tak sebere stejně ještě nějakou sílu a zvládne všechno, to jsme přece my, silný ženský :-).Hned je mi líp, když jsem si s vámi napsala a vypovídala se.
Taky se těším až malou uvidím a zkontroluju, že má vše, co má mít, ani ta amniocentéza mě neuklidnila, jen těma blbýma testama člověka stresujou!
A kdy máš termín?

In reply to by Libuš

mam termín 7.1., ale taky doufám, že to stihnu do konce roku, kvůli malému mám strach, aby to nepřišlo na vánoce, ale pak už je mi to jedno..Měli podezření na nějaký syndrom, jiny než Downův, už nevím, jak mu říkají, sloučení více vad dohromady,musela jsem na amniocentézu, velké sono a vyšetření sdrdíčka plodu, aby se vyloučilo úplně vše ...ale stejně i tak se člověk už bojí zbytek těhotenství.

In reply to by aldrianka

jsem byla v porodnici s první dcerou a nic moc,ale teď by na mě doma čekali dvě a to jsou divné vánoce :00: U druhé dcery jsem také byla na amnio ,podezření na Downa a oddychla jsem si až když se narodila .Jenomže teď jsem jít na amnio nechtěla ,protože jsem před tím měla dvarát zamlklé těhu v 16.týdnů ,bála jsem se že to zase nevyjde.Jinak srdíčko i velký ultrazvuk byly v pořádku ale pořád nemám jistotu že nemá toho downa.Tak se nemůžu dočkat porodu,protože mi pořád vrtá hlavou co když.....

s malými dětmi ,že si pořídily další miminko.Jsem teď v 38.týdnu a jsem stejně vyřízená jako ty.Nejhorší je ,že když si lehnu musím to potom ,,rozchodit" jak mě bolí v kříži.A to mám dvě větší děti (14 a 8 let) s malým dítkem si to neumím představit :n: takhle si pomaloučku dělám co je potřeba a odpočívám.Určitě by ti pomohlo dát malého na chvilku na hlídání pokud někoho máš ,i hodinka odpočinku dobrá.To počasí mě taky štve ,po chodníku chodím jak šnek,ale ven musím ,jinak jsem protivná celý den doma zavřená :00: Snad ti ty varixi zmizí ,já je mám na noze a teď se mi udělali ještě v třísle a beru detralex.Na operaci budu už zase muset jít,ale můžu počkat až mimi trochu povaroste.Přeji ti ať to máš bez problému zasebou :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka