chci se zeptat:-)

16.12.2010

Ahojky mamminky a těhulky, chci se zeptat včera jsem byla na gynekologii a řekla mi že se mi zkracuje děložní čípek napsala tam 1 (do těhu průkazky) chtěla by jsem porodit o něco dříve tak se snažím trošku gruntovat-namáhat je možné že porodim dřív?:-) asi mě tu někdo odsoudí že melého mám tam ještě nechat ale mě umřel děda a náš malej je nahrada.....(všichni ho tak berou) a děda se narodil 19.12. tak proto se snažím aby to bylo dřív tak mě prosím neodsuzujte!!Děkuji za odpověd!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Klarusko,teprve ted jsem objevila nekolik Tvych prispevku,ja chodim nejvic na lednacky a na tydny moc ne,tak jsem Te moc neregistrovala.Mimichodem,ja jsem take rozena 19.12.tak jem si zas myslela,ze bysme to s malou meli nastejno.Ale prd.A to zes chtela aby se malej narodil jako deda chapu,jste prece rodina.Ale dnes uz je 22.12.tak uvidime,kdy ty mimisove vybehnou. ;)

In reply to by vejawa

Vejawa no já sem moc nechodim ale ráda čtu tady ty příspěvky:-) a Kdy máš termín? a co čekáš??:-) ano moc jsem si přála aby se malej narodil 19.12 ale nechce se mu:-( dneska trpím... gynekoložka mi udělala ten Hemiltnuv hmat a fakt to bolí do ted!!:-(jsem zvědavá kdy porodím..já čekám kloučka Daniela a už ted je velkej tak gynekoložka mi říkala že mě nenechá přenášet! že mi to vyvolají na poslední termin a ten mám 11.1:-) takže už zachvilku:-) a jak se máš?

In reply to by klarusinka

ja mam termin 9.1.dle MS a dle UZ 4.1.Cekam holcicku Abigail.Tak to mame podobne terminy koukam,chtela bych rodit mezi svatkama,bude to znit mozna blbe,ale tech 13tis.jentak nikde nenajdu a taky uz me to teda fakt zmaha :€\€: .Dnes jsem mela od 4od rana do 2odpol.migrenu,paralen neparalen,ktomu prujem a porad se mi zvedal kufr a boli me zas celej spodek a bricho mam jak sutr.Takze koukam,uz si zase stezuju.
To jsem zvedava,co s Tebou ten hmat udela?! :€}€: a proc Te nechce nechat prenaset?

In reply to by vejawa

promin že jsem nenapsala ale byla jsem v nemocnici:-( bohužel ne kvuli porodu ale kvuli tomu že jsem otekla tak že ani na nohách jsem se nemohla udržet!!Už mě opravdu klepne!!nejradši by jsem to už měla za sebou!!Chápu te s tím porodným!!Mě je jedno kdy budu rodit jestli v prosinci nebo v lednu přítel přišel o práci ted tak je na pracáku!!a já nemam mateřskou ale až se malej narodi tak budu mít rodičovský příspěvek....tak to mam v pohodě...(proč jsem tak klidná přitel má praci ale ted se chvilku bude čekat až se přepíše kamion atd a pak bude zase jezdit..):-) Já mam tu těhotenskou cukrovku proto mě nechcou nechat přenášet a ještě břicho mám jak valach nikdo nevěří tomu že čekám jen jedno. Migrény naštěstí nemám a ani nemocná za cele těhu jsem nebyla až ted s otokama.....Takže slečnu budeš mít:-) tak to je krásný:-)

In reply to by klarusinka

si rikala:kdepak jsi?! :? Tak to holka nemas jednoduchy koukam!A jakto ze nemas materskou?S tou cukrovkou to jsou asi teda taky zazitky,ze?a jak to jde nejist sladke a kor jeste ted o svatkach?A kdy pak si budes moct normalne dat?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ja jen koukam :O ,ty moje problemy jsou proti tem Tvym uplne pidi!Si teda uzivas,fakticky!Ja ted mam 2dny trosku lepsi,tak nevim,jestli to ma byt jako klid pred bouri,nebo co? :|€|:
Holka zlata,drz se,to uz das!kdyz jsi to zvladla po celou dobu!Jsi mamka sikulka! :€s€:

In reply to by vejawa

jo už se uklidnuji že jen 14 dní:-) a bude to u konce uplně:-) užívám si to se vším všudy:-( přitel už je na nervy z toho jak se o mě boji...a to teprve bude až budu rodit!!tak jsem zvědavá kdy porodiš:-) hlavně mi dej pak vědět:-) a držím palečky kdyby náhodou si porodila zachvilku:-) každá má své problémy v těhu!!i ty je máš to nemužeme srovnávat!!hlavne to každa prožíva jinak a i si to každa připouští jinak!ja už trpim ale snažim se tomu ještě pořád smát!!:-)

Ja mela ve 30.tydnu zkraceny cipek na 2,5 cm...v 32 tydnu uz na 1 cm....mela jsem lezet a hrozili mi predcasnym porodem a nevim cosi...ale ja jsem neposlechla a normalne jsem i cestovala,uklizela..a vydrzela jsem do terminu :a:

Já byla otevřená ve 26 týdnu na prst. Odležela jsem si to v nemocnici do 8 a půl měsíce. Pak mně pustili domů otevřenou ne 4 prsty s tím, že se určitě večer vrátím. A já ještě pár dní vydržela. A když začaly stahy tak dokonce museli oni propíchnout vodu, sama nepraskla. A u prvního to bylo jiné tam mně stihli zašít dřív v půlce těhotenství a pak dali i kruh. Myslím, že tělo máme každá jiné a to mrně si samo určí kdy to bude.Ale něco na tom, žese má těhulka šetřit bude...Ale jestli jsi na konci těhu a v devátém měsíci, tak asi začít ten předvánoční úklid. Hlavně přeji zdravé mimi. A já tě neodsuzuji.

já měla termín šest dní před ročním výročím smrti mého tatínka. taky sem si říkala, že by to bylo takové symbolické, ale nakonec sem rodila o tři týdny dřív. ale ono je to stejně jedno. a mimi si tam nech tak jak dlouho bude samo potřebovat. malá se narodila v "37+3 byla plně donošená, ale stejně musela na den do inkubátoru. neudržela teplotu.

CS1 mi do průkazky napsal už v 36tt, říkal, že mám ještě půlku čípku. Minulý týden na kontrole v 38tt mi napsal CS4 s tím, že na porod se nic nechystá. Tak jsem zvědavá, jak dopodnu dneska u doktora. Je to strašně individuální. Někdy se rozjede porod ze dne na den, jindy se spotřebuje čípek, mamina je otevřená třeba na prst a pobíhá takhle týden, někdy i dva - stačí když si přečteš příspěvky z posledních týdnů těhotenství. Některé se nic neděje, jiné slibují, že na další kontrolu už nedojde a přesto přijde a některá začne najednou rodit.

In reply to by klarusinka

Taky bych chtěla rodit v termínu nebo lehce po, abych to stilhla do konce roku a dostala porodné. Ale na gyndě mi říkali, že miminko dopředu nikdo vyhánět nebude. Až budu dlouho přenášet, tak se s tím něco dělá - což u mě vychází na leden. Radili mi sexovat, uklízet, skákat snožmo po schodech - zatím teda nedělám nic z toho. Taky jsem vyčetla, že je dobrý ricinový koktejl. pupalkový olej, lněné semínko, maliníkový čaj,... ale opravu těžko říct, co z toho opravdu zabírá.

In reply to by omites

já to dělam...běhám do schodu a ze schodu....uklízím lezu po kolenouch atd...piju ten hnusný čajíček, stimuluji bradavky a tepla koupel ta je fajn:-) a to dělam týden a před týdnem mi říkala že mi porod nehrozí a včera jsem tam byla a ejhle byla jsem otevřena na 1....tak si myslím že to pomalu pomáhá!!:-)

Taky jsem jsem dělala vše možné,abych rodila aspoň o týden dřív (nakonec jsem rodila o 2 dny dřív před termínem). To že se ti zkracuje čípak je naprosto normální a klidně stim můžeš i přenášet. Je to staršně individuální. Pokud se malému nebude chtít ven,tak ho nedastaneš ani párem volů :!k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky