míry + jídelníček ročního dítěte

16.12.2010

ahoj holky. Jaké měly míry vaše děti v roku a jaké byly pordodní míry? ¨Malá měla 46cm a 2800g, teď v roku má 10,4kg a 77cm. Celkem dost se nám vytáhla... a jaký máte prosím jídelníček? kolik mléka vám ještě vypije, kolik toho spapá za celý den? děkuju

Kliknutím vložíte smajlíky:

Malý měl při narození 3810 a 52 cm v roce 13,3 a 82cm a teď mu jsou tři a 2 měsíce a měří 110 a má 19,5 kg

Čauky holky, tak náš malý má rok 4.2. když se narodil měl 4350g 54cm,ted máme 11kg 82cm.Ráno když začne knourat tak mu dám tak kolem 7hodiny napít mlíčka ode mě a chrupkáme tak do 8hod,kolem 9.30 chlebík se sýrem,máselkem... ve 12hod obídek vařím mu zvlášt někdy zkusí co máme my,14,3 svačinka jogurt,nebo přesnídávka s piškotkem , 17,3 kaše krupičná nebo rýžová a pak kolem 20hod mu dávám ještě napít ode mě,jinak v přestávkách jablíčko,banánek, krupky,kousek papriky atd.dle chutí a apetitu :s: .Akorát jsem přemýšlela jestli mu ta kaše bude stačit večer až přestanu kojit nebo mu mám dávát sunar ,co myslíte? :a\|:

Holky,prosím,poraďte mi,te´d jsem na váze zjistila,že malá nemá 14,ale 14,5 kg!!!Co jí můžu dát místo kaše na snídani?Můžu třeba ovoce s cereáliema,co se prodává pro děti ve skleničkách nebo ovesné vločky s jogurtem?Potřebuju něco málo kalorického a rohlíky nebo chleba do ní nedostanu,UM mi nevypije,jen v noci.Ach jo.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nad jogurtem jsem taky uvažovala,no,ale ty křupky,ona jak cítí kousek v krku,tak bl.... jak o život.Už jsem zkoušela i jen UM zahuštěné piškotem,ale ani to neprošlo!Ježiš,já ani nepůjdu k Dr.!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky :-D Jenže ona mi jiný,než fenyklový čaj nechce a to ještě vypije jen 200 za den!Pečivo nedáváme,piškoty jsem zkoušela jen 1 s UM,místo kaše,ale neprošlo to.Cukr nepřidávám do ničeho.A bílý jogurt mi nechce,už ani tu Activii,ach jo.Volala jsem Mudr.o radu a máme přijít ve St,no,to jsem zvědavá.Jinak ovoce má dost a zeleniny taky,akorát mi nechce čerstvé ovoce,tak jí kupuju od Hami ty kelímečky,prý je to neslazené.Ona mi snad přibírá ze vzduchu prtka moje.včera večer ale zvracela,takže vlasntě neměla večeři,asi si vzala moje slova k srdci :-D

ahoj, Tak Markétka měal porodní váhu 3600g a 50cm. V roce měla 9600g a 76cm. Ondra měl porodní váhu 3750g a 52cm. V roce měl 9080g a 77cm...

Ahojky, moje malá měla v roce 9,2 kg a 72 cm (porodní 3,3 a 48 cm). Zhruba od roka, ze dne na den začala zcela odmítat mléko, do té doby pila tak 120 ml ráno, večer a jednou v noci. Od té doby nepila vůbec a spala celou noc. Na snídani měla tedy pečivo se sýre, šunkou...., nebo banán s kaší..., na svačinu jogurt, k obědu normální oběd, jedla vše, ale bud jen polívku nebo druhé, když měla polívku, tak druhé měla po vyspání, odpoledne tvaroh a večer kaši, mezi tím zobla nějaké ovoce, zeleninu, dětské křupky a tak. Obecně ale toho moc nesnědla a jídlo s ní byl boj. Myslím, že ted u synka to bude o něčem jiném. Porodní váhu měl 3850 g a 51 cm a na osmi měsících měl 10,2 kg a cca 75 cm. Papá krásně a sní toho tak srovnatelně co moje 2,5 letá dcerka :-)

Ahojky,jsme říjnový a moje holčička měla porodní váhu 3 420g a 51cm a v roce 7 330g a 70cm,je to takový pídě malý :)
Jinak pije jen sáčkové neslazené čaje,ale moc toho teda nevypije.
Um vypije za den tak kolem 450 ml,pije ho vždycky před spánkem a to 3x denně. Ráno papá jogurt a špičku rohlíku,kousek sýru (víc do ní nedostanu),pak kolem 10-11hod UM, kolem 12-13 oběd a to buď skleničku (sní půlku) nebo vařené polívky,těstoviny atd.,kolem 15 hod UM, kolem 17hod buď ovocnou přesnídávku nebo kaši (tu ale moc nechce) kousek rohlíku nebo dětské sušenky. Pak v 19:00 UM,během dne loutá křupky,sem tam něčeho uďobne. Bohužel podle našeho jídelníčku se ale nikdo řídit nemůže,máme ho takový kvůli tomu že malá nechce papat a jsou to boje,máme za sebou i různá vyšetření. Bere takový prášek na zvýšení kaorií. Tak pa pa

ahoj, nám bude rok 6.ledna. porodní váha byla 3570g a 51cm. teď má asi 9kg a 75cm. ráno kojení+nějaká menší snídaně- kousek chlebu s máslem, pár křupek, nebo 2sůši, kousek ovoce někdy má jen to kojení. oběd masozelenina, 1.svačina (kolem 15hod) ovoce či přesnídávka, 2.svačina (kolem 18hod) bílý jogurt holandie 250g. večer (20,30) kaše 220g +někdy když sní málo ještě kojo. pijem pouze vodu nebo porcované čaje. paa iveta

jo a ještě by mě zajímalo, co dáváte dětem na pití během dne. čaje - sáčkové, neo granulované + značku?

In reply to by Marcelii

Jo a s čajema máme problém,dostanu do ní jen 200 ml,pak se v noci dopíjí vodou!!A to ještě lžičkujeme s tím čajem,pije fenyklový-granulovaný-Sunarka,ale dávám jí tam jen 1 odměrku na 100 ml,nic jiného nechce.

In reply to by luciemili

no mě malá pije snad všechno co teče. čaje mi vypije třeba i půl litru za den. doktorka říkala, že to nevadí, protože přebytek vyčůrá. Však je taky velká spotřeba plín :00: . dávám jí buď npoje sunárek, nebo čaje s laktozou. hlídám, aby tam nebyla sacharoza. Ake připadá mi, že nejvíc utratíme za čaje a za plíny. sáčkové mi moc nechce. Přitom ty rozpustné j nedělám nějak sladké. Dávám jí tam spíše míň..

Ahojky,takže malá měla při narození 2,95kg a 48cm,v roce 8,84kg a 72cm.Ráno máme mlíčko(180ml),kolem 11 ovoce,kolem půl 2 oběd(maso,zeleninka a příloha),o půl 5 jogurt nebo lipánek,o půl 8 zase mlíčko(150ml) a v 8 jdeme spinkat.Jinak přes den dostane sušenku,rohlík,křupky,ovoce.

Zdravim,tak porodní míry byly 3110g a 49 cm. teď na roce má 10,1 kg a 82 cm.
Co se týče jídelníčku,tak malá vztává kolem půl 7 a dostane mlíko (tak 120 ml,víc toho nevypije),kolem 9 má jogurt,ve 12 masozelenina,kolem 3 půl 4 (podle toho jak se vzbudí),tak nějaké ovoce,kolem 6 chleba s něčím. a pak kolem půl 8 zase mlíčko (vypije těch 150 ml). V noci nic,to spí zase aý do těch půl 7.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka