Rakovina děložního čípku

14.12.2010

Ahojky, prosím vás má tady někdo osobní zkušenost s rakovinou děložního čípku? S nemocí někoho v rodině nebo známého? Zajímají mě informace ohledně léčby. Díky moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

moje mamka jí měla, a účinkovala v pořadu Vizita jak vysílali na nově, tak se podívej do archivu novy a tam to máš vysvětlený :-)

ahoj
já měla asi ve 20 diagnostikovanou rakovinu čípku stadium 3 dr mi řekl at se nebojí že vše bude v pořádku a bylo
v nemocnici mi na gynekologyckém křesle kousek čípku sebraly a už se to nevrátilo. chodila jsem častěji na kontroly, žádná medikace nic jen těhotenství mi bylo doporučeno co nejdřív
ani dva roky na to jsem otěhotněla

To by me taky velice zajímalo..Hlavně by mě zajímalo jaké jsou třeba příznaky nebo tak..Myslíte,že se jště dá očkovat nebo dala sjte se někteá očkovat?

In reply to by eva.adela

Myslim si, že příznaky to nějaký moc nemá (to bude asi ten kámen úrazu), proto se to musí pravidelně kontrolovat aby se to včas zjistilo a řešilo. Úplně mě běhá mráz po zádech, když slyšim, že třeba jedna známá od narození posledního syna (asi 25 let) nebyla vůbec na gynekologii :? :€\€:
Většinou se to řeší tou konizací toho čípku nebo odebráním už celý dělohy a pak se hlídá, jestli to nemetastázuje někam jinam...
Jinak já očkovaná jsem, sice jsem už nebyla panna, ale stejně mi to doktor doporučil, ale stejně mi vždycky stěry dělají ;) Prý když už neni holka panna, tak to stejně nějakou účinnost má, sice ne 100%, ale lepší než nic ;) A myslím, že sem slyšela že to očkují do 26 let (ale to se může lišit podle značky vakcíny ;) )

Ono záleží, kdy se to podchytí - proto chodíme na ty preventivky a dělají nám cytologii. Já měla změny na čípku CIN II-III, tuším, že V je rakovina. Podstoupila jsem koonizaci děložního čípku v 19-ti, od té doby výsledky v pořádku, je mi 27 a čekám první miminko - jsem 39tt a těhotenství je bez problémů.

In reply to by Buffy

Dík, já tenkrát skoro netušila o co se jedná, jen že je něco na čípku a musí to ven. To že je to náběh na rakovinu děložního čípku jsem se dozvěděla ža po letech, až se víc rozšířil internet. Akorád mě překvapuje, že lékaři doporučují po koonizaci brzo otěhotnět, mě to nikdo neřekl a jsem těhotná až po letech.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, všem díky. Zjistili ji totiž mojí mamce a teprve půjde na vyšetření v jakém stádiu se to nachází. Mám z toho docela strach. Je jí 51 let a v tomhle věku nevím, jak se to projeví na zdraví. Mamka doplatila na to že dlouho nebyla u gynekologa, pořád prý neměla čas, přitom tam dřív chodila docela pravidelně. No uvidíme jak dopadne to podrobnější vyšetření v Brně. Díky

Zdeňka a Vikča

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka