Co mam delat:o(

13.12.2010

Zas potrebuju radu,peru se stim uz dlouho...miminko co s pritelem cekame je neplanovane,a mi ted bydlime u pritelovych rodicu,na svoje proste nemame,a ja u nich s miminkem nechci byt,a drahy o tom nechce ani slyset,ja radsi pujdu k nasim kde mi jsou bliz,rozumi mi,a maji stejny pohled na vychovu jako ja,takze kdyz zacnu mluvit o tom ze budem u nasich ma draha polovicka prestane mluvit uplne, neustale vsichni resi kam u pritelovych rodicu dame postylku,kam komodu atd,a vse se resi pomalu beze me,ale ja u nich neci byt...co mam delat?? Co by jste si holky vybrali vy v me situaci bydleni u svych rodicu nebo u tchyne? Dekuju moc...jsem se potrebovala vypovidat...

ahojik, asi vim , jak se citis..my jsme malou meli sice planovane, ale bydleni jsme take nemeli svoje, celou dobu do porodu se porad jen mluvilo jen o tom, jak budeme bydlet u manzelovych rodicu, me se ani nikdo na nic neptal, bralo se to jaksi automaticky, no ale ja jsem vedela, ze to tak nebude, takze kdyz si nas tatka vezl z porodnice, tak jsem mu rekla co a jak, koukal na me trochu vyjevene, ale rekl at teda jsem tam, kde se budu citit dobre..kazdej se lip domluvi s mamkou nez "s cizi zenskou" i kdyz je to manzelova matka..no ale kdyz bylo male pul roku tak jsme se odstehovali k tchyni, stavime si domek na jejich zahrade, tak abysme nebyly daleko kvuli vareni a veskere organizaci, tak jsme ted uz rok tam...a taky to jde, neni to tak strasne, jak jsem si myslela, tchyne je moc hodna...ono zalezi hlavne na lidech, jak si vyjdou vstric..

ja osobne bych nesla ani tam ani tam,radsi do podnajmu,nic mene bych volila to kde se budu citit dobre a kde si vic rozumite,snad to pritele tukne ze tehule musi byt v klidu a v pohode
ja mam tchyni skvelou ale na vic nez tyden-ani nahodou ;) :a:

já si s "tchýní" zkusila bydlet rok a stačilo..do té doby vše ok,ale poznaly jsme se takhle blíž a máme k sobě dál :) Přítel pochopí a ač bude třeba z počátku chvíli trucovat,tak se s chutí nastěhuje k vašim za tebou..takže si stůj za svým názorem a jdi k vašim a pokud to tchánovci nechtějí chápat,tak mají smůlu..pozvi je ke stolu ke kafi a řekni,že máš pocit,že se tam vše děje bez tebe,ač ty tam jsi a že se líp budeš po porodu cítit se svou mámou..že tam pak zůstaneš,to už budeš vědět jen ty ;) Držím palce a udělej vše,jak to cítíš,nenech se ovlivnit..po porodu poznáš,že láska ke chlapovi je nesrovnatelná s láskou k dítěti a to je přeci to nej nej nej :h:

Ahoj tak já 100% u svý mamky. Přítelova matka mi příjde jako kdyby ty svoje 2 děti dostaly tak ve 2 letech nebo je našly. :€}€: Úplně se jí budu bát svěřit dítě na hlídání, protože ty její názory jsem fakt v životě neslyšela. :€\€: Nedávno mi řekla, že mimčo se samo zahřeje, protože má v páteři čip nebo mi chtěla do postýlky nacpat polštář. :jawdrop: Když jí přítel řekl, že se nedává, tak jsme ještě byly ty blbý mi, protože prej snad nebudeme věřit všemu co nám kdo řekne.... :€{€: Takže si fakt neumím představit spol. bydlení. Stačí mi bohatě, když jedeme na víkend na chalupu a ona furt do mě hustí ať si vezmu a tamto a nestačí jí říct jednou že to nechci... nutí mi to do zblbnutí... takže než tohle radši půjdu do podnájmu :spid:
Nevím, ale podle mě, by měla být rodina pohromadě a mít svůj klid. Přítel by měl stát za tebou i kdyby mu to bylo u mamky sebelepší, dítě má s tebou a ne sní.. Holt si budeš muset trvat na svým a prosadit svoje :one:

Ahojky, to jsme na tom podobne.. Prodali jsme v lete byt, s tim, ze budeme stavet a nez postavime, tak budeme u tchanovcu.. Miminko jsme tedy planovali, ale nepocitali jsme s tim, ze se povede hned.. No podarilo se a jsem ve 23. tydnu..=o)
Musim tedy rict, ze jak moje mamka, tak i tchanovci jsou super a vsichni se vsemi dobre vychazime.. Nicmene jsem rekla, ze pred porodem chci byt u mamky - bydli v Praze a tam budu i rodit.. A po porodu, ze budu taky tam, jak dlouho jsem nerekla, ale bydli v byte, tchanovci v podlaznim RD, takze litat po schodech s miminem se mi teda nechce.. Staci mi to uz ted.. Jsou s tim nejak smireni, navic ted tedy resime vse dvakrat, takze postylku budeme mit jak u mamky, tak u tchanu a proste budeme s mimcem ruzne prejizdet, verim, ze cim driv si na to mimco zvykne, tim mensi bude mit problem se prizpusobit pozdeji.. Takze tak u nas..
Ale co se tyce tveho pritele, mel by te podporit a presne pochopit duvody, proc chces byt u svych rodicu, to je uplne normalni pocit, zvlast pak v sestinedeli! Takze tam bych si nejdrive promluvila s pritelem.. A pak, pokud jsou tchanovci normalni bych to vysvetlila i jim, ze tam budes proste vic v pohode a tak, ze za nimi budete jezdit, aby si nemysleli, ze jim jakoby vnouce beres.. Ja nevim, ale me tohle prijde naprosto prirozeny a i oni by to meli pochopit! Drzim moc pesti!!=o) A omlouvam se za roman!

ahojky, já bohužel zažila bydlení u manželových rodičů, 12let...tchyně docela v pohodě, ale dost mi předsouvala výchovu, jak to mám dělat atd..měli jsme s bývalým dost velký hádky kvůli tchýni, jenže on byl navíc na její straně... prostě není nad to mít svoje, ikdyž máš rodiče skvělí..žádali jste na městě o nějaký pronájem? stačilo by zatím 1+1, ale SVOJE. Držím palečky..Alushka77

In reply to by alushka77

Jo to na tom jsme stetne,kdyz reknu neco ohledne vychovy tak jsem jak blb,nejvib me urazilo,kdyz sem rekla ze doroka neexistuje aby se mu davali sladkosti,a tchyne na to ze nechape proc ze ze jenom cela nase rodina je takova v podstate divna ze detem do roka odpirame sladkosti,uz jen to me nastvalo,do toho nase rodina nepodporuje dudliky,no to jsem si taky vyslechla...a muj drahy?stoji pri svoji mamince.

In reply to by Iva.a.anka

Do výchovy si mluvit nenech, to bych taky nechtěla a nedovolim to nikomu, ani svým rodičům a babičce....
hlavně se nestrasuj, snažte se vyřešit bydlení a moc nepřemýšlej a neřeš to co všechni pořád melou...to by se človék musel zbláznit
A to že manžel neodporuje mamince, tak to neřeš...u nás je to taky tak (je to nepříjemný, ale je to realita) :(

Ahoj, já jsem na tom dost podobně.
Vezmi si, že když chceš ty jít ke svým rodičům, je to zase stejné pro něho...ty nechceš být tam a on nechce být u tvých rodičů....musíte najít jiné řešení...
Já jsem taky u jeho rodičů (matky) a co jsem zjistila, že jsem těhotná, musí se všechno rychle upravit (v současné době je kuchyň a koupelna společná :o( )
taky nemáme vůbec peníze, hypotéka a různé splátky na krku a ještě k tomu jsem v práci ve zkušební lhůtě :(
Tak se rozhodl, že prodá chatu, splatí se hypotéka a barák se předělá na dva byty
Upřímně, takhle s tchýní žijeme dva roky, ale s dítětem by to fakt nešlo a to kupodivu chápe i ona....tak se drž a zkuste spolu vymyslet co nejrouzumější řešení :)
Moc držim palce...

Ahoj Ivi, tak my jsme s přítelem miminko také neplánovali, dá se říct, že celé těhotenství to mezi námi bylo hodně nahnuté, ale nakonec jsme to nějak překonali a myslím, že nejvíc nás spojilo to, že přítel 14 dní po narození malého odletěl na 4 měsíce pracovně do Kábulu!
U tchýně bych tedy asi taky moc bydlet nechtěla, ale pokud přítel zase nechce k tvým rodičům, tak musíte zkusit vymyslet nějaký kompromis!
U nás je to třeba tak, že my jsme v týdnu s přítelem doma a na víkendy jezdíme k našim, většinou sami, protože přítel často slouží i víkendy a když ne, tak je rád, že může proležet celý den u televize a Denísek mu u toho nekřičí do ucha! Ale zase my bydlíme 30km od mých i od jeho rodičů, tak to je na časté dojíždění fajn, nevím, jak daleko to máte vy!
Je to i pro nás příjemné, odpočneme si od sebe, moje rodina se věnuje malému a já se můžu buď učit nebo relaxovat!
Držím palce, ať vymyslíte to nejlepší pro vás tři :k:!

Tak pokud si víc rozumíš se svýma rodičema, tak je jasné, že se ti u přítelových rodičů moc bydlet nechce. Přítel je v opačné situaci, tomu se zas nechce k vašim. Nejlepší by bylo aby jste si sedli, probrali si pro a proti, co se ti na žití u přítelových rodičů nelíbí a jak by jsi sis soužití představovala, to stejné by měl říct on. No a dospět k nějakému řešení. Tady bude problém přítele vůbec rozmluvit - zkus mu vysvětlit, že je to důležitá věc a že tě zajímá jeho názor a že o věcech budete debatovat, aby jste došli k nějakému řešení. Třeba že zůstanete tam, kde jste, ale za určitých podmínek - že se za tebe víc postaví, nebudou ti jeho rodiče organizovat život a ani miminku... Jeslti je chlap, měl by se postavit za tebe.

In reply to by omites

To je to,oboji maji velka proti, u nasich by jsme sice byli v rodinnem domecku ale i s babickou a dedou...a u nich v panelu s mentalne postizenou dcerou,mamkou ktera nevydrzi den bez sklenicky vina a ma uplne odlisne nazory na vychovu,a tatovi se stranim,toho nemam proste rada...navic tady necitim rodinnou pohodu...

:? já teda rozhodně když už , tak u našich.... :O ale asi bych nechtěla ani jedno....nadruhou stranu chápu,že jiný východisko než bejt tam nebo tam nemáš.... :€\€: zkus si o tom s přítelem ještě normálně promluvit....bydlíte nějak daleko od sebe (jako vaši a tchýně)??? je to na pytel se takhle rozhodovat... :|€|:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja uz jsem rekla ze v den nastupu namaterskou jdu k nasim...ale jak kdyby me vsichni ignorovali...a uz prispusobujou byt miminku...ale ja se pak fakt seberu a odchazim...nikdo mi nemuze rikat kde bydlet muzu a kde ne...

In reply to by Iva.a.anka

snad si za svým i budeš stát,... víš, pokud budeš mluvit do větru a něco řekneš a pak to nesplníš, tak to bude vypadat pořád stejně a všichni tě budou ignorovat. ale když se odstěhuješ tak uvidíš, jak tvůj otočí.. :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja uz jsem rekla ze v den nastupu namaterskou jdu k nasim...ale jak kdyby me vsichni ignorovali...a uz prispusobujou byt miminku...ale ja se pak fakt seberu a odchazim...nikdo mi nemuze rikat kde bydlet muzu a kde ne...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka