přehozený režim spánku, krmení

10.12.2010

Ahoj, tak zase otravuju s dalším tématem. Doktorka říkala, že to má malej přehozený, protožě přes den totiž spí déle než v noci. A že prej ho mám přes den krmit po 3 hodinách, aby na noc vyhládnul a pořádně se nadlábnul. Až na vyjímku se mi to včera po těch 3 h. podařilo, jednou jsem ho trochu ošulila dudlíkem, jinak samozřejmě, když byl prostě hladovej po 2 h., tak jsem ho nakrmila :-) No ale pak to bylo v noci celý takový všelijaký (což se teda ale přihodilo i v jednom z předchozích dnů bez těchto 3h. denních "pokusů"). Večer spal okolo 3 h., to spí takhle skoro každej večer, když ho hlídá manžel a já naspávám na noc. Když se vzbudil, tak jsem ho nakrmila stejně jako obvykle, ale po hodině si řekl zas, pak v noci po 2 h. a pak zas po pouhé hodině a nakonec po těch skoro 3 h. ráno. Nevím, jestli Dr. v tomto poslouchat, protože se všude píše, jak se maj miminka krmit tak, jak si řeknou a že když se šiděj přes den, tak si to potom vybíraj v noci. Tak z toho mám trochu maglajz v hlavě. Ale ono se to s tím spánkovým režimem holt asi srovná postupně po šestinedělí, že?

Kliknutím vložíte smajlíky:

já myslím, že se to urovná, u nás bylo každých 14 dnů něco jiné, nejdřív malá jen spala a papala, pak po 14 dnech řvala každý večer skoro do půlnoci, to už jsme taky přežili, pak zase hrozne málo spala pres den, max. 20 min. no a ted je to docela OK nebo uz si zvykam ....ma 2 mesice a fakt je porad neco jinak

Naše malá spala přes den 2x15-30minut a v noci se budila cca po 3 hodinách.. :a: Může být hůř. Neřeš. Za pár dní to může být zase jinak :a:

ahoj...ja bych to nechala tak jak to je a nenarusovala ten rezim ://: mne mala treba poobede spala i 4h vkuse,tak sem si aspon odpocinula,ale v noci se budila,no nebylo to tak strasny,tak sem to taky rikala dr,rikala,ze kdyby sem ji pres den treba vzbudila po 2h,tak by spala v noci dil...jednou sem to zkusila a odvtedy se mi budila kazde 2h i v noci,takze uz sem si ani neodpocinula poradne ani pres den :€z€: a litovala sem toho.. tak tedkom uz nic takoveho neudelam..kazde dite je jine,ale to neznamena,ze kdyz ji das castejc najist pres den,tak se ti v noci bude min budit...nikdo ti neda 100%jistotu ,ze to tak bude,tak se rozhodni sama jak to chces :a:

In reply to by nikiska

Jsou to trampotys těmi našemi drobečky :-) Na dnešek od večera do rána se malej budil každý dvě hodiny - nevím, zda to nebylo tím, že při procházce spal skoro h. a měl tak přes den méně krmení. Teď přes den pokračujeme po dvou h. Odpo zkusím dát delší pauzy, půjdem asi ven, tak to zvládne. Uvidíme, jestli to třeba nedoháněl v noci anebo jestli třeba není chyba jinde. Mám např. pocit, že když spí ve své postýlce, tak spí většinou dýl a když je vedle mě v posteli, je docela i možné, že jakmile se začne kroutit a "lovit" něco k papání, tak to ještě nutně neznamená, že už potřebuje jíst, on totiž takhle hledá skoro furt anebo se mu o tom jídle zdá. Ale já ho vždycky hned začla krmit. No a je teda možné, že ho sama vlastně vzbudím dřív než by se vzbudil on sám. Příp. že by ze mě to mlíčko cítil tím, že leží hned vedle a to ho víc navnadilo? No, uvidíme, jak to bude po dnešním častějším krmení přes den. Každpodádnně když usne po kojení, tak ho nechávám spát, protože už ani neškytá, i když neodříhne, no a pokadí se vždy až nějakou dobu po kojení a kdybych ho hned začla přebalovat, tak ho vzbudím a on pak pláče, protože to má narušený a pak nechce usnout a chce si zase sosnout mlíčka na uklidnění a tak pořád dokola. Jo a hrozně toho při krmení nakecá, pořád něco mumlá a rozhazuje rukama a tak. Asi to bude řečník, má i takový velký ruce s dlouhými prsty :-) Jinak manžel ho šel na dnešek v noci jednou sám od sebe přebalit! Zdálo se mu, že prcek smrdí :-)

In reply to by Any

tak to mas sikovnyho manzela ;) .si myslim,ze urcite,kdyz pri tobe v posteli spi ,tak citi tvoji blizkost a budi se :|€|: nech ho spat radsi v postylce a uvidis jestli bude spat dyl...nebo mu skus dat dudlika,kdyby se budil castejc,nemusi mit hlad ,jen si chce neco dudlat :€Ss€: mala ze zacatku chtela taky furt byt u prsa skoro porad a to kojeni bylo pro mne bolestive,ale pak sem ji dala dudlika a zlepsilo se to...je fakt ,ze mala papala docela casto a to ji zustalo dodnes :€): ,nekdy se divim kam to dava...sni pomalu toho vic nez my,porad ma neco v puse :$}: no uvidis jestli to bude lepsi po par dnech,treba se to urovna,ale treba bude takovej papanek jako nase :a\|: a neudelas stim nic,bude se proste budit :|€|:

In reply to by nikiska

Podruhe uz se to neopakovalo :-D On totiz stejnak sel tehdy na wc, tak asi proto. Ale bere si na starost koupani maleho, ktereho se ja zatim trochu bojim. Tomaskovi se to moc libi, akorat je pak rev, kdyz ho utiram a mazu olejickem, to je mu asi zima. Dudlika vetsinou plive, vzdycky uz tam ma pripravenej jazyk a dudlik neni mozne vlozit do ust :-D a strasne se u toho vzteka, ze ho nechce :-) jen obcas si ho necha vnutit. No, s tim spanim je to ted takovy na stridacku, nekdy spi dlouho, nekdy zas vubec nechce spat a obcas tezko rict, jestli place z prdiku anebo tak nejak bezduvodne. No a mas pravdu, ze ve sve postylce ma asi opravdu vetsi klid, ale ted jsme na nasem prechodnem bydlisti a tady zatim svoji nema, takze zas cely tyden spi v nasi. Jinak pri chuti je stale, ale na nakrmeni uz mu staci mene casu nez driv. Prece jen ale casto stale nepoznam, ma-li uz zase hlad nebo chce proste jen zuzlat bradavku :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka