příkrmy..opět:-)))

10.12.2010

ahoj mamky,mám zase pár dotazů ohledně příkrmů...ona to asi taková věda nebude,ale asi jsem blb :( před 14 dny jsme začali dávat maso,zatím jen kuřecí a krůtí.. první týden jsem dala 2x tedka 3x a chci se zeptat jak často ho můžu dávat..a taky když jsem si ho uvařila,naprcovala a dala do mražáku,jak dlouho tam může být?? nějak jsem se taky zapoměla zeptat doktorky na žloutek,vím že se 1 týdně dává,ale od kdy?? no a ještě jeden dotaz na přesnídávky :) ..hodně jste tady psaly značku frutapura,že je bez cukru...kde se dá koupit? neviděla jsem ani v tescu,albertu ani DM.....tak moc děkuju za všechny odpovědi :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Frutapura je tuším v Rosmann.
Ale jenom tuším, já mám přesnídávky svoje, ..... někupuji žádné skleničky, ani přesnídávkové ani příkrmové

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a to kupuješ normálně v tescu,albertu či někde tak??? a jak je prcek starý?..nakoupila jsem dřív na trhu,uvařila,zamrazila a občas střídám se skleničkama...ted je na trhy zima a zelenina taky nic moc...takže bych vařila klidně každý den,jenže nemám z čeho...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Super, tak to taky zkusíme, díky :wink:! To je super, že malé chutná :), my taky zatím jíme vše, kromě samotných brambor, ty mu nechutnaly!

In reply to by mimilinko

já už řepu taky dávala,ne samotnou,smíchala jsem ji asi se dvěma druhy další zeleniny,mám i na mrazu a šmakovalo...jinak já ji oloupala,nakrájela na kousky a vařila...ale upozornuju tě,že to měkne tak hodinu,takže pokud se chystáš dělat řepu tak dříve :s:

In reply to by Leushka

já mám taky zavařený přesnídávky... jde to rychle... jen jsem blbě odhadla množství... zpracovala jsem cca 2 velký bedny jablek a myslela si, že to bude stačit a už dojíždíme poslední... ale v mrazáku mám švestky a borůvky, ty už jsem taky zkoušela - stačí svařit pár jablek, do toho přidat borůvky - vše svařit a jen rozmixnout a dát do sklenek a zavařit... švestky se musí vypeckovat a oloupat, ale i to je za chvilku ;-)

In reply to by Leushka

ne ne, já si to vždy připravím přes léto a podzim - jablíčka, meruňky, hrušky, švestky, broskve, nektarinky, blumy.....uvařím, propasíruji a zavařím do sklenek. Žijou z toho celou zimu do dalšího ovoce
dávám i čerstvé ovoce - mandarinky, banánn, jabličko, nashi...., kiwi...

In reply to by Ifka123

holky to jste šikulky!!! já v létě na to taky vlítnu,ted přes zimu je to fakt na prd...ne,že bych byla nějak háklivá,ale bůh ví,čím to stříkají,jak dlouho to je v kamionech..skladě..atd atd..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no Peti :qu: ty jsi fakt šikula!!!!vzhledem k váze adama cukr vynechám :///:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já zásadně vše BEZ CUKRU, nedávám ani pudink,
prostě čisté ovoce, pokud jsou čistá, sterilizovaná, víčka dobře utažená, nic plíseň nechytne

In reply to by Ifka123

taky nedávám pudink... přijde mi to zbytečný... domácích jablej máme dost... A i když jsem měla z jednoho stromu kyselý, tak jsem to zavařila a dávala třeba do kaše - normálně mi nemléčnou nejedí, ale takhle jim to chutná ;-) ... a teď lžičku do jogurtu a to je fičák... nestačím krmit ;-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jablíčka mám také vlastní, nebo co dovezl tchán,oloupu,vyndám jadřince, nakrájím, pokusím, mixnu, dám do sklenek, zavařím a pak už to jenom konzumují.
mám dvojčata, takže spotřeba je turbo :-)

Leuš, přesně, jak Ti píše maminka Carrinka, vajíčko 1x týdně (my ho zatím ještě nedáváme) a maso nám taky moc dlouho zamražené nevydržím, dělám zatím jen králíka, dostali jsme ho od sousedů!
Těstoviny kupuju taky v DM, jsou super, ale už jsme zkusili i písmenka od Panzani!
Přesnídávky mu dávám od Hippu nebo od Hami a moc mu chutnají!
Začal mít teď problémy s kakáním, tak mu dávám 2-3x týdně pár lžiček jogurtu Holandie a je mu fajn :)!

Jednou týdně můžeš dávat žloutek už teď (nám řekla doktorka rovnou, když začnu s masem - což je cca 6 týdnů po začátku příkrmů), jinak maso v mrazáku mi nevydrží dlouho... uvařím víc, dám rozmixovaný do formiček na led, když zmrznou, tak vyklepnu do pytlíku a už jenom šahám denně pro porci... můžeš dát i hovězí a telecí maso bez obav... a králika ;-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka