kolik bylo vasim detem, kdyz jste od nich prvne odjeli na delsi dobu pryc?

09.12.2010

holky, chci se zeptat, jak stara byla vase ditka, kdyz jste od nich prvne odjeli na delsi dobu - a museli jste?nebo jste jeli na dovolenou?? a jak to prckove zvladali bez vas??a co navrat?? - jak se chovali??nebyli dotceni a urazeni??

a hlavne - jak ste to zvladali vy po psychicke strance??

ja odjizdim v nedeli na 6dni do Italie na lyze a malou prvne v zivote neberu s sebou a budu od ni prvne pryc dele nez 2h (nemame hlidani ani z jedne strany babicek, takze jsme s malou neustale ja), nejsem na to zvykla, a strasne se toho bojim - jestli mne nebude porad hledat a volat a co vnoci, kdyz se vzbudi a bude chtit chytit za ruku a ja tam nebudu??

nastesti s ni doma zustava manzel, takze ji tu zustane 2.nejblizsi osoba, ale preci jen - neni to mama :-(

uplne mi to kazi veskere teseni na dovolenou a vim, ze si to tam stejne neuziju a budu porad myslenkama u male a budu se akorat trapit :-( ..ted bych nejradsi nikam nejela, ale jednou to prijit muselo, ze?

Kliknutím vložíte smajlíky:

My se chystáme s manželem odjet na 4 noci do alp v lednu. Už teď jsem z toho nervózní a říkám si, jestli jsem to neměla ještě o rok odložit, ale přesně jak píšeš-to bych taky nemusela odjet nikdy.Rozárce byly v listopadu dva roky. U babičky spí jen občas a to max. jednu noc, to snáší naprosto v pohodě, tak doufám že 4 noci budou taky v poho. Tak pak napiš jak to dopadlo u vás.

In reply to by stepanka025

tak jsem zpet :-) .. mala to zvladla v pohode, pry po mami ani nejak nevolala, ale byla dost uknourana, ubrecena..ale to bylo taky predevsim tim, ze vecer predtim, nez jsem odjela, tak najednou 39,5 horecka, v noci stale, vubec sme nespali a snizovali horecku, v pul7 rano usla konecne!!a ja sup vstavacka z postele a utekla jsem ji :-( ..alespon mne ale nevidela odjizdet, ikdyz asi cucela chuderka, kdyz se vzbudila a maminka nikde :-( ..noo, tak horeckovala a tatka s ni mazal 3den po neustupujicich teplotach k dr. - angina jak tram a antb. :-( .. takze na prvni odlouceni od prcka nic moc :-( byla jsem z toho prvni 2dny total v pr..., jakmile dostala antb.a mela jsem pocit, ze je lecena a bude uz jen lepe, tak jsem se dokazala teprve trochu odreagovat, ale zadny zazrak :-(..navic trceli tyden s manzelem sami zavreni doma :-( kdyby byla zdrava a vedela jsem, ze couraj 2x denne nekde venku a maji pohodu, bylo by to lepsi, takhle to byl i pro mne trochu psycho teror :-( , ale jsem rada, ze to mame prvne za sebou a priste uz to budu zvladat mnohem lepe :-) ..

ps. kdybysme meli aspon 1hlidaci babicku, ktera by se male venovala, byla bych jeste klidnejsi, nez ji nechat doma samotnou s tatkou - ty babicky jsou preci jen "stare mamy" a i se tem detem hodne venuji, vymysli zabavu a verim, ze u babicky si prcek uz vubec nevzpomene :-) .. mne strasne prekvapilo, ze mala vubec nemaminkovala a pritom je neustale jen se mnou, zadne hlidani a je jinak dost maman a kupodivu to zmakla super, nebyt te nemoci :-(

holky dekuji za komentare, snad to tu ti dva zvladnou beze mne a nebude male maminka moc chybet?? :-( .. jsem z toho nejak v pr..navic ted vecer se mi zdala mala nejaka tepla, tak jsem ji zmerila a ma 39,2 :-( .. tak jsem ji vrzla Nurofen a sla spat, ale jsem z toho teda totalne v prcicich - prvne tu necham dite moje samotny a jeste nemocny :-( .. to je fakt smula :-( navic, kdyz je nemocna, tak chce maminku oto vic :-( ..tak jsem zvedava, jak tohle zvladnem?? ..rozhodne uz ted vim, ze dovcu si neuziju :-(

Ahojky,malý má 16 měsíců a já nikde bez něj nebyla déle než pár hodin :) Ale myslím,že když tu malé zůstane taťka,bude to v pohodě :)

My jsme zatim bez syna nikde dele nebyli...snazime se vzdy skloubit veci,tak aby mohl jet s nami.A zatim to funguje.Jinak prvni noc absoloval u mych rodicu,kdyz mu byli 2 mesice...ted mu je 5 mesicu a spinka tam tak jednou za 14 dni,kdyz s manzelem jdeme na veceri,do kina atd..jinak spi i u rodice manzela ,kdyz jdem na ples ...A spinka tam stejne jak doma. Je proste tak zvykli a doufam,ze mu to vydrzi.

holky, moc dekuji za odpovedi :-) .. je mi jasne, ze stim budu mit mnohem vetsi problem ja, nez mala :-( , tak se "presprcne" a pojede si dal to svoje :-) ..ale prave se bojim, ze az se vratim - aby se mnou "mluvila" - aby na mne nebyla nastvana?! :-) .. no uvidime??

kazdopadne vzdy je neco poprve a kdybych odkladala odjezd od ni, jen proto, ze se bojim, jak to zvladnu, tak bych ji mohla byt prilepena na zadku jeste ve 20ti, ze jo :-)

tak nam drzte palce :-) ..bojim se ze budu trosku histericka :-( - normalne jsem se uz min.tyden rozbrecela, kdyz jsem si predstavila, ze od ni odjedu :r:

ahojky. malemu je ted 14 mesicu a jediny, s kym vydrzi (krome nas s pritelem), je moje mamka. poprve u ni byl pres noc asi v deviti mesicich, nejdele jsme bez nej byli od patku odpoledne do nedele odpoledne. prvni navrat od ni obrecel, nyni uz v pohode. :-)

ahoj, mé první odloučení - pořádné od syna bylo v jeho 2 a čtvrt roce, a to v době, kdy jsem byla s malou v porodnici, byla jsem tam šest dní, podotýkám, že malý byl u babičky s dědou 60 km daleko, takže byl za mnou asi 2x. Předtím jsem s ním také byla pořád jen já, babičky daleko, asi 2x tam byl na noc a do té doby nic, taky jsem z toho měla hrůzu, ale nedalo se zkrátka nic dělat. Byl neskutečně statečný, prý vůbec neplakal, i když mu prý k tomu moc nechybělo, ovšem jak jsem přijela, chodil se mnou i na záchod, a od té doby byl u babičky na noc jednou a to probrečel celý večer, a naši ho nechcou trápit, takže tam na noc bez nás nejezdí a jsou s námi pořád - oba. Malá má rok a malý 3 a půl.
Ale je to těžké, každé dítko je jiné a s ní bude tatínek, na kterého je určo taky zvyklá, takže já bych se moc nebála, určitě si to spolu užijou a ty taky!!!

Někdy v únoru vyrážím s kamarádkami na víkend pryč. Bude se starat taťka ;) a malé v té době bude cca 14 měsíců.
A v létě dostanou naši na pár dnů malou na chalupu, takže někdy v roce a půl bude cca 5 dní bez nás.

Ahojky, my čekáme mimi v po novém roce a už teď jsme se o tom bavili. Chtěli bysme aby si malej zvyknul na moje rodiče a tak po tom roce aby mohl občas přespat u našich a my si mohli trochu "povyrazit". Uvidíme jak to bude, ono se to teď mluví a nakonec to třeba bude jinak, ale určitě bych příští leden chtěla jet na ledovec. Doteď jsme jezdili 2x ročně, tak aspoň jednou bych jet chtěla. Tak 3-4 dny. Ale uvidíme, i tohle nakonec může být jinak že jo :) Každopádně pokud jsou děti zvyklý na prarodiče a oni by je rádi pohlídali, nebála bych se toho. Většina matek má v tomto problém v sobě a na děti to jen svádí :) Myslím, že budu úplně stejná :)

Ahojík, já jsem poprvé odjela, když Verče bylo 14měsíců, jeli jsme do Alp, jelikož jsem byla zvyklá na hlídání, protože do půl roka Verči jsem ještě studovala a dojížděla jsem, občas si na noc vzali Verču rodiče, proto se mi začalo stýskat až druhý den a to docela dost, vlastně jsem si uvědomila, že se nemůžu vrátit......bylo to dlouhé a po návratu ani Verča nezaznamenala, že jsem byla pryč, babička s dědou ji tak zaměstnali, že byla v pohodě.

ahoj, tak mám 4 letýho synka a 18měsíční dcerku. Ještě jsem bez nich nebyla déle než 3 dny. Ondra od roka jezdil ke tchánovcům každý měsíc na 2dny. Teda necelé 2 dny. V pátek večer si ho odvezli a v neděli jsme si pro něj jeli. Takhle ho brávali do 3 let. Nyní už si ho bohužel neberou. Hlídaj ročního vnuka přes týden a o víkendu asi nemaj náladu si Ondru brát-chtěj odpočívat. mě to moc mrzí, protože si Ondra zvyknul a nyní už je to rok co u nich takhle nebyl :-(. Malá byla párkrát kvůli mé práci. Maximálně to byli 3 dny v kuse. Jinak většinou 2 dny-necelé.
Na dovolenou jezdíme společně. I když už nyní se s kamarádkama bavíme otom, že bysme si udělali na jaře dámskou jízdu. Děcka by hlídal tatínek a my bysme jeli na 3dny na welnes pobyt. Ale jen za předpokladu že půjdu ještě párkrát do práce a vydělám si jak na pobyt tak i peníze na cestu a svou potřebu. Pokud si nevidělám požadovanou sumu, tak se akce konat nebude.
Uvidíš že to zvládneš. Prvních pár dní bude strašných. Bude se ti strašně moc stýskat-až ti bude ouzko. Poté to přejde a začneš si užívat. Taťka to určitě zvládne. Malá si na tebe vzpomene, ale je na tantínkovi aby jí přivedl na jiné myšlenky....

Ahoj, my poprvé odjeli asi před 14 dny -na 4 dny do Barcelony na prodloužený víkend. Našemu prckovi je 15 měsíců. Já to obrečela, chtěla se vrátit z letiště.. hrůza. I když jsme si to nakonec docela užili, tak se mi hoooodně stýskalo. Vrátili jsme se v noci kolem 1 hodiny, takže prcek spokojeně spinkal. Druhý den dělal jako by nic. A pak mě moje mamča skoro šokovala, když líčila jak moc si to užili, že si na maminku ani tatínka ani jednou nevzpomněl. Jediný kdo mu za ty 4 dny chyběl byl náš pes, který byl jinde.. :-) Tak si nedělej starost.. děti se hodně přizpůsobí a užijou si to víc, než myslíš :-) Pravda ale je, že si mě od té doby trochu víc hlídá .. (nebo si to možná namlouvám..)

ahoj, já poprvé odjela, když bylo klukovi 7m. jela jsem v pátek ráno a vrátila se v neděli odpoledne. měla jsem nějaký vzdělávání a nebylo možný, aby kluci jeli se mnou,protože tatínek měl nějakou práci která taky nešla odložit. Víkend synek strávil uplně v pohodě, neměl problém s tím, že má místo prsa flašku (byl kojenej), ale jenom do tý doby než jsem se vrátila domů. "nemluvil" se mnou týden. co jsem přijela domů byla jsem s ním jako dřív (tj. byli jsme spolu pořád), ale přehlížel mě a vlastně mi nedával vůbec žádnou zpětnou vazbu. celkem mě to bolelo, ale co naděláš. jinak to odloučení jsem zase tak špatně nezvládala. horší to bylo asi za dva měsíce, kdy jsem odjela na pět dní, synek se před odjezdem odstavil....to mi bylo pěkně smutno, obrečela jsem to.....jo a kluk zase se mnou týden nemluvil :s.
ale dneska už je zapomenuto

Ahojky, tak já byla od synka nejdéle týden.Byli mu dva.A kyž mu byl rok.ly u babi tři dny.Ptže jsme se stěhovali.Babi zná, miluje ji.A ona má mou 100% důvěru.

Navíc já bych to neřešila, jestliže se manžel umí postarat.

ja zatim byla pryc max. 3-4 dny pracovne, zacala jsem, kdyz synovi byly 4 mesice. Kdyz jsem se vracela, tak mi to bylo lito, protoze on delal jako by nic, jak kdybych nikde snad ani nebyla. Ted uz je vetsi, ale zas cacorka je mala (6,5 m), tak sedim doma, manza by takhle 2 deti nezvladl (rika teda), tak zatim nikam nejedu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka