Jen tak

04.12.2010

Ahojte holky, jak se máte v tomhle počasí – nečasí?
Vím, že se to tady má točit jen o miminkách, ale nikdo se neptá a nepíšem o tom jak se máme my… Takže holky jak se máte? :)

Balíte už vánoční dárečky a vymýšlíte jakéže to napečete letos vánoční cukroví?
A jaké dárečky máte pro své drahé polovičky? To je taky rok od roku těžší vybírat, tak mi pisněte nějakou inspiraci.

Jezdíte s mrňaty ven i když takhle fest mrzne nebo jste raději doma? A jak se vám „krosí“ po skvěle neuklizených chodnících? To je děs běs!!!!! :n: My jsme to asi 2x vyzkoušeli a musím říct, že nejhorší je to dostat se z chodníku na cestu a zase nazpět. A i přes některé ušlapané chodníky má Tomášek místo krasojízdy pěknou horskou dráhu. Divím se, že takhle dokázal spinkat, když to s ním takhle házelo. :)

Tak valím se zase věnovat malému a vy se mějte krááásně a užívejte si předvánočních příprav a celé té atmosféry.
Pa Petu :€s€:

Ahoj - vánoční dárky už mám zabalené skoro všchny,cukroví mám zatím 3druhy (ještě budu dělat dva druhy) --- rohlíčky,linecké koláčky,vykrajované cukroví pozdobené čokoládou a barevnýma čoko ozdůbkama ... já tomu říkám mini hovínka,kokosové kuličky a plněné košíčky (ty jsou na sca 3hodiny).Dárek pro manžela nemám - příští týden se půjdem spolu projít po městě a něco si vybere --- já si od něj přeju teplé pyžámko ... to mi stačí.
Jinak ven někdy jdeme ... spíš,když potřebuji nakoupit - tak než se někam probojujeme s kočárkem (ještěže má velká nafukovací kola) tak to vyjde tak na skoro dvě hodiny - uf.Taky přeju krásnou předvánoční atmošku. :k:

In reply to by Lyret

Ahojky děvčata :a:
to seš dobrá, že už máš dárky i zabalené. A cukroví - pomáhá Anička při pečení nebo zdobení? nebo jen ochutnává :-))
Taky máš ráda teplá pyžama? Já spím v kalhotovém flanelovém pyžamu, teplé ponožky a ještě se zachumlám do peřiny :-))) to máme doma erotiku, když se manžovi takhle ukazuju :-)))
mějte se krásně předvánočně a Tomášek posílá :kiss: těm tvým princeznám :a:
PS: četla jsem si tvůj příspěvek, ale nejde mi tam napsat komentář, tak to pisnu sem...Uff, to musel být krušný večer, já bych nespala pak celou noc. Ještěže to takhle dopadlo a už se to nebude opakovat. Jinak Nelince vše nej k mininarozkám :qu:

Ahoj, u nás je sněhu tak akorát a máme pořádný terénní kočárek, tak vyrážíme denně aspoň 2x na procházku. Terinka vždycky hezky usne a pak ji nechám spát ve vstupní chodbě nebo když je menší mráz tak si ji zavezu na terasu. Dnes jsme už testovali i sáňky, ale jen chvíli, protože ještě moc nesedí. Ale líbilo se jí to, smála se a třepala ručičkama.
Cukroví péct nebudu, dostanu od mamky a od kamarádky, které se v tom vyžívá. Stejně mi nejvíc chutná "cizí". Letos budeme mít veeelký štědrovečerní stůl, pozvali jsme oboje rodiče, mého bráchu s rodinou a pradědu, tak nás bude 13. Bude to u nás, mamka zajistí "maso a ryby", tchýně salát (25kg), já navodím atmosféru :-), takže paráda.
A dárečky? Každému jsem nechala udělat kalendář a fotoknihu s Terinkou, pak nějaké knížky. Manžel dostane mobil a obraz (nás třech z profi focení). O dárcích to není, spíš jsem ráda, že se sejdeme, brácha totiž žije v cizině, tak se na ně moc těšíme, hlavně na neteřinku.
Takže tak..
K+T

In reply to by keityz

Ahojky děvčata :a:
viděla jsem vaše krásné fotečky a jak jste si hezky trajdily na sáňkách :qu: super!!!
Tak to vás bude na vánoce plný dům :-) to bude super, určitě si to užijete...
mějte se moc moc hezky a posíláme pozdravení a Terince :kiss: :a:

Ahoj Petu - tak já žádný cukroví dělat nebudu, jednak můj chlap na to moc není, pak taky není nějak čas, malej mi sám nevydrží a spí jen v kočáře, a taky dostaneme cukroví od naší mamky, takže na ty moje chutě to bude až až ;) Dárečky už nějaké máme, pro oboje rodiče, nejhorší je něco vymyslet mýmu taťkovi, je sice rybář, ale snad už všechno ohledně ryb má. Jinak ale žádný velký překvapení, spíš se tak nějak domlouváme. Pro přítele kosmetiku, svetr a ještě něco se třeba najde, uvidíme. Peněz není nazbyt :( Co se týká procházek teď v mrazech a sněhu - kočár docela funguje, to je fajn, jen je to náročnější, to tlačení před sebou ;) Jinak v mrazech teda ven chodíme, co jsem tady v různých diskusích našla, tak do těch deseti pod nulou se snad může, i když teda možná ne tak dlouho - my teda chodíme furt dvakrát denně tak na hoďku a půl, jelikož doma mi nespí, jenom venku v kočáře, tak snad nebudou v zimě nějaký extrémní mrazy. Kéž by se mi ho povedlo přeučit na spaní v postýlce, jenže zatím když jsem to zkoušela, spal tam po řvaní tak třicet minut :( Navíc mám psa, tak aspon jednou denně vyrážet chceme. Mějte se s Tomáškem krásně skorovánočně :a:

In reply to by Majae

Ahojky Maji a Kubí :-)
u nás taky řeším cukroví tím stylem, že objedám svatební koláčky - jo je to divný - ale je to mnamka a zapráší se za tím ani nebudem vědět jak rychle .-))
No to mi vykládej s těmi dárky pro taťínky - nejhorší je, že už všechno mají a ty musíš stejně něco vymyslet. Můj otec je kutil, tak vždycky to bylo nějaké nářadí nebo něco takového a letos si řekl o nějaké čerpadlo nebo co, tak se zase poskládáme a je to... Jen mi zbývá ještě vymyslet něco mojí mamce a ségře :n: to nemám vůbec představu. No a manžovi mám jen nějaké drobnosti, tak ještě něco pro něj...
Tak to je mazec, že Kubik nechce spinkat v postýlce... když tedy nejedete ven nebo není v kočárku, tak ti nespí třeba celý den?A nezkusila sis lehnout s ním, že by viděl, že tam není sám? Snad se to zlepší nebo se umoudří...
I vy se mějte moc moc hezky :€s€: moc vás oba zdravíme :kiss: :a:

In reply to by Majae

Tak to máme stejně s tím spaním. 2x denně pouze uvozit v kočárku, jinak nic... Naštěstí ji můžu pak šoupnout do chodby, takže nemusím šmajdat celou dobu venku a stihnu si občas i něco udělat. Taky jsem přemýšlela, že ji zkusím dát do postýlky, ale blbne tam a řve. Tak doufám, že nebudou extrémní mrazy a budeme moct chodit ven pořád. Psa taky máme, sice máme i velkou zahradu, ale procházka je procházka.

Petul, taky jsem chtěla takové téma otevřít :).
Tak já se ted snažím péct cukroví. Ale teda od každého druhu tak ze 100g mouky, jen aby bylo na vánoční stůl a na svátky, protože pak to stejně nechutná. A zkouším nové druhy, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne, těsto mi právě odpočívá v lednici a odpol to prubnu :).
Já už většinu dárečků tak nějak mám. Pro manžu jsem koupila zimní bundu, protože žádnou nemá. 'A taky teplou mikču, protože svoji jedinou ztratil. On si nikdy pro sebe nic nekoupí, tak mu musím tyhle pro něho nepotřebnosti pořídit :). Je to sice "měkký" dárek, ale musíme šetřit, tak na blbůstky není prostor :). Ale tím to nemám vůbec těžké, protože každý rok nevím, co koupit dřív :)
Jak ted hodně fest mrzne, tak jsme doma, i spát jde domů, ale jak je do -5, tak spí venku a je teploučký. Já se snažím vyběhnout na běžky když je manžel doma a pohlídá, tak aspon ěnjaký pohyb... A je to fajn relax a lépe se v noci spí :). Mám totiž problém, že po vzubzení péti ho uspím, ale pak sama nemůžu zabrat, takže spím docela málo...
Ve městě jsem, zatím, s kočárem nebyla, tak nemůžu soudit, ale s naším super teréním kočárkem nám to tady po polích a nezpevněných cestách frčí krásně, takže drandíme po lesích a moc se nám to líbí :).
Na vánoce se docela těším, bude to myslím bez stresu a možná se nám tu sejde hodně lidí. Vždy jsme jezdili nejdřív k našim a pak hned ke tchýni (takže dvě večeře atd.), ale ted budeme doma a pozvali jsme oboje rodiče plus manžovy mladší sestry, tak se docela těším, že nás tu bude hodně.

In reply to by Slunko

Ahojte "sluníčka" :€s€: :)
tak to jsi šikulka, že zkoušíš i nové druhy cukroví, tak ať se zadaří. :one:
To máš super, že můžeš vybehnout ven a šupky dupky na běžky. To musí být neskutečný relax - samozřejmě i makačka, ale šupajdit si to krásnou zasněženou přírodou - jééé jen závidím :-) Už se těším, jestli nám vyjde aspon jedno dopoledne, že bychom si jeli zalyžovat - loni to nevyšlo skrz bříško, tak už se těším...
To vás bude na vánoce plný dům :-) ale je to super, jak se sejde velká rodina. K nám se chystají naši a sestra - ta ještě nemá zatím svou domácnost - tak jsem zvědavá, jak se u stolu rozmístíme v té naší panelákové kuchyni :-))) a moc se těším jak to bude všechno vypadat a hlavně jak to budem prožívat první vánoce s Tomíškem - to asi obulím :///: jsem pořád nějaká cíťa uslzená :€): :€):
tak se mějte krásně a všechny vás moc zdravíme :kiss: :a:

In reply to by petulina

Tak se docela zadařilo, mám asi 11 druhů, ale jen pár kousíčků od každého, tak jsem to chtěla a nezabralo to moc času, jen pár Péťových spacích "svatých chvilek" :). Přesně jak píšeš, minulý rok jsme byli těhu, tak o lyžích nebyla ani řeč, o to víc jsem se na běžky těšila :). A jak to frčí a ještě dnes napadlo :). Dneska je manža ve službě, tak jsem nebyla, ale nemrzlo, tak jsem vzala šátek a šla aspon s pétou na krátkou procházku, sněžilo, tak to bylo fajn a pétovy tvářičky poprvé pocítily snížek :). Jé, v paneláku, tak to bude sranda, ale ono to bude hezké, na nějaký prostorové dohady nebude chaos a ty to určitě dobře zorganizuješ :). Na první Pétovy vánoce se taky těším, ale myslím, že z toho moc mít nebude, čekám od toho spíš nové podněty a co s tím vymyslí :).

Ahojík :-)
tak já ještě nepeču, ale budu, aspoň linecké, co má rád přítel a něco a mamka mi dá pár úlků, to mám ráda já :-) jinak na to cukroví velice nejsme, tak mám o práci míň. My v tom snšhu byli venku jen 1x, do obchodu a zpět a máme celkem teréní kočár a dalo se to. Ale za těch 10 min Jiřík chytl rýmu a tak jsme už 4.den zalezlí doma a léčíme rýmu, aby se nerozjela.. jinak se máme dobře a těšíme se moc na vánoce, na dárečky, co Jiříček dostane a jak ho to bude bavit, snad :-) tento rok budeme konečně doma o vánocích, už jako opravdová rodina :)
zdravíme miláčka tomáška a milou maminku :h:

In reply to by marcy

Ahojky Marcelko a Jiříčku,
taky to máme nějak podobně s tím cukrovím. Po dva roky zpět jsem něco vyhazovala a letos si necháme upéct jen svatební koláčky po těch se hned zapráší a cukroví řešit nebudu. Aspoň nepřiberem...doufám :-)
Snad jste tu rýmu ukočírovali a je to lepší.... moc vám děkujeme za pozdravy a posíláme nazpět :-)
Mějte se :€s€: Tomášek posílá tetě :kiss: a Jiříčkovi chlapácké poplácání :metal: :a: :a:

Ahoj Péťo a Tomášku, tak u nás v Olomouci bylo dneska ráno kolem deváte -13, tak jsme ani nikam nevyráželi a seděli jsme pěkně v teplíčku doma. Předevčírem jsme byli venku, teda měli jsme snahu, vzali jsme naše telátko (fenku rotvajlera), nabalila jsem Jiříka a vyrazli jsme, bohužel už na konci ulice nebyl uklizený chodník, ten jsme sice přebrodili, pak jsme šli po cestě, takže každé auto, co nás míjelo nás ochvístlo tím rozbředlým sajrajtem, pak jsme došli na polňačku mezi poli, kam chodíme venčit hafíka, ušli jsme asi 10 metrů a tím naše cesta skončila. Hafík se akorát na chvilku vyblbl ve sněhu a šli jsme zpátky.Na druhou stranu ulice to taky nemělo cenu jít, tam už to nebylo uklizené vůbec, tak jsem chvilku pokecali venku se sousedkou z vedlejšího domu a šli jsme domů. Bohužel sáňky dostane jiřík až pod stromeček.
Jinak už mám jakž takž dárečky pokoupené, pro taťku mám parfém a svetr, elektrický kartáček už jsem mu dala. Jiříkovi mluvícího pejska, chodítko, klíčky se zvuky od fisher price, nechci to s hračkama moc přehánět, už tak jich má hromadu a ještě dostane od babičky a od dědy, od naší mamky dostane sáňky....jinak jsem koupila dětem od švagra Terezce (6 let) dětské hodinky, už chodí do první třídy, tak už se bude učit poznávat čas, Honzíkovi 3 roky modelínu s různýma vykrajovátkama, oni pořád něco tvoří. Ještě musím koupi Davídkovi od segry(16. měsíců) nějakou hračku, mám pro něj overálek, asi dám segře peníze, ať mu něco koupí a ještě má svátek, tak nějakou hračku a od kamarádky Kubík má 28.12. 4 roky, tak tomu taky něco. Pro segru mám parfém a dám jí taky peníze a pro mamku mám něco na klouby, poukázku na kosmetiku a manžel koupil babičkám a dědovi digitální fotorámeček a nahrajem jim tam fotky. No a to by tak bylo už všechno, doufám, že jsem na nikoho nezapoměla, budu si to muset nějak připravit, ať v tom nemám chaos. Jinak já se mám dobře, v pondělí přijede mamka, tak se hned objednám k holiči a na pedikůru, večer si zajdu na masáž a taky si budu moct pouklízet, co ještě nemám(ale hrotit to moc nebudu) a ona pohlídá Jiříka, jo a asi něco málo napečem, nechám si pár kousků a zbytek jí nabalím, ať si vezme domů. Já jsem zatím pekla jen perníčky. Náš taťka drží dietu, já se taky snažím moc nežrat, pořád mám ještě 10 kg nahoře ( z 25 co jsem nabrala v těhotenství) tak jen ať máme doma pár kousků, když někdo přijede. Nějak jsem se rozepsala, radši už končím, mějme se hezky, nepodléhejtme předvánočnímu stresu, nestojí to za to, radši si užívejme snížku a těch našich prcků milovaných. :a:

In reply to by RendulkaR

Ahojky Rendulko, tak jak máte doma pejska, tak to musíte ven i když padají trakaře viď? Ale ta chvilka na provětrání určitě stačí.
A jak sis užila dnešní zkrášlovací den? Taky bych si dala říct :-)
Mějte se krásně, užívejte si taky předvánočních radostí i starostí a Jiříčkovi posíláme chlapácké poplácání :metal: :a:

Ahoj Peti, vánoce se pěkně blíží, co? Já jsem začala už minulý týden péct, ale s Klárkou to moc nejde, takže to plácám sem tam po večerech a abych řekla pravdu, tak mě to letos ani nějak extra nebaví :n: Není na to tolik času jako dřív,... do toho by nám měli ještě do vánoc nebo těsně po vánocích měnit okna,...
Od úterka jsme zalezlí doma, už je to na palici, ale říkám si, že bysme v těch mrazech asi moc času venku stejně netrávili, tak doufám, že než se Klárka vykulíruje, že se aspoň trochu oteplí :€s€:
Jsem na ty letošní vánoce fakt zvědavá, bude to poprvé ve třech :) Akorát asi budeme muset přivázat stromeček, aby nám vydržekl aspoň do nového roku :s: :s: :s:
A co ty, už máš pokoupený dárky a napečený cukroví?

In reply to by pešule

Ahojky děvčata... neboj za pár let ti bude Klárinka pomáhat s pečením cukroví :-) a hlavně s ochutnáváním :-))
Výměna oken? no tak to ti nezávidím, tak snad vám to vyjde až po vánocích a nebudeš mít práci ještě s velkým úklidem.
Taky jsem zvědavá jak bude Tomi koukat na stromek a nejsme tak akční jako většina březňátek, tak by nám ten stromeček letos mohl ještě zůstat stát :s:
Jinak dárečky většinu mám, jen ještě sestřičce a mojí mamce a manžovi - to zas budu nahánět na poslední chvíli jak se znám :-)
a cukroví nepeču - díky bohu, že to zas až tak nebaštíme - po dva roky co jsem pekla s mamkou a vzala si do krabičky, tak jsem stejně půlku krabičky vyhazovala a je to škoda. Necháme si upéct svatební koláčky, za těmi se loni zaprášilo a chutnají všem - takže asi tak. Jinak si myslím, že nám mamka i tchýně určo něco vnutí, tak jen tak na stůl aby se neřeklo.
tak se mějte krásně, užívejte předvánočních radostí i starostí a už teď se těším na vánoční fotečky všech březňátek :)

Tomášek posílá Klárince velkou :kiss:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky