Krevní obraz z 32.tt

19.03.2008

Prosím, prosím, napiště mi hodnoty z Vašeho krevního rozboru někdy po 30.tt. Mně dr. nic neříkal, ale některé hodnoty se mi zdají velmi nízké a některé vysoké, tak bych chtěla pro porovnání. Tak snad se nade mnou některá smilujete a dáte to sem :) Předem děkuji

Krevní obraz z 32.tt
WBC 15,0
RBC 4,57
Hgb 11,6
Hct 34,9
PLT 437

Ahoj Kasandro :a: Já mám hodnoty ze 34.tt, ale bohužel jen HCT=32,4 a HGB=10,5. Víc v průkazce nemám :\/: Dostala jsem železo, že jsem trochu chudokrevná :)

In reply to by Kasandra

No já nevím, jaký jsou ty hodnoty, co mají být. Ono se to zdá, jako že to není o moc, ale ono to být moc může. Neznám ty jednotky. A mezi náma, buď ráda, že to železo nemusíš. Je to dobrý tak dostat z něj zácpu ;) A navíc je to silnej oxidat, opak antioxidantu a způsobuje stárnutí buněk :w: :w: :w:

In reply to by Zuzu

Aha tak to jo :) Ja uz se v nicem skoro nevyznam, preci jenom mam strach at jsme v poradku :h: Clovek nikdy neví :00: Ty uz za chvilku rodíš, toto letí. Já si musím ještě počkat :||): Ale podle PP mám termín 23.4, to by bylo taky za chvíli, ale to nevyjde, musime si na naši Sofinku počkat až do května, bud 9.5 podle utz nebo 13.5 podle PM, už se na to těším hlavně na to, až to budeme mít v požádku a ve zdraví v za sebou :h:

In reply to by Kasandra

Tak to já měla termín podle PP už 14.3., ale s tím jsem fakt nepočítala. Podle UTZ mám 25.3. a podle PM 30.3. A stejně mám podivný neblahý tušení, že ještě budu přenášet, což fakt nechci :n: :n: :n: Ale jak vidím, že tady přenáší skoro každá, tak fakt nevím, jestli mě to mine ;) A to mě ještě doktor posílal do nemocnice, abych předčasně neporodila ;)

In reply to by Kasandra

Tak kdybych měla přenášet 2 týdny, jako některý holky tady, tak to teda coby dup není :00: :( Musím to stihnout nejpozději do 6.4., protože pak je zavřená porodnice, kterou jsem si vybrala, z důvodu malování :\/: Já jinde rodit nechci. Máme tam domluvenej odběr pupečníkový krve a to jinde v okolních porodnicích nedělají. Musím to prostě stihnout :w: :w:

In reply to by Kasandra

Vše máš v normě, v těhotenství dochází k přirozenému úbytku hemoglobinu. Zvýší se ti objem krve, na úkor krvinek, máš více plazmy. Je to uplně normální a hodnoty máš pořád v normě. Takže žádné strachy :-)))))

In reply to by Leontyynka

Tak já měla v 10tt Hb 137 a nyní 11,6 a Ht jsem měla 0,392 a nyní mám 34,9 a PLT jsem měla 370 a nyní 437, takže to jsou to jiné hodnoty než máš ty a ty desetinné čárky nemůžou jednou nepoužít a podrhuhý ano, pak by vycházely úplně jiné hodnoty. Ale když Ilenka říká, že to je v mezích normy, tak tomu věřím, když je zdravotní sestra. Jinak děkuji :k:

In reply to by Kasandra

Já jsem tepprve 26.týden, takže mě to teprve čeká, ale jsem zdravotní sestra, takže vím, že tvá hodnota je uplně v pořádku. Chodila jsem darovat krev a tam brali lidi na darování od 12,0 (normálně mě vzali ještě půl litru krve), Jako nedostatek se berou hodnoty kolem 10,0. A pod 8,0 se dávají krevní transfuse.Tak nějak zjednodušeně řečeno.

In reply to by Kasandra

PLt jsou trombocyty, HCT je hematokrit (sedlivost červených krvinek), vše je o.k. Ty leukocyty (bíle krvinky, WBC, leu,....) máš trošku zvýšené, ale to se děje v těhotenství normálně. Doktor by ti určitě upozornil na zvýšenou hodnotu. Jinak na ty desetiné čárky moc nekoukejte, je to podle jednotek ve kterých se to uvádí. U nás laborka uváděla hodnoty např. 11,2 a všichni stejně psali a říkali 112. Každý zdravotník si to převede a dovede si to převést na to v čem dělá.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka