prosím, gekončík noční :-)

01.12.2010

ahojky, vím že to sem vůbec nepatří a předem se omlouvám, ale potřebuju radu. je tu někdo, kdo chová nebo má zkušenosti s gekončíkem nočním? díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by andy..25

ahá,tak to jo:) koukám,že sháníš gekončíky...hlavně je nekupuj tady někde ve zveráku..spíš si zjisti od chovatele...ale myslim,že teď nebudou..loni jsme pro známou sháněli chameleona a nesehnali jsme,prej jsou až na jaře..a pokud ho chceš ochočit,tak je lepší mít ho od malinka..když jsem byla malá měli jsme leguány a měli jsme celkem 3..jednoho odchycenýho a dovezenýho(byl od mala divokej děsně i kousal,když se nasral:D) pak jednoho ze zveráku,ale ochočenýho,te byl krásně hodnej a nechal se nosit na ruce..a pak pepinu,kterou jsme měli asi měsíc a umřela,dostali jsme jí už nemocnou...je to hezký zvíře,ale ne moc na mazlení...jinak bez žrádla vydrží až měsíc..

In reply to by wond3r

na to zas tak nespěchám - manžel to musí nejdřív schávalit :-) takže až budou tak budou a určo ho chci od chovatele. jinak kdybych si měla vybrat zvířátko tak by to byl leguán nebo aspon ten chamík. jenže na leguána bych potřebovala velký terárko a mi máme mini byt, takže mám smůlu a ten chamík taky potřebuje větší - nebo spíš vyšší, takže taky bohužel, takže pokud to projde, tak bych aspon toho gekončíka :-)

In reply to by andy..25

mini byt? to mi tak připomíná..nebydlíte taky v krakovský?:D:D:Dtu jsou malý byty:)jj,jinak leguáni jsou pěkný,ale maj zuby jak jehličky a pěkně dokážou kousnout...

In reply to by andy..25

jj to budu,ale my jsme si to tak naplánovali s přítelem:)...jinak jmenuju se Nicole Hedrychová...tak třeba to ti něco může říct,ikdyž pochybuju:)

In reply to by andy..25

Ahoj, tech 30x30 je bych rekla takove minimum, ale jednoho v tom urcite mit muzes. Ja bych ti doporucila na zadni stranu udelat stenu, udelej mu tam dve terasky - tim mu zvetsis prostor. Urcite tam musi mit nejaky ukryt, staci mit i rozpuleny kokosovy orech. Jako podklad pouziva kazdy neco jineho. Mne osobne se nejvice osvedcil lignocel smichany s jemnym piskem (samotny pisek nam jeden gekous poziral, tak musel jit pisek pryc) - je potreba to vysledovat, nekdo dava samotny pisek, lignocel, nebo jen ubrousky. Pak je dobre mit v terarku misticku s vodou a vitaminy (pak nemusis obalovat cvrcky), nauci se je z te misky lizat :)
Pak je jeste nutne necim zajistit vytapeni, myslim si, ze by mela stacit 25W zarovka, ale to musis vyzkouset, jestli by to nebylo moc- idealni teplota je kolem 28°C, pokud by ti to zarovka vytapela moc, bylo by nutne tam mit topny kabel s termostatem.

In reply to by HankaP

když se to shrne, tak se dá říct, že to není zas tak náročný zvířátko? a jsou agresivní, koušou, když se jim věnuješ dají se "ochočit" - jako třeba že dáš ruku do terárka a oni k ní přijdou - nebo se k ní přiblíží?zatím ti moc děkuji, asi si ho pořídím :-)

In reply to by andy..25

narocni nejsou urcite, agresivni taky nejsou, obcas se muze stat, kdyz treba krmis z ruky, ze se netrefi do cvrcka a "kousne" tebe, ale neni to nic hrozneho, nemaji takovou silu, spis je to o tom, ze se leknes.
A co se tyce ochoceni, neda se rict ze by sli ochocit, hodne zalezi na povaze gekouse, jsou zvirata, ktera vylozene vyhledavaji tvuj kontakt a jsou takova ktera ho moc nemusi, ale kdyz si je pravidelne beres z terarka, jsou zvyklana na kontakt a treba krasne hrbi zada, ze se jim to libi.
Jedine co je takove, ze se musi krmit zivymi cvrcky, tak na to se pripravit a taky na to, ze ti obcas muzou behat po byte, nezabranis tomu, aby ti obcas neutekli. Jeste pokud budes kupovat mlade, je potreba davat pozor a hlavne nechytat za ocasek, muze se stat, ze ho pusti.
A taky me napada, dej si pozor na cenu, nevim od kud jsi, ale ve zverimexech, jsou neuveritelne predrazeni!!! A ne vzdy v dobre kondici

In reply to by andy..25

jj, to urcite :) nebo zajet na burzu do prahy, je kazdy mesic... popripade bych ti mohla doporucit kamarada, ktery je chova a i prodava! Nevim teda jestli ted ma jeste nejaky na prodej, ale to bych ti popripade zjistila :)

In reply to by HankaP

jestli bych tě mohla poprosit, zda by si mi zjistila, kdy a za kolik je bude mít na prodej (třeba v rozmezí 1 -2 měsíců - nemusí to být hned) ono totiž jde o to, že manžel o tom ještě neví :-) nebo spíš, už sem mu o tom tak trochu řekla, ale ještě se vyjádřil, zda by mu nevadilo mít doma takové zvířátko :-) takže čekám na scháválení :-), takže by to bylo třeba až po novém roce. jo ještě sem se chtěla zeptat, jak je to v případě, že by sme jeli třeba na 4 dny pryč - musí se o něj někdo starat, nebo těch pár dní vydrží bez jídla?

In reply to by andy..25

zeptam. Ono ted je doba, kdy chovatele prodavaji posledni kousky, protoze ted se mladata nerodi.... A 4 dny vydrzi uplne bez problemu... kdyz budete odjizdet staci jim tam dat o neco vic cvrcku...
Kdyz se to vezme do extremu a zvire je v dobre kondici vydrzi i tydny... ale nedoporucuju moc cas s tim to experimentovat :-D
Jeste me napadlo, chtela by si klasicke zbarveni nebo nejake jine?

In reply to by HankaP

fakt experimentovat nehodlám :-) no tak ted si mě zaskočila - vůbec se v tom nevyznám :-) stačí mi asi nějaký obyčejný, když to řeknu takto - tak nějakýho levnýho - pro začátek :-) a co je lepší samec nebo samička? já nevím proč, ale radši bych samečka

In reply to by andy..25

jde v podstate jen o vzhled - od toho se odrazi samozrejme i cena :)
Jestli je lepsi samec nebo samice tezko rict, ja bych spis doporucovala samicku a to z toho duvodu, ze kdyby si se rozhodla rozsirovat tak samicky muzes chovat pohromade, ale 2 samci se nesnesou a taky nemuzes mit samce a jen jednu samicku, musi mit alespon 2 lepe 3, napisu to blbe, ale je pomerne sexualne aktivni a jednu samicku by uhnal :-D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky