mateřská dovolená versus nezaměstnaná

21.11.2010

Prosím o radu maminky nebo těhulky, které na tom jsou nebo byly jako já. V únoru jsem dala v práci výpověď, co čert nechtěl, v dubnu jsem otěhotněla... Do další práce už jsem nenastoupila, protože mi bylo 4,5 měsíce tak zle, že to ani nešlo. Když jsem byla na OSSZ, tak mi tam řekli, že nemá cenu nastupovat rizikové těhotenství, že by mi nemocenskou nikdo stejně neměl jak vyplatit a tudíž jsem od září bez příjmů a bylo mi řečeno, ať si najdu práci nebo ať mě živí přítel a že na MD můžu nastoupit až se teprve dítě narodí. Nevíte jak, kdy a kam si ji mám jít tedy vyřídit? Děkuji moc všem za odpověď.

pokud jsem tě dobře pochopila, tak jsi byla na ÚP?? V tom případě bysi měla jít automaticky na 4letý rodičák..

In reply to by Lind_a

Ano, ale po vyčerpání podpory v nezaměstnanosti, což bylo v srpnu jsem od září až do narození dítěte bez koruny, což mi tedy přijde zvrácené, ale tak počítám, že vláda má pro nás horší a horší zprávy do budoucna...

In reply to by Lind_a

Mít děti začíná být jako mít vzdělání v zahraničí. Není to o tom, jestli k tomu máš vlohy, ale jestli na to máš peníze. Takže ať se pak nikdo nediví, že po světě běhá spoustu nešťastných dětí, protože jejich rodiče pracují a pracují, aby vydělaly peníze, ale ten čas, který jsou v práci jim zákonitě musí chybět někde jinde, tzn. čas pro děti.

In reply to by HelenD

Přesně tak,
tak ted jsem se dozvěděla že kdo má 4letý rodičák tak do 9 měsíce dítěte bude 7600,- a pak do 4 let 3800,- a pro ty co nepracovali po celé 4 roky 4500,-
Pěkně v prdeli :€\€: :€{€:

Ahoj,byla jsem na tom naprosto stejně a na žádné sociální dávky jsem nárok neměla,jelikož se přijmy sčítají a přítel má vysoký plat.Bral okolo 20 000 Kč a na dávky máš nárok pokud vaše přijmy nepřesahují 2,4 x násobek životního minima.Už nevím kolik je životní mimimum,ale my nedostali vůbec nic a to splácíme hypotéku a půjičku na bydlení.Zajdi si na sociálku a zeptej se,třeba nějaký příspěvek dostaneš.Přeji hodně štěsí,je to těžké,my neměli ani na jídlo.
Monina

ahojky,jsem na tom uplně stejně,nevím co dál finančně jsme na tom mizerně.tak aspoń tobě držím palečky a´t vše dobře dopadne.Hana :#~:

In reply to by handa1988

Já nemít rodiče, co mě každý měsíc dají na jídlo a na základní potřeby, tak se můžu jít odstěhovat na MÚ a na to asi vládní zástupci spoléhají. Je jim jedno, že platíš léta sociální a zdravotní, to je nezajímá, k tomu nikde nepřihlíží... :-( Nejlepší je, když nemakají celé rodiny jak to bývá u našich menšin, tam se peníze najdou vždycky.

Ahojky, tak to co ti řekli na OSSz je bohužel pravda. Nebudeš mít ani nárok na výplatu mateřské- to bys musela 6 týdnu před porodem být max 180 dní bez práce, nemocenskou ti taky nikdo nebude platit, tam ti zase skončila ochranná lhůta... nevím, jak na to jste finančně, ale pokud né dobře, můžeš si zajít alespoň na SSP,a zkusit zažádat o příspěvek na bydlení a pak to zkusti na sociální odbor MěÚ, kde bys možná měla nárok, na příšpěvěk na živobytí nebo doplatek na bydlení. Před porodem si zajdi na SSP, domluv si jakým způsobem ti bude vyplácen rodičák, a hned jak porodíš, ti vyplatí první dávku- tzn. 7600 Kč,protože nebudeš pobírat mateřskou, tak ti bude automaticky přidělen rodičák na 4 roky... snad jsem ti aspoň trošku pomohla -...
JO a určitě jsi vedená na ÚP, tak snad pobíráš podporu v nezaměstananosti... jestli né, máš nárok na výše uvedené dávky hmotné nouze..

In reply to by Lenis

V práci jsem skončila v únoru, tudíž poslední podporu v nezaměstnanosti jsem brala v srpnu. Na MěÚ mi dávky zamítli, protože bydlím v domě s rodiči. Což jsem nepochopila, neb moji rodiče jsou v důchodu a žijí ve svojí bytové jednotce. Ale zákony jsou postavené na hlavu celkově, takže jsem se s tím smířila a místo toho mi nezbylo nic jiného, než se nechat od rodičů živit, protože otec dítěte dělá mrtvého brouka a dokud neporodím a neprokáži otcovství, tak se mám jít pást.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky