Kloboučky při kojení

10.11.2010

Ahojte holky, mám dotázek u prvního dítěte my kojení teda fakt nešlo, malý se neuměl chytit, musela jsem jednou rukou chytit bradavku a jak říkaly sestřičky udělat z ní kapku aby se malej vůbec chytil a druhou rukou držet dítko no nic moc.Taky jsme kojily cca 3.měsíce. Tak se chci se zeptat kdo jste měly vpáčené bradavky pomohly ty klouboučky a jakou značku jste měly, popřípadě kolik stojí a jak často jste je menily, nebo se vyvařujou? Vůbec nemám přehled, děkuju :-).

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky kdyby jsi chtěla můžu ti prodat formovače bradavek Niplette systém od Aventu (to se používá do 6 měsíce) formovače bradavek od Medely (ty se používají od šestého a potom i během kojení)a ještě kontaktní kojící kloboučky.Všechno za 1500kč + poštovné ...jinak původní ceny za Niplette 2500kč,Medela 250kč,kloboučky 180kč...
Taky jsem měla problémy s v páčenýmy bradavkamy.

Ahojky ja měla Madely staly 200 byly tam 2 kusy a pouzdro na ně.vyvařovala sem po každem kojeni,měnila co 2 měsíce..jinak sem kojila do 6 měsícu s kloboučkama den co den a malej rostl a příbíral krásně,ve 3 měsících už měl 7375g :s: takže je to jistě individuální

Ahoj, už máš mimčo nebo teprve čekáš? Kloboučky NEDOPORUČUJU! Dá se to s nimi krátkodobě přežít, když máš třeba rozpraskané bradavky. Já mám ale ploché bradavky a malý se mi taky nechtěl chytit. Kojila jsem s kloboučky 11 měsíců...ovšem kojila jsem asi po měsíci už jen v noci, během dne jsem MM odstříkávala do flašky. Ono to přes ten klobouček je pro mimčo takový náročnější, takže mně malej nepřibíral. Taky to mlíko všude teče, stačí jedno nervní odtrhnutí miminka při kojení (a že se kolikrát odtrhávají hodně) a klobouček vezme s sebou, vylije celý obsah kloboučku..my měli úplně všude mlíko, chodila jsem všude s hadrovýma plínama a prala a prala. Já jsem teď po druhé těhotná, zatím teda konec prvního trimetru, takže mám ještě spoustu času. Každopádně se vrhnu během těhu na formovače bradavek a budu si je připravovat a vytahovat. A taky se mi pak u syna osvědčilo, jestli máš doma nějakou odsávačku, tak zkus před kojením chvilinku odsávat, tak bradavka se vytáhne a miminko se pak třeba chytí..

In reply to by Rokl

ahoj jedno mám a druhé ještě nečekám, ale brzo se chcem začít snažit a kojení byl pro mě tak traumatizující zážitek, že už z toho mám ted noční můry .-( jak jsme přešli na UM tak jsame byla nejštastnější na světě, ale holt to leze dost do peněz, tak to nechci vzdát už ted. Jinak já mám bradavky ploché odjakživa a to mám prsa 80G, tak nechci vidět co za slony budu mít pri kojení, před prvním mimi jsem měla prsa 85D, pak se mi zvětšily na ty G a už mi zůstaly, tak uvidíme, za chvilku budu jak Dolly Buster :DDDD

In reply to by Arutha

Tak s velikostí prsou to máme podobný...Teď mám G...a až budu shánět kojící podprdu, tak opět neseženu. Tak uvidíš, ale já se rozhodla, že tentokrát se na to kojení připravím do předu, třeba i zkontaktuju laktační poradkyni během těhu a nějak se s tím poperu. A stejně jak píšeš ty, mně se ulevilo, když jsem to kojení během dne vzdala a začla odstříkavat. Investice byla do elektrické odsávačky od medely, ale malý krásně přibíral, byl v pohodě a já konečně bez nervů.

In reply to by Rokl

mě půjčí švagrovkla nějakou elektrickou se kterou to odsávání prej vůbec nebolí abych nemusela kupovat, na formovače jsem se dívala zvážím je, nosit něco v podprsence není tak hrozná obět, pokud to pomůže, ale klouboučky koupím tak,třeba i levné, ale zkusím. My v porodce nikdo neporadil, zkoušeli jsme 350 poloh a stejně jsem bez těch přítomnosti těch sester nenakojila a doma to pak byl fakt horor.

In reply to by weunka

:s: Já jsem po tom ještě nepátrala, ale vím, že existují formovače bradavek...koupíš klasicky buď na netu nebo i v lékárně. Počkej, zkusím mrknout. Jojo, přesně jak píšeš, ruce poteklý od mlíka, kolikrát malej opláchnutou celou tvářičku...já měla mlíka hrozně moc, takže on jednou zatáhnul a klobouček byl plnej.

http://www.pilulky24.cz/detail/medela-formovace-bradavek-1-par/

Tak mrkni.

In reply to by Rokl

Nebo driv to delali tak ze si ty bradavky sami kazdy den nekolik minut denne masirovaly a natahovali s kremem aby to nebolelo.Ale kojit chci, pac nebude moc penizku a nebude to taky samozrejme jen kvuli penezum

Ahojda, tak s první dcerou to bylo taky peklo....kloboučky ji nadavovaly.....
U druhého těhotenstbví jsem nocila formovače od medely. Výsledek jsem moc neviděla, ale laktační poradkyně říkala ať vydržím, že se rozvolní tkáň okolo bradavek a miminku to půjde líp vytáhnout a taky že jo, bojovali jsme všemy způsoby,v porodnici jsem teda měla ještě kloboučky, protože jsem měla hodně nalitá prsa a nešlo mu to vytáhnout tu bradavku a doma jsem měla po dceři kloboučky od medely (jsou měkký a kvalitní, v balení byly dva kusy a stálo to asi 190 Kč, ale měla jsem je i po dceři, tak v pohodě). V porodnici říkaly, že stačí po každém kojo opláchnout horkou vodou a doma jsem si je vyvařovala večer.
Jinak kloboučků jsme se zbavili díky tomu, že jsem se mu naučila prso dávat jak píšeš jakoby udělat slzu nebo struk a teď už je malému přes 6 měsíců a kojíme stále.
Hodně štěstí. Terka

In reply to by Terka Z.

ahojky tak to tě obdvuju můj malej měl 4200g a 52cm jak se narodil a už v porodce vypil přes 100ml. Naučili mě že kojit se má vždy jen z jednoho prsa a u dalšího kojení prsa vyměním. Vlivem horečky 40 a chřipky jsem přišla o mlíka, protže jsme se jeden dali sunar, když jsem měla ty 40ky, jedla jsem hodně brufenů a nikdo nám nebyl schopen říct jestli můžem nebo nemůžem kojit :-(. Pak jsme se sice už uměli chytnout ale mlíka bylo málo :-(, tak doufám že ted to bude lepší.

In reply to by Arutha

Jé, tak to mě ani nenapadlo, že by mě měl někdo obdivovat, není vůbec proč.
U prvního mimča to byl děs, jak jsem psala, navíc měla neustále koliky, takže když se chytla, tak se zase pustila a pořád plakala. Když už jsem byla psychicky na dně, tak jsme taky daly nutrilon a bylo, pak už jsem si mlíčko jen odsávala, skoro půl roku, no otročina, mlíčka moc nebylo.
A u druhýho jsem se strašně sklidnila, v porodnici jsem sestřičky honila, aby mi vše ukázaly a když mi kojo nešlo, tak jsem je hned volala a nenechala se odbýt, od toho tam jsou. Tak se nestresuj dopředu, určo budeš kojit a kdyby ne, tak volej laktační poradkyni, jsou to kouzelnice. Přeju hodně štěstí.

In reply to by Arutha

Ahoj, tak můj partner mi nebyl oporou a ani mě nijak nepodporoval. Prostě se choval tak, že je to můj problém a šlo to mimo něj. Pro mě to bylo psychicky nejtěžší období, i tlak okolí byl hroznej, jako kdyby každej věděl, že nám to nejde, tak se všichni ptaly, jestli kojíme.... Přístup partnera mě dost zklamal.....
Nerada na to období vzpomínám, on mi ani nijak nepomáhal s kolikovou dcerou, vše bylo na mě a i tak je to u syna, je to chlap, kterej začne brát děti na vědomí až když začnou aspoň léžt a trochu komunikovat. No každej jsme nějakej. Jak jsi to měla s mužským ty?

In reply to by Terka Z.

přesně jak píšeš, akorát můj chlap má v rodině 3 dr, tak si představ tu hrůzu jak na oslavě kde já nebyla vykvákal že nekojíme,samo to řekl tak že oni mysleli že kojit nechci, celá rodina mi volala jestli kojíme, furt poučovali, začli jsme se sunarem a to bylo keců jak kdybych ho trávila nějakým jedem a on tajně volal svojí segře že já s mamkou dáváme malému tajně sunar jak on je v práci a že nekojíme co hodinu abych se zas rozkojila, ale jako co hodinu to jde když to dítě je tu hodinu v klidu a ne když pořád řve, bylo to nejhorší období života a ted když se zas snažíme o mimi tak celou rodinu informuju jak to tehda bylo a slušně je žádám at si svoje tady strčí do p*dele, nebo tam nebudu už jezdit, nestálo mi to za to, akorát jsme měla nervy, furt jsem brečela a tím ti mlíko rozhodně nepřibývalo a to se mě na ptal i švagr a tchán kteří o tom ví úplné prd a navíc podle mě je to docela intimní věc, tak jako se mi zrovna nechtělo se s nima bavit. No byl to hnus a je mi z toho hodně smutno, ale aspon vím na co se mám ted připravit .-(

Ahojky,nam kojeni taky neslo a v lekarne jsem proste rekla ze chci silikonovy kloboucek na kojeni a stal me 30kč.To poznas kdy je cas ho vymenit.Pak bude takovy divny :)Myslim ze jsou i nejake velikosti,ted si nejsem jista.V kvetnu rodim znova a kloboucek budu mit nachystany :)
jinak nam moc nepomohl, mala to z toho neumela pit, tak jsem ji to nakonec davala s flasky a byl klid :) ale pro jistotu si ho koupim.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky