Nemocenska a prace

22.11.2010

Ahojky, po dnesnim skvelym odpoledni mi prisla smska od sefovy. Docela dost me to rozcililo, tak bych rada znala vase nazory, co si o tom myslite. Jsem uz pres tyden doma, na neschopence, se zanetem dutin, a ne a ne se z toho vylecit. Brala jsem antibiotika, dneska jsem dostala jeste nejaky specialni kapicky, ale uz toho mam fakt dost, porad je mi mizerne. No a jakmile jsem zmizela z ordinace ORL tak mi psala sefova, kdy prijdu do prace. Odpovedela jsem ji, ze jeste tak minimalne jeden tyden budu muset byt doma a pak se uvidi. A ona mi asi po dvou hodinach odepsala, ze ji to mrzi, ze doufa ze se z toho dostanu, ale ze si v praci budu muset nahradit odpoledne za kolegy. Abych vam to trosku vysvetlila. Pracuju v anglicky soukromi skolce a stridame se ve smenach. Do 13:00 jsme tam 4 ucitele a pak do 16:00 uz jen dva. Ja jsem tam vzdycky s kolegou, chlapem. Nevim jestli jsem to dobre popsala, ale fakt me zarazilo to, ze mi napsala, ze to ostatnim budu muset nahradit, protoze tam jsou pry kazdy odpoledne za me, stridaji se. Ale to prece neni muj problem ne?!! Ja jsem na neschopce a JA mam prece o dost min penez, a pri predstave, ze jsem v praci kazdy den od 7:45 do 16:00 pres dva mesice v kuse, je mi s prominutim na bliti! Chapu, ze takhle pracuje vetsina z vas, ale ty deti me ted vazne vycucavaj jeste vic nez pred tim. Uz ted jsem hotova, deti me nakazili rymou kaslem a ted kdyz jsem tehotna, tak je to vsechno jeste horsi, protoze nemuzu brat prece normalni leky na bolest, rymu a kasel. Tak co si holky myslite??? Dokonce jsem zacala premyslet nad tim, ze bych se domluvila s gynekolozkou na neschopence az do matersky, protoze ted bude kazdy dite nemocny a jejich rodice jsou naprosto nezodpovedni a davaji nam je do skolky s hnusnou zelenou rymou a jeste osklivejsim kaslem. A ja uz se vidim, jak prijdu do prace po nemoci a za dva tydny to mam znova! A ja NECHCI!! :-( Uz jenom kvuli miminku, ktery tim trpi snad nejvic... No tak to je snad vsechno :-). Ja vim, ja vim, je to dlouhy, ale potrebovala jsem se z toho vypsat a poradit se. Tak se omlouvam :-).

to by ti musela platit přesčasy kdyby jsi tam musela zůstavat déle a mimo to je to problém ředitelky ne tvůj ty jsi na neschopence a ona je povinná najít náhradu nic naddělávat nemusíš a pokud tohle řekneš gynekoložče tak ti může vystavit papír at tě přeloží na jinou práci kde nebudeš v takovém kontaktu z dětmi a ředitelka je ze zákona povinná to tak udělat aniž by jsi měla méně peněz než doted!to v případě že by jsi se chtěla vrátit do práce.Jinak i já ti radím zůstan doma budeš mít klid budeš v teple v pohodě prostě to bude mnohem lepší já jsem si myslela že když budu doma tak to těhu vůbec neuteče a utíká to rychleji chci dodělat všechny resty které na baráčku máme at jak malá příjde tak si můžeme užívat jen jí.Tak si o tom popřemýšlej papa pohlad bříško a hlavně vyžen toho bacila co tě bacil.
Ps:vidím to sama jak vodím syna do školky prostě někteří rodiče jsou nezodpovědní ale co v dnešní době babičky pracují hlídání je drahé a jednou dvakrát jdeš na paragraf a máš výpověd.Tak to řeší takto.je to hnus papa

Kaci ja bych se na to vyprdla! At si tam trhnou sandalem! Jednou je to tvoje zdravi, navic ted vlastne nejen tvoje!!!
Ja jsem doma od 8.tt kvuli nevolnostem a dlouhemu dojizdeni a i kdyz jsem ze zacatku mela spatne svedomi a ted se treba i nudim (19+0), ze si az rikam, ze bych do te prace sla, tak me ani nehne.. Radsi si udelam nejaky kurz, abych se pak mohla castecne zivit z domova.. Navic s penezma ze socky jsem na tom stejne, jako bych chodila do prace, protoze neprojizdim 4000tis korun mesicne za naftu! A mam klid a tobe ho preju taky!!=o)

Kačí,já šla marodit cca v 5t s mega chřipkou na 14 dní,pak návrat do práce,ale hrozné nevolnosti a kapačky atd,tzn neschopenka..po 3 měs.úleva a návrat,JENŽE..šéf se mohl "posrat",že už za mě má náhradu,že už se stejně do lékárny na tuto práci vrátit nemůžu a jak si dovoluju se chtít vrátit? No já myslela,že ten tel sežeru,tak jsem řekla,že mu hlásím návrat,né že se ptám a v Po jsem se divila,když mě přeřadil do nemocnice na "lehčí práci" ke kartotéce na imunologii,kde byli mega nemocný lidi,tak jsem to pár týdnů zvládala a pak jsem se tam pohádala v 5 měsíci šla marodit až do porodu a bylo to fajn..stihneš si užít pupík,když jsi unavená,tak si dáchneš kdykoli,oběhneš přátele..no uteklo to do porodu ani nevím jak,takže NEVÁHEJ a jdi marodit a užij si Vánoce a těhulkování :one: :metal: :metal: :metal:

In reply to by veruuu

Tak to je drsny!!! Ja to nechapu, ze zacatku se vsichni tvarej tak bezproblemove, ale jakmile nastane nejaka takovahle situace, muzou se z toho fakt p....t !!! Vidim to hlavne u kolegyn, jedna mi rekla po tom co jsem jim oznamila ze jsem tehotna, ze mela byt na rade ona!!! No jako chapes to??? Ale stvou me ty penize za nemocenskou, to je nejaky 60procent ne?! to bych mela necelych 10tisic, to je uplne na prd. Ale je fakt, ze se nebudu muset stresovat, kdyz mi bude zle, tak prolezim klidne celej den a zadnej stres no....

In reply to by Kkatka

Já měla taky cca 10t,bud v klidu,ale ten klid za to stojí,pokud máš krapítek našetřeno..ono stejně krom výbavy nic neutratíš :) jíst musíš stejně a max budeš courat po kavárnách,ale i to se dá odbýt 1 kafčem a vodu s sebou :) ŘÍKALA JSEM SI,JAK SE SE ŠÉFEM DOHODNU,ŽE MI PŘIDÁ,AT SI NAŠETŘÍM..PRD VELEBNOSTI,MOŽNÁ MĚ PO 3 LETECH VYLEJE-BYT PRO NADBYTEČNOST,ALE AT MI VYl..ŽE ZADEK,ŽE :s: tED NĚCO ŘEŠIT JE NESMYSL,JSEM MÁMOU ROČNÍHO SUPER KLUKA A VÍC MĚ NEZAJÍMÁ,AČ STÁT ŽÁDÁM O KORUNKY,PTŽ JSEM NA TOM BÍDNĚ,ALE MÁM RODINU A TATÍK MALÉHO TAKY OBČAS PŘISPĚJE..NO KAŠLI NA NĚ,ZA TEN KLID TO STOJÍ,TO MI VĚŘ..
ps: já na té imunologii dostala jako šéfovou tchýni,proto ta hádka..no ten božský klid na neschopence pak byl k nezaplacení :€m:
Pusu na pupík..pááá

baba jedna, ještě jsem neslyšela, aby si někdo nahrazoval nemocenskou }:) . No, já ti nevím, co bys tak asi před Vánocema pořád dělala doma ;) . Neblbni a zůstaň, teď sis odbyla ty 3 neplacené dny a 2 neplacené víkendy, můžeš si v klidu doma uklidit, napéct, sehnat dárky a nakoupit si hadříky pro bobánka. Já jsem slíbila, že budu dělat do Vánoc, nakonec jsem kvůli krvácení zůstala doma od půlky září, v říjnu už jsem se klidně mohla vrátit, ale ani náhodou. A mooc si to doma užívám, zkraje mě trochu trápilo svědomí, ale vážně jen chvíli, teď jsem šťastná jak blecha a všem říkám, že mám mateřskou dovolenou, pak už to bude jen mateřská :qu: :\x: . A že šéfovou pozdravuju :zadek:

In reply to by Hele

:///: :s: vyridim uprimny pozdravy :D ... jojo, ale vis co, uz jsem to psala vys, stvou me ty penize... s pritelem zatim bydlime u nasich, setrime na byt, na ruzny serepeticky do nej, a ted mi to zkrouhnou na necelych 10tisic. Pritel me hnal do prace, ale ja mu proste rekla, ze se ho neptam, ze mu jen rikam jak to citim a pokud budu chtit zustat doma tak proste zustanu! Valil oci, ale ja proste uz nechci byt nemocna. Uz ted jsem dobrala jedny antibiotika, strikam si do nosu ruzny sajrajty, protoze nemuzu dychat, a tak ob den v posteli brecim, protoze mi je hrozne lito malyho... :-(

In reply to by Kkatka

všichni 4, v lékárně mi málem nechtěla prodat Robitussin, musela jsem říct, že není pro mě a fungovalo to hned!!! a v příbalovém letáku bylo jen že není dostatečná klinická studie na těhotných, tak se raději poradit s lékařem. Ale podle mě lepší sirup a kapky do nosu, než pak antibiotika na dutiny, já to mívám tak 2x do roka a zatím nic :€Ss€: . A malýmu je to úplně fuk, co si kapeš do nosu :metal: . O penězích mi nemluv, já mám doma 2 puboše, tak to mizí samo a mám nemocenskou 8000, protože mám malý základ a velké prémie. Ale doma hodně ušetřím na jídle a jsem tááák moc spokojená :#~:

Tak to já už bych na té neschopence zůstala do mateřský ať si to šéfová odmaká sama, baba jedna. Určitě se domluvíš s gynekologem a nechá tě doma.

In reply to by Štěpula

Jeste to promyslim. Ted jsem se koukala na fotecky nasich deti ze skolky a je mi smutno uz ted :-(. Ale jako kdyz se nebudu citit na to jit do prace, tak na ne prdim... Ona sama to prece musi chapat! Ma malyho 4mesicniho chlapecka a moc dobre si pamatuju kdyz nam v zime rikala, ze se nas ted bude trochu stranit, ze nechce byt nemocna!!! Ja ji dam!! :D

Tak nějaké nahrazování hodin, když jsi na neschopence, se mi zdá dost mimo. Navíc po tobě nemůže chtít být v práci přesčas. Jestli pracuješ s malými dětmi, tak vzhledem ke každodnnímu kontaktu s nachlazeními a rýmami není do věci zůstat doma....

In reply to by Margitka

Presne, ty nase prtata umej sotva chodit. Prijimame k nam deti od roku a pul, takze je to fakt dost vycerpavajici porad dohlizet aby jeden nestrkal do pusy papiry z kose, druhej nebouchal deti, a za dalsima trema musis behat s papirovejma kapesnickama protoze maj permanetne rymu... Ufff, kdybych nebyla tehotna, tak uz padim do prace, ale takhle nechci nic riskovat...

In reply to by Kkatka

Tak to je pochopitelné... být nemocná a ještě v těhu..., kdo by o to stál.
Já jsem doma od 11. tt, nejdřív jsem musela, protože jsem krvácela. Pak jsem se chtěla vrátit, ale Dr. na mě koukala jak na exota... Chtěla jsem také kvůli penězům. Dr. mi ale doporučila zůstat doma. Nejdřív jsem to nemohla rozdýchat. Kvůli penězům (přítel také nemá moc, ale zaplať Pán Bůh, že aspoň práci má) a taky jsem se cítila zodpovědná za svoji práci a bylo mi blbé tak znenadání odejít. Když jsem totiž zůstala na neschopence, tak v práci ještě nevěděli, že jsem těhu, chtěla jsem počkat do konce 3. měsíce, až pominou ta největší rizika. No pak jsem se z práce dozvídala, jak to tam je horší a horší a jaké ošklivosti se tam dějou, že jsem ráda, že se nemusím každodenně stresovat. A taky byl v práci trochu problém s kouřením. Holt se musíme uskromnit, ale dá se to. Holt si musím dobře rozplánovat, co mimi pořídíme, ale zdraví a pohoda je důležitější a stejně nejvíc bude stát o naši lásku a péči.
Takže jsem nakonec ráda, že jsem doma už zůstala, jsem v pohodě, odpočívám, kdy chci. A přítelovi jsem všechno říkala, a on byl úplně v pohodě, že zdraví je důležitější. A tak mu vařím a on má radost, že mu dělám dobroty a navíc tím i trochu ušetříme :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka