myslíte, že kluci jsou prostě línější než holky ? :))

20.11.2010

mám takový neblahý pocit, že můj 1roč syn, je sice chytré, usměvavé dítko. Jak ho tak ale delší dobu pozoruju např při jídle,, zdá se mi že je nejen pěkně vyčuranej ale i línej.Např vždy mám radost, když už si tu lžičku, kterou se při jídle pouze nimrá v misce a snaží spíše jídlo vyhazovat,strčí 1x až 2x do pusinky, občas i mě,,já ho při tom samozřejmě krmím druhou lžičkou.Zdá se mi však, že čím víc ho chválím, když už konečně tu lžičku do tý papulky dá, tím míň má o ní zájem si jí do tý pusy dávat.Teďka mi dělá to, že on se pouze tou svojí lžičkou máchá v misce a jakmile ho nekrmím tou svojí, tak se rozbrečí a dožaduje se abych mu furt nabírala a dávala do pusy, je to docela srandovní scéna.Jakmile svojí lžičku dám pryč nebo do mé pusy, už začne fňukat a já mu pokaždý řeknu no dej si tu svojí do pusiny a to se rozčílí ještě víc a to vím 100% že ví co po něm chci, pak se na mě ušklíbne a lžičku hodí na zem a pozoruje mě.Kluci jsou asi línější a lstivější, chtějí aby maminka za ně všechno odmakala a krmila je do puberty :-O.Jasně že si to užívám, říkám si ještě na to budu ráda vzpomínat, jak jsem tomu mýmu kloučkovi utírala nudli u nosu a tak :))))Apropó kdy vám začali kluci jíst sami, nebo se aspoň začali snažit?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Osobně nemám zkušenost, všeobecně se to o klukách říká, ale dle mého názoru je to případ od případu, každej jsme individuální, takže bych pohlaví do stejného pytle neházela :)
Monika & Márinka

Tak u nas je teda zatim sikovnejsi kluk :) ma zatim teda 7 mesicu ale uz leze-dcera lezla az v 8.Ale ona se zase rovnou posadila a on jeste ne.A to se malej narodil o mesic driv,navic sem taky cekala ze bude taky linejsi a velice me prekvapil.Ono je proste kazde ditko jine :) navic nase mala ma 2 roky a taky s eporad v jidle jen rype,sem tam si da do pusy ale jak vidi ze krmim maleho tak to vyzaduje taky

Ahoj,prosím tě,v roce je ještě brzo :) Náš v roce taky nejevil zájem o to,že by se krmil sám,to přišlo později,te´d nám bude 16 měsíců a chtěl by nejraději jíst sám,ale ne příborem ani lžící,ale rukou!!Dělám si z něj srandu,že je jak opička,ale když mu to vezmu a chci mu to dát sama (například pospícháme nebo je to něco tekutějšího),tak okamžitě následuje hysterická scéna doprovázená shazováním čehokoliv ci je v dosahu a neuvěřitelným řevem.S láskou vpomínám na dobu,kdy seděl celkem v klidu a nechal se krmit.Nicméně u nás je jídlo celkem boj od začátku,takže jsem ráda,že jí aspoň sám těma rukama.Nicméně ten bordel kolem ti nepřeju vidět a můžu tě ujistit,že se máš nač těšit :) A náš je teda aktivní až hrůza,žádnej lenoch a nikdy nebyl a nikdy asi ani nebude.ovšem mám dvě kamarádky se stejně starýma klukama a ty teda líný jsou a pořádně :) Nejlepší pohyb pro ně je sed,což i našeho teda nehrozí.Někdy jim fakt závidím :)

ahoj to si nemyslim.ja mam doma 19 měsíčního syna,jí sam všechno kromě polevek,a chce dělat sam všechno a pořád mi to říka ;) SAM SAM SAM :€):
ale v roce bych to po něm teda nechtěla ;)

ahoj, tak jak to bylo s baštěním lžičkou u synka netuším....vlastně tuším, je mu skoro 2,5r a baští rukama :s: chvíli má lžičku, ale protože taky patří mezi ty línější, co si raději práci zjednodušší (neni on spíš chytrej? :P ), tak jídlo raději nabírá rukama. a samo, že se někdy nechá rád nakrmit.
ale co se týká srování, jestli jsou klucí línější než holčičky. ono to nebude moc vypovídající, ale mám k synkovi ještě dcerku. bude jí 7m. včera začala lézt, tak jsem jí to poznamenala do deníčku a koukla se, jak na tom byl synek:
1. úsměv
Toník - 1měsíc 21 dní
Leuška - 1 měsíc 2 dny
1. uchopení předmětu
Toník - 2 m 9dní
Leuška - 2m 30dní
Držení hlavičky
Toník - 4m2dny
Leuška - 3m24dní
1. otočení na bříško
Toník - 7m17dní
Leuška - 5m7dní
Otočení z bříška na záda
Toník - 6m13d
Leuška - 6m19d
Plazení
Toník - 9m21dní
Leuška - 7m25dní
Houpání na kolínkách
Toník - 8m15dní
Leuška - 6m30dní
Toník už byl vlastně takový lenoch v bříšku, pohyby byly takový slaboučký a běžně se mi stávalo, že jsem ho dva dny necítila... Leušku, když jsem necítila půl dne,tak jsem byla jak na trní :s: No a s mluvením taky moc nespěchá, on musí nejdřív všechno zkoušet někde potichoučku v koutku, aby to ostatním ukázal až v plné parádě. no a lsitvější... to si myslim, že bude spíš Leuška, Toník je takovej bambula

ahoj, tak já si myslim že chceš po svém ročním synkovi učiněné zázraky :-). Já mám dvě děti a ani jedno neumělo jíst samo v roce života. Taky dělali takovéhle justy. Prostě to k jejich rozvoji patří. Oni ukazují svou osobnost, ukazují že umí taky pěkně pozlobyt a že se jim vše nelíbí. Je to naprosto normální a opravdu jsem si tímto prošla u obou dětí. Mám kluka a holku a tak můžu porovnávat. Kamarádky dcerka dělala to samé. Ondra začal jíst sám ve 14měsících a Markétka až v 15,5měsících. Také vím že je každé dítě naprosto jiné a jinak šikovné. Takže trpělivost a na malýho tolik nespěchej....

Zhruba od roka musel mít příbor v ruce, aby se nechal krmit, od cca 14 měsíců jí sám, jen s polévkama jsem mu pomáhala, teď jsou mu dva roky a i tu polívku sní sám, jogurt sní bez toho, aby upatlal všechno okolo, zkrátka je v jídle soběstačnej. Jsem docela alergická na to, když někdo tvrdí, že kluci jsou línější. ;)

Našemu bude za týden rok a lžičku mu zatím nedávám, protože vidím, že to nemá smysl. Přesně jak píšeš, rýpat se v tom, vyhazovat to z misky na zem, ale krmit se??? Mámo, mám hlad, dej mi jíst. Ještě tak, když mu dávám rohlík nebo chleba do ruky a on si ho dává do pusy, ale aby si bral sám, to ne-e-e.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky moc gratululujeme, i tobě:) Měli jste asi hezkou oslavu, my plánujeme jen dortík, nějaké chlebíčky a kafíčko pro rodinu (babičky, teta a strejdové).
Včera jsem mu zkusila dát lžičku, když jsme jedli kaši a vůbec nevěděl, co s ní, jen jí strkal do misky a vyhazoval kaši všude kolem sebe, takže z toho fakt nemá ještě rozum. Snad ho naučím alespoň si brát kousky rohlíku apod. z mističky. Zatím nechce vzít do ruky nic, co je mokré, slizké apod. jako třeba oloupaný banán, hruška, jablko - na nic takového sahat nebude :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka