horečky - vlažná sprcha při studených nohách a rukách?

17.11.2010

Ještě jeden dotaz: vím,že se nesmí dávat zábal při horečkách, když má dítě studené nohy a ruce. Můžu dát malé vlažnou sprchu? Horečka nám ani po hodině neklesla :00: A taky se Vám u té sprchy ty děti klepou zimou? Díky :r: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, horečka má několik fází - pokud je dítě horké, ale končetiny má chladnější je to stejná situace jako když dospělákem lomcuje zimnice - v tu chvíli se nechladí ani zábalem ani sprchou apod.Je to jednak zátěž pro organismus a ani to nemůže pomoct :n: Jiná fáze je, pokud je horké včetně končetin, pak má smysl dávat zábaly, octové ponožky, sprchu apod. Ta voda by měla mít jen o maličko nižší teplotu než při koupání. Jinak lékaři doporučují dát např. nurofen, když horečka stále trvá nad 38,5 po odečtu, tak po třech hodinách paralen (jiná účinná látka než u nurofenu), po dalších třech opět nurofen atd. Pokud ani v těch mezičasech to neklesne pod uvedenou hranici, tak přistoupit ke chlazení zábalem nebo sprchou.

Zábaly ani vlažnou sprchu při studených končetinách bych určo nedávala, když je mají studený, většinou jim horečka leze nahoru, když leze nahoru, má člověk zimnici, takže se klepe zimou.
Bude zase dobře, držíme palečky ať je co nejdřív

A víš z čeho ta horečka je? Zkus octový zábal z ponožek,ten taky pomáhá,a panadol,či paralen nepomohl??Sprchu jsem u malé nikdy nezkoušela,takže s tím nepomůžu,ale at jste rychle zdraví!!!

To ani nevim že se nesmí dávat zábal když jsou vlažné nohy a ruce,ale vždyt byla uplně horká.Zrovna nás ty prokletý horečky klátí.Ted jsme jí vysprochovaly a klesla.Jinak dáváme Nurofen a hned je to dole!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka