dotaz poštovné

17.11.2010

ahojky,
chci prodat mobil na aukru a nevím co si říct za poštovné, zkoušela jsem zadat parametry balíčku do kalkulátoru české pošty, a odpovídá mi to že žádný z prodoktů neodpovídá zadaným parametrů.
orifinální krabice od mobilu má: 11,5 x 9 x 6 a u doporučeného balíčku píší minimální rozměry 14x9.
to mi to vážně na poště nevezmou?
nebo to mám dát ještě do jedné krabičky, která je větší?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Je to hloupé, ale doporučená zásilka musí mít nejmenší rozměr max. 5 cm, což ty nemáš. Doporučený balíček zase musí mít rozměry minimálně 14 x 9 cm, ale pojistí Ti ho na max. 500Kč, což má mobil jistě větší hodnotu. Takže jej můžeš poslat podle mě jen jako cenný balík, kdy jej můžeš pojistit na jakoukoli částku chceš, ale rozměry krabice musí být minimálně 15x10,5 - takže větší krabici a poštovné by mělo být 63Kč.

In reply to by mison

používanej sice se vším všudy ale i tak si myslím že se za víc jak 400kč nevydraží....
asi to půjdu na poštu zkusit, jestli mi to vezmou, že by přehlídla minimální rozměry. a přinejhorším se vrátím a dám do větší. tím se mi ale navýší váha...tak si holt rovnou řeknu o 58,-
díky :a:

In reply to by Dejmalka

Pokud bys ho chtěla tedy pojistit max. do 500Kč, tak to může být doporučený balíček za 54Kč (když to bude do 1kg, jinak těch 58Kč), ale stejně musíš mít větší krabici. Jak mslíš. Já než chodit dvakrát na poštu, dám to radši do té větší. Váha bude větší, ale to je rozdíl max. 4Kč a na to snad ten kupující přistoupí. Já když kolikrát vidím, co si kdo účtuje za poštovné, tak bych se tohoto nebála.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky