Dnešni prohlidka porodnice !!!

05.11.2010

Takže jsem dnes navštivila nejvyhlašenejši porodnici ve Slovinsku v Postojne ! Rodi sem jezdit maminky z celeho statu i z Italie a Chorvatska. Tak sem vyrazila si ten zazrak prohlednout ,mam jej naštesti 60km od baraku a navic je to jen po dalnici takže 30min cesty. Všichni mi tvrdili ,že tak prijemny personal nikde jinde nenajdu a po telefonu pred mesicem sem mluvičla s tremi sestričkami a opravdu byly všechny ochotne a prijemne. A dneska se mi to vše do tretice potvrdilo. Byla jsem tam s kaomoškou co je v 10tt anestačily jsme se divit. To že všichni byli tak uprime prijemni nas fakt mile prekvapilo ,ale když nas pak na chodbe pri čekani na porodni babu oslovil kolem jdouci mlady šikovny sympaticky nenamyšleny doktor a libezne se zeptal co potrebujem a jak nam muže pomoct,tak to už jsme padly na prdel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To se nevidi asi ani v americkych filmech.
No pak jsme teda vešli z babou do porodni mistnosti kde je porod do vody,co me nejvice zajimal , tak nas mile prekvapila jak nam vše vysvetlila od A do Z.
Takže : DO VODY nam rekla ,že se vchazi až jak je žena otevrena 3-4cm , voda ma 36-37st , vymenuje se komplet každe 2 h a pokud je porod bez komplikaci muže se zustat ve vode i do uplneho vypadnuti novorozence. Rekla,že voda je prijemna ,ale že pokud očekavam,že budu bez bolesti , tak to teda ne ! Navic otevrene priznala,že posledni 4 porody mely deti nejakou infekci amusely brat 10 dni antibiotyka,takže momentalne nedoporučuji tento druh porodu,dokud se nezjisti puvod.Vypada to na špatnou vodu po lete.
EPIDURAL nam dopodrobna vysvetlila , že je to nejake napichnuti do zad ze ktereho pak leze cevka a ta je tam po celou dobu porodu a davkuje se vlastne dle potreby maminky a delky porodu.Vrele doporučuje zvlašte u prvorodiček ,ktere maji delši porody aby pak nebyly bez sily pred koncem.
Co se tyka nadstandartu , tak rikala,že stejne od listopadu do brezna jsou vetšinou chripkove epidemie a maji omezene navštevy na celem oddeleni takže i na nadstardartu je omezeno na 1,5h . Ale sestrička rikala,že se tim nemam zatežovat , že budu rada , jak všichni vypadnou už po hodine Pak jsem se tam zakecala s tehulkou co ma termin jako ja , tak atky rikala ,že tam bude rodit již po druhe a znova bude volit epidural a ma termin 3 dny prede mnou,tak se tam treba sejdem na pokoji No ja nikdy nemela problem navazat kontakt s lidma,takže se tešim že budu ve společnosti jinech maminek a ne nekde sama a že mi nekdo pomuže s prebalovanim a oblekanim miminka a tak.
No a na zaver mi sestra doporučila si udelat aktualni vyšetreni krve s tou mou Ledenckou mutaci - tromboza krve - a s vysledkama pak ješte jednou prijit se už zaregistrovat do jejich kartoteky pacientu a promluvit si o všem s anesteziologem a hned absolvovat kurz o epiduralu !!!
Jsem maksimalne spokojena a unešena z dnešni navštevy a doufamže takhle budu i odchazet po porodu s mimiškem
Dnešni den mi akorat zkazily bolesti , ktere jsem dostala po prijezdu domu : nejdriv me klasicky bolel podbrišek po dlohem chozeni,ale pak jsem se najedla zelnačky - cely den sem jedla dosti mene než obvykle jim - a tak asi z toho nacpani jsem mela takove kreče v celem brichu ,že jsem až chtela jed na pohotovost. Ted teprve jsem vypila asi 3dcl coca-coly s citronem,tak je mi lepe .
Zdravim všechny Tinka

Ahoj Tinko,

tak to je super, ze mas takovou luxusni nemocnici!!! :one:
Docela Ti zavidim, ja si vybirat moc jaky porod bych chtela s dvojcatama nemuzu.Jinak ja taky budu rodit v nove porodnici, specializovane na predcasne porody a multiples.

Jinak doufam, ze tehotenstvi snasis v pohode, ja mam zatim vsechno jak podle prirucky :c: , takze si nestezuju.
Opatruj se a pohlad :€O:
Hanka

In reply to by Tinkapletinka

Ja Londyn miluju, takze se mi tady zije mooc dobre :///:
Teple klima nesnasim moc dobre, takze anglicke pocasi mi maximalne vyhovuje - v lete tu neni takovy hic a zima je mirna(oproti Cecham).
Jsem kosmopolita, takze mi vyhovuje, ze je tady spousta cizincu, kteri sebou prinaseji jejich kulturu a hlavne jidlo :hu:

A jak se Tobe zije ve Slovinsku?Ja jsem nikdy ve Slovinsku nebyla, jenom asi sestkrat v Chorvatsku a chorvate mi prisli jako sileni pohodari.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky